Autobahn

Kijk hoe dieventuig in 60 seconden een Mercedes jat

Dit is de manier waarop criminelen steeds ongezien auto's stelen. Deze Mercedes C-Klasse is zonder enig probleem binnen een minuut verdwenen en de eigenaar ziet hem nooit meer terug. Je auto is niet meer veilig zonder dat je tegenmaatregelen treft.

Eindelijk is het gelukt om vast te leggen hoe criminelen er met allerhande dure auto's vandoor gaan. In het Engelse Solihull had een slimme huiseigenaar een degelijke camera op zijn auto gericht, waardoor we nu precies zien wat er gebeurt tijdens een flitsdiefstal.

Als je een auto hebt die vanzelf van het slot gaat als je in de buurt komt, moet je je zorgen maken. De sleutel die in je broekzak zit zendt continu een signaal uit voor je auto. De machine weet zo dat jij er bent en dat je deuren open mogen en als je op de startknop drukt, dan start de auto daadwerkelijk. Reuzehandig allemaal, want je hoeft je sleutel nooit meer uit je zak of tas te halen. Er is echter een schaduwzijde die door de twee heerschappen in bovenstaande film wordt getoond. 

Beide mannen hebben een computertje bij zich, de ene loopt rechtstreeks naar de gevel, terwijl de andere bij de auto blijft staan. De man bij de gevel zoekt met zijn apparaatje het signaal van de autosleutel op en zendt het door naar het apparaat van zijn handlanger. Het apparaat van de man bij de auto doet nu alsof het de sleutel van de auto is, waardoor de auto van het slot gaat en de motor gestart kan worden. De gehele actie duurt minder dan een minuut.

Wat kan je hier tegen doen?

Behalve in een heel oude auto rijden is er weinig te beginnen tegen dieven met ultramoderne hack-apparatuur. Toch heeft de Britse politie wat tips klaar:

  1. Zorg ervoor dat je auto altijd voorzien is van de meest recente software van de fabrikant. Het kan zijn dat het beveiligingslek al softwarematig is opgelost.
  2. Doe een goedgekeurd stuurslot om je volledige stuur. Het is onhandig voor jezelf, maar het is ook extra vervelend voor een rover: die wil immers binnen een minuut wegwezen met je auto.
  3. Een voertuigtracker is handig voor het geval je auto is gejat. Al lijkt het dat een beetje high-techboef ook het signaal van de GPS-tracker wel kan onderdrukken.

Vooral het stuurslot maakt dat we terugverlangen naar de tijd dat we nog gewoon een sleutel in het contact moesten steken om de auto te starten. De hoogtechnologische vinding (keyless-go) die het nodig maakt om zoiets ouderwets als een fysiek stuurslot moet gebruiken is geen vooruitgang.

Naast de tips van de politie lijkt ons een andere oplossing voor de hand liggender: stop je autosleutels in een metalen kistje. Het radiosignaal gaat niet door het kistje naar buiten en daardoor kan het ook niet doorgegeven worden aan degene die de auto wil gappen.

Overigens is de witte AMG-line C-klasse die in deze video werd gestolen nog niet teruggevonden. Als je in de buurt van Solihull bent en je krijgt een rechtsgestuurde C aangeboden, dan moet je de politie even bellen.

Reacties

SmartJW 28-11-17 | 15:13 | 1

Gelukkig hebben mijn auto's die ouderwetse mechanische beveiliging nog.
Wel raar trouwens dat die "Finnen" zelfs in Groot Brittannië toeslaan, best onhandig om je zooi dan weer achter het ijzeren gordijn (hadden ze nooit af moeten breken) te krijgen.

Xirdalan 28-11-17 | 20:09

De meeste auto's worden ergens in een afgelegen loods 'geslacht' en alle waardevolle onderdelen worden eruit gesloopt. Die onderdelen (bumpers, airbags, navigatiesystemen, spiegels, alu velgen, leren stoelen enz enz) worden vervolgens op eBay o.i.d. verkocht.

Dit probleem speelt al veel langer, en er zijn twee simpele oplossingen; 1) koop een anti-stralingshoesje voor je autosleutel, en/of 2) de autofabrikanten moeten het serienummer op dure (bovengenoemde) onderdelen zetten.

Helaas werken de autofabrikanten (net als het op afstand blokkeren van gestolen mobiele telefoons) slechts erg traag mee.

N3uk33nd 28-11-17 | 15:21

Je kunt ook bij veel auto's gewoon de keyless entry uitschakelen, dus gewoon weer 'ouderwets' met de afstandbediening de deuren sluiten/open doen.
Dan is alleen het starten nog via het keyless systeem, maar het voorkomt in ieder geval dat ze te makkelijk en geluidloos in je auto komen.

Satria 28-11-17 | 15:31

eindelijk gelukt?
is bij dumpert al lang bekend: www.dumpert.nl/mediabase/7196151/befb9...

2voor12 28-11-17 | 15:38 | 1

Of je sleutel niet in je jaszak bij de voordeur laten zitten maar mee naar boven als je gaat slapen. Geld trouwens ook voor gewone autosleutels. Jatten ze 's nachts je auto ook niet als ze in je huis inbreken.

SpecialVeloce 28-11-17 | 16:53

Genoeg gevallen bekend dat ze je even in je slaap neer knuppelen. Dus wat is wijs

SoewartePiet 28-11-17 | 16:43 | 2

De meeste systemen gebruiken het ontvangen zendvermogen als maatstaaf voor de afstand tot de auto. Tegenwoordig worden al systemen gemaakt die ultra-wideband radio gebruiken om de afstand tot de sleutel te bepalen via de vertraging tussen zenden en ontvangen. Je kan het signaal van de sleutel dan wel versterken of doorsturen, maar de auto ziet dan een te grote vertraging.

issieookweer 28-11-17 | 20:41

Toch eens goed lezen. Er staat: Het apparaat van de man bij de auto

redanx 29-11-17 | 10:03

@issieookweer. zelfs goed lezen: Het apparaat van de man bij de auto kan alleen het originele signal versterken. Dus met de informatie over de afstand want die zit in het signal.

Toch snap ik niet hoe iemand slim genoeg is een camera op te hangen maar stom genoeg is de keyless sleutel zo dicht bj de vordeur te laten liggen. Dit is al jaren bekend.

De waard zijn gast 28-11-17 | 17:25 | 1

Sleutel in een metalen bakje leggen, of in een metalen sleutelkluisje hangen,
Signaal wordt daardoor verstoord. Zo moeilijk is het niet. Maar liever investeert men in een camera zodat nog kan worden genoten van de beelden van een auto die je ooit bezat...

RonnieKray 28-11-17 | 18:54

Ook handig voor de verzekering

Xirdalan 28-11-17 | 20:00

Gewoon een anti-stralingshoesje kopen voor je autosleutel. Ik heb ook zo'n ding voor m'n BMW: www.amazon.de/gp/product/B01LDA4J34/r...

issieookweer 28-11-17 | 21:00 | 2

Die key-less entry is een van de meeste dingen, die meer dan overbodig zijn en waar je zwaar voor betaalt als je de auto koopt. Een ander duur ding is het beeldscherm in het dashboard; dat is niet alleen overbodig, maar ook nog net zo gevaarlijk als een mobiele telefoon, want je aandacht wordt daardoor afgeleid van de weg. Bij mechanische knoppen en hendels hoef je niet te kijken; die weet je automatisch te vinden en ook in wat voor stand ze staan. Het simpelste voorbeeld is de verwarmingsschuiver.

Iedereen praat over zuinig rijden, maar dat een airco vaak het verbruik met een hele liter slechter maakt en een automatische bak daar ook nog eens 10% bovenopgooit en bovendien slechtere prestaties levert, doet er niet toe. Zo'n automaat kun je eventueel vervangen door een dubbele mechanische bak, maar dan leg je er weer zoveel aan extra op toe, dat dat uiteindelijk geen verschil maakt in de totale kosten. Maar ja, hebben, hè.

Auto's zouden ongeveer de helft kosten als het hele onnodige alfabet er uit gelaten zou worden. De autobouwers lachen zich krom, want het is die idiotie waar ze het dikke geld mee maken.

redanx 29-11-17 | 10:06

Als je ipv de airco de ramen opengooit gaat het verbruik nog verder omhoog. Echt onzuinig wordt het als de heethoofden broken rijden omdat het veel te warm is in de auto.

En de automaat is zuiniger als de handbak a) omdat de overbreningen in een automaat inmiddels langer zijn (8, 9 traps ipv 6 versnellingen) en omdat de gewone rijder niet weet te schakelen. Een keer in 4 in de stad en het is afgelopen tegen de automaat die in 7 of 8 staat.

issieookweer 29-11-17 | 21:25

Wat bij verbruik telt, is het aantal omwentelingen, dat de motor maakt bij een bepaalde snelheid. Vrijwel iedere handbak, m.u.v. die hele kleine motoren die helemaal van hoge toeren afhankelijk zijn, maakt bij 50kmh in de 4e rond de 1500; daaronder lijdt de motor veel te veel. Dat laatste geldt net zo goed voor automaten; die zorgen ook er voor, dat de motor daar niet onder komt, ook niet bij 50kmh. Of je veel versnellingen hebt of niet, dat doet er niet toe; bij 7 of 8 liggen de overbrengingsverhoudingen alleen dichter bij elkaar dus wordt er vaker geschakeld. Al zie je op je scherm 7 of 8, dat doet er niet toe; de automaat kan en zal de overbrenging zodanig aanpassen, dat je niet onder die 1500 komt.

Een automaat is hydraulisch en in de cyclus mechanisch-hydraulisch-mechanisch treddt tussen de 7 en 10% verlies op door warmte- en inwendige wrijvingsverliezen van de vloeistof. Dat wordt graag onder de tafel vergeten, maar het is een fysiek gegeven waar niets aan te doen is.

Ik zou graag willen weten hoe groot het luchtweerstandsverlies is bij 50kmh met open ramen, vergeleken met een airco die op volle toeren draait.

issieookweer 28-11-17 | 21:08

Ik had vroeger eens een Golf, waar het kontakt in het slot niet meer werkte, maar de starter wel. Dat kontakt heb ik toen vervangen door een eenvoudige schakelaar op het dashboard. Zelfs mensen, aan wie ik die auto regelmatig uitleende, vergaten altijd hoe ze hem aan het lopen konden krijgen. En wat heb ik daarna in iedere wagen ingebouwd/laten inbouwen? Juist, een schakelaar van 2,50.

Reageer