Autobahn

Max Verstappen: niet meer dan 21 races en de halo is stom

In een recent interview met zijn eigen website heeft Max Verstappen even zijn ongezouten mening over verschillende elementen van de Formule 1 gegeven. Onder meer de motoren van Renault, de toekomst van de sport en de halo kwamen aan bod. 

Max kijkt eerst vooruit naar volgend jaar. Ook dan rijdt de Nederlander weer voor Red Bull Racing, maar hopelijk wel met een betere motor van Renault. Verstappen wil nog niet ingaan op de verwachtingen voor de auto van volgend jaar. "Dat is op dit moment nog moeilijk te beantwoorden. Ze zeggen dat het er positief uitziet, maar je weet niet wat de concurrentie doet. Ik hoop dat we er vanaf het begin bij zitten in plaats van dat we ons weer moeten opwerken. Dat is namelijk niet de bedoeling. Op motorisch gebied moet het natuurlijk ook een stuk beter, dus ik ben benieuwd wat we krijgen."

Ook nieuw in 2018 is de halo. Een veiligheidsmaatregel waar al veel over gezegd is en waar Max geen fan van is. "Ik vind het helemaal niks. Ik kijk er ook niet naar uit om er mee te rijden. Je verliest zicht en het hoort gewoon niet op een Formule 1-auto."

Toekomst

Ondertussen is ook het nieuwe motorreglement voor 2021 een hot item en Max heeft zo zijn eigen idee over de toekomst van de F1. "De power units moeten gelijker worden. Een team moet wat betreft het winnen van races niet afhankelijk zijn van de motor. Voor de rest natuurlijk meer geluid, dat hangt er mee samen. En er moeten niet te veel races zijn, in ieder geval niet meer dan eenentwintig."

Dat laatste kan nog vervelend uitpakken voor de Nederlander, want de nieuwe F1-eigenaren, Liberty media, willen juist meer races aan de kalender toevoegen. Dit seizoen zijn de eerste effecten van de nieuwe bazen merkbaar geworden met meer show en entertainment rond wedstrijden. "Het zijn Amerikanen, dus ze willen de dingen iets anders aanpakken. Maar tot nu toe heb ik er geen problemen mee gehad. Ik denk dat het allemaal goed loopt en ben benieuwd wat het brengt. De paddock is wat meer open, dus dat is altijd fijn."

Bijtekenen

Max heeft tot en met 2020 bijgetekend bij Red Bull Racing en heeft voorlopig zijn vertrouwen gestoken in het team waarbij hij zijn eerste drie overwinningen behaalde. "Ik vertrouw in het team en denk dat we een van de sterkste auto’s hebben. Het hele pakket moet nu wel samenkomen en we gaan afwachten of  dat ook gebeurt. Ik kijk er wel naar uit. Ik heb een goede klik binnen het team en ik denk dat dat ook heel belangrijk is."

Reacties

Flappie2006 22-11-17 | 02:34

Met die motoren van Renault daar gaat hij nog veel pech krijgen.

adjudant 22-11-17 | 04:27

met de motoren van Renault heeft Red Bull ook 2017 onbelangrijke zeges mogen halen, de Amerikanen maken van F1 en circus maar geen wedstrijd, Ferrari is het enige team wat het kijken naar F1 nog een beetje kleur geeft, Mercedes wint ongeacht welke coureur het stuur mag vasthouden, Red Bull heeft verzaakt 2017, Ferrari maakt progressie maar kan niet tippen aan de kracht van de Mercedesmotoren,alleen Porsche kan de F1 weer interessant maken voor echte liefhebbers, Mercedes met buitenlandse rijders en Oostenrijkers aan het roer gaan de harten van Duitse toeschouwers nooit winnen is wel duidelijk,

KermitDeSticker 22-11-17 | 08:40

Ferrari kon prima tippen aan het Mercedes vermogen, alleen had een idioot achter het stuur zitten. En ja, crashes veroorzaken en tegen andere auto's aanrijden, het geeft wel sjeu. Honestly.

adjudant 22-11-17 | 11:15

Max heeft ook aanrijdingen te verantwoorden is hij ook een idiot?

KermitDeSticker 22-11-17 | 13:38

Adjudant: ik zou ten eerste niet weten welke en ten tweede is één aanrijding een ongeluk, 5 in een seizoen ofzo, inclusief instuuracties op hamilton, hard snijden, banden proberen lek te rijden bij Max en Hamilton, enz.. Nee max is geen Idioot. Vettel wél.

CamaroHans 22-11-17 | 09:06

Ben het niet eens met dat de motoren "gelijker" moeten zijn. Straks rijdt iedereen met dezelfde motor en wint het beste chassis. Dan krijgen we dat het niet eerlijk is dat er zoveel verschil zit tussen de chassis. Iedereen maakt maar gewoon het beste wat ze kunnen, alleen moet er gewoon zoals vroeger gewoon weer alle ruimte komen om door te ontwikkelen tijdens het seizoen. Weg met het max aantal motoren, en weg met enkele zeer dure technologien die goedkoper kunnen. Een standaard turbo oid is geen probleem, maar zorg dat de regels minsten 4 jaar vaststaan. Daarmee krijgen de kleinere teams de tijd om dichterbij de topte komen omdat ze niet in hetzelfde tempo kunnen ontwikelen.

KermitDeSticker 23-11-17 | 08:49

Sowieso gaat het niet alleen om de beste motor. Dat hebben we dit seizoen toch goed gedemonstreerd gezien, zoals jij ook al zegt, het chassis en de bestuurder is ook belangrijk. Het is toch prachtig als een betere chauffeur met een mindere motor maar een beter chassis, wint.

Zwitsalwelniet 22-11-17 | 12:22

Motoren moeten NOOIT gelijk zijn, dan krijgen we een A1 GP, we weten wat daar mee gebeurt is.

Reageer