Autobahn

Hennessey Venom F5 heeft interieur dat 484 km/u gaat

Tuner en supercarbouwer Hennessey toonde onlangs de buitenkant van de auto die dankzij zijn 1.600 pk de allersnelste op aarde moet worden. Het interieur van de Venom F5 kregen we echter nog niet te zien. Tot nu. 

Het moet gezegd worden, deze Amerikanen weten een vrij on-Amerikaanse auto te bouwen. Dat is bedoeld als een compliment. Van buiten ziet de Venom F5 er prima uit, maar ook de binnenkant is prima te pruimen.

Opvallend is dat de Texanen er net als Tesla voor kiezen om een vrijwel kaal dashboard af te leveren. Maar waar de elektrorijders alle knopjes op een scherm hebben ondergebracht, kiezen de benzineverbranders van Hennessey ervoor om de knoppenwinkel op het stuur te plaatsen.

De versnellingspook is verstopt op het stuur, net als de knoppen voor de richtingaanwijzers. Heel erg Ferrari allemaal, net als de luchtroosters in het midden. In de rest van het interieur heeft Hennessey juist weer goed is gekeken naar de binnenkanten van McLarens. Er is veel blank koolstof te zien (want waarom zou je dat toedekken?), maar hier en daar zit ook het een en ander aan alcantara verwerkt: voornamelijk op plakken die je aan moet raken.