Autobahn

VIDEO. Alonso over zijn concurrenten in 2018

Fernando Alonso is een champ, dus als de Spanjaard spreekt luistert de wereld. Hem werd gevraagd te voorspellen wie er in 2018 aan de absolute top van de F1 rijden, waarop een verrassend antwoord kwam.

Het recept is simpel: leg een afbeelding van Alonso samen met de coureurs van de drie grote teams op een tafel en laat hem rangschikken. Zelfbewust als hij is zet Nando zichzelf bovenaan de pikorde, en vanzelfsprekend komt Hamilton hierbij te staan. De man is immers viervoudig wereldkampioen en momenteel de beste van het veld. Vervolgens komen de Red Bull-coureurs ernaast en beide Ferrari's plus Bottas bungelen er wat onderaan. Terwijl Vettel toch echt ook viervoudig kampioen is, een opmerkelijke keuze.

Sappig detail: de vraag werd gesteld door Sky Germany, dus Alonso geeft door Vettel buiten beschouwing te laten geen cadeautjes aan zijn interviewers. Maar het is wel eerlijk.

Reacties

Captain Diehard 21-11-17 | 19:17

Wat een baas! Maar zou het niet raar en/of vervelend vinden als zijn voorspelling uitkwam.

Faecesbook 21-11-17 | 21:20

Als je jezelf bovenaan zet in de nieuwe McLaren-Renault combi is het logisch dat het 'ingereden' Red Bull-Renault dichterbij zit dan Ferrari. Als Belg zou ik zeggen dat Alonso een youtu.be/yS1qV8FBuUg is omdat hij zijn teamgenoot vergeet.

adjudant 22-11-17 | 04:47

deze grootspraak van Alonso is voor mijn geen verrassing, heb deze oude Spanjaard al jaren niet meer op mijn netvlies, verwacht ook 2018 geen hoogstandjes van Alonso,

KermitDeSticker 22-11-17 | 18:51

Hij schat echter wel correct Max hoger in dan Vettel.

Reageer