Autobahn

Zuiplap in nieuwe McLaren vlucht met 250 km/u voor politie

De McLaren 720S is een extreem capabele auto en bedreigt qua prestaties de P1 hypercar. Het is dus handig als je een beetje scherp bent als je achter het stuur zit. Anders ga je domme dingen doen, zoals met hoge snelheid vluchten voor de politie.

De man uit de bovenstaande video claimt zelf slechts drie slokken champagne te hebben gedronken, maar de agenten hadden goede redenen om daar aan te twijfelen. Afgezien van de alcohollucht en doorlopen ogen was er ook nog de twijfelachtige rijstijl die de alcoholinname verklapt. 

Dwayne Pope reed met zijn nieuwe McLaren niet alleen veel te hard, maar hij slingerde ook nog aardig. Daarnaast leek hij lange tijd blind en doof voor de signalen van de politie die achter hem aan zat. De dienders zetten de achtervolging in omdat hij met 170 km/u voorbij kwam scheuren op een weg waar je slechts 105 km/u mag rijden. Tijdens de achtervolging voerde hij de snelheid op naar een nette 250 km/u. Geen enkel probleem voor de McLaren, maar de politieauto heeft het er duidelijk zwaar mee. 

Gelukkig voor de agenten kreeg Dwayne plots een helder moment en zette hij zijn supercar langs de kant van de weg. Daar werd hij streng toegesproken en uiteindelijk meegenomen voor een bezoekje aan de gevangenis voor rijden onder invloed, te hard rijden en een paar andere overtredingen. De rechter moet zich nog over de zaak buigen, maar wij vermoeden dat Pope binnenkort zijn McLaren een tijdje moet laten staan.