Autobahn

Bieden op de Mercedes-AMG C63 S van Max Verstappen

Een 'gewone' Mercedes C63 AMG is al leuk om te hebben, maar het kan specialer. Daarvoor kan je bij Brabus aankloppen of je koopt een ex van een Formule 1-coureur, deze Mercedes C63 S Coupe Edition 1 bijvoorbeeld.

In januari maakte Max Verstappen wat ruimte in zijn garage door zijn Aston Martin V12 Vantage S via dealer Cito Motors te koop aan te bieden. Tegelijkertijd schoof hij zijn net zes maanden oude C63 AMG Coupé de garage uit. In ruil voor €134.750 mocht iemand de wagen meenemen.

Nu, duizend kilometer later, heeft ook eigenaar nummer twee het wel weer gezien met de C63. Een andere verklaring is dat hij gewoon dollartekens in de ogen krijgt iedere keer dat hij instapt: op het dashboard staat namelijk de handtekening van Max Verstappen.

Ook de plastic motorcover heeft een beetje Limburgse graffiti opgelopen. Gelukkig is dit het soort vandalisme dat de prijs meestal ernstig verhoogt. Reden voor de verkoper om geen bodemprijs in te stellen en gewoon te hopen dat er een biedingsoorlog ontstaat. Daartoe gooit hij zelf ook vast wat olie op het vuur door deze Ster als volgt aan te prijzen: Unieke kans: de eerste privé auto die van Max Verstappen is geweest. Gesigneerd op de motorafdekking en dashboardinleg door aankomend Wereldkampioen Formule 1.

Of dit daadwerkelijk de eerste eigen auto van Max was, kunnen we niet bevestigen. Het lijkt wat vreemd dat hij vanaf zijn achttiende verjaardag in september 2015 heeft gewacht tot juni 2016 voordat hij een eigen auto kocht. Hoe dan ook, bieden kan hier.

De rest van de autoverzameling van Max? Le clique.

Reacties

two ball cane 14-11-17 | 19:27

Ook dom van Max dat 'ie 'm tekent. Nu is het hele verhaal 'van een oud vrouwtje geweest' gelijk niet meer geloofwaardig!
OT: het zal wel een contractueel 'moedje' zijn. Denk dat Red Bull de strijd aan wil met Mercedes en ze het dan niet kunnen hebben dat hun coureurs in sterren rondrijden. Of de nieuwigheid is er na 17k km vanaf. Dat kan natuurlijk ook.

adjudant 15-11-17 | 05:14

de bubbelwaterverkoper roept al jaren de strijd aan te willen gaan met olieverbrander Mercedes,

Johan_Voorhaar 14-11-17 | 19:30

Jammer dat het navigatie/info screen er zo aftermarket uit ziet, maar verder wel een aardig gebakkie.

TuurlijkNiet 14-11-17 | 19:50

Tuurlijk heeft Verstappen direct een Mercedes gekocht als eerste auto. Kan hij ook gewoon roepen dat hij in een Mercedes rijdt. Dat anderen direct de link leggen met de Mercedes F1 auto, kan Verstappen ook niet helpen ;-)

Daarnaast heeft Verstappen waarschijnlijk al een stevige collectie aan auto's thuis staan. Max is zeker 8 maanden per jaar van huis en dus heeft hij thuis weinig kosten. Het zakgeld dat hij van RB krijgt is ruim voldoende om elke week een nieuwe snelle auto te kopen..

alexbl 14-11-17 | 20:56

Thuis weinig kosten? Denk dat die lage elektriciteitsrekening echt wel merkbaar is op z'n banksaldo ja ;-).

Duffe 14-11-17 | 23:07

"Max is zeker 8 maanden per jaar van huis en dus heeft hij thuis weinig kosten"

In tegendeel. Op de huurprijs van een appartement midden in Monaco zijn de kosten van levensonderhoud totaal te verwaarlozen. Het maakt dus vrij weinig uit waar hij zich bevindt, zijn kosten "thuis" zijn altijd hoog.

ZwartedeZwarth 14-11-17 | 20:29

Koop normaal geen auto’s van kampers, voor Max maak ik graag een uitzondering. Keurig ingetogen auto ook.

Faecesbook 14-11-17 | 21:07

De AMG was naar verluidt een cadeautje van M-B NL, vandaar ook de handtekeningen. Als je zoals Max privé eigenlijk liever gereden wordt, en je net je Clio RS van de vorige sponsor hebt ingeruild voor een Vantage V12 van je nieuwe sponsor, waarom zou je dan nog een auto kopen? Omdat zijn bloed kruipt voor sportwagens. Zijn in de zomer van vorig jaar geleverde GT3 RS mocht Max met toestemming van paps van zijn zelfverdiende geld kopen na zijn 1e overwinning in Barcelona. En toen bleken de AM en de AMG overbodig.

jesperrekuh 14-11-17 | 23:04

Aston Martin sponsort RedBull ... gewoon gevalletje vermogensbeheer.

ScumbaggusMaximus 14-11-17 | 23:42

Had de huidige eigenaar niet beter kunnen wachten tot Max wereld kampioen is geworden? Want nog meer eurotekens.

Reageer