Autobahn

Renault: Doei Europa, hallo China

Renault heeft zijn plannen voor de komende jaren bekendgemaakt en daarin komt duidelijk naar voren dat de focus minder op de Europese mark moet komen te liggen. Rusland en China zijn namelijk ook mooie plekken om geld te verdienen.

Renaults CEO Carlos Ghosn presenteerde het plan voor de aandeelhouders, dus het gaat vooral over heel veel geld verdienen en dikke winsten maken. De omzet moet in 2022 met 40 procent gestegen zijn ten opzichte van 2016, de winstgevendheid moet omhoog en meer van dat soort dingen. 

Gelukkig gaat het tussen de euro's door ook nog over auto's. In 2022 moeten er jaarlijks 5 miljoen Renaults, Dacia's en Lada verkocht worden. Daarvan moeten er 550.000 in China een koper vinden. Dat lijkt niet veel, maar als je bedenkt dat Renault vorig jaar slechts 34.000 auto's in China verkocht zie je dat ze nog een lange weg te gaan hebben.

Afhankelijkheid

Het ambitieuze doel voor China is onderdeel van het plan om minder afhankelijk te worden van Europa. Renault wil nog steeds 1,8 miljoen auto's per jaar verkopen in ons continent, waarmee de verwachting is dat de verkopen stabiel blijven. Maar de grote winst zit volgens de Fransen in de rest van de wereld. "Drive the Future (de vreselijke marketingnaam van dit plan - red.) is about building up profitable and sustainable worldwide growth that is geographically well distributed and balanced between market segments." Oftewel Ghosn heeft goed geluisterd naar Holland Casino speltip 6: spreid je kansen. 

China heeft daarbij de hoogste prioriteit, maar ook in markten als Rusland en Iran ziet Renault bijvoorbeeld nog kansen. Deze spreiding naar andere gebieden is nodig, omdat auto's bouwen voor de Europese markt alleen maar duurder wordt en de marges dalen als gevolg van nieuwe techniek voor zelfstandig en elektrisch rijden. "If you don't have growth in other regions, you can't finance the technology in Europe", zo vat een analist het goed samen.

Modellen

Op het gebied van de showroomvulling blijft Renault redelijk conservatief. Tot 2022 zullen er weliswaar 21 nieuwe modellen verschijnen, maar 18 daarvan zijn nieuwe versies van bestaande auto's. Onder de drie echte nieuwelingen bevindt zich sowieso één nieuwe compacte SUV. 

Uiteraard zijn de elektrische auto's niet vergeten. Als het plan voltooid is, moet 20 procent van de modellen volledig elektrisch zijn en de helft van het assortiment krijgt op zijn minst een elektrische ondersteuning in de vorm van een hybride aandrijving. Bij de ontwikkeling van elektrische auto's werkt Renault uiteraard nauw samen met de vriendjes aan de andere kant van de wereld: Nissan en Mitsubishi. 

Reacties

KermitDeSticker 14-11-17 | 19:13

Eén emmel lenault?

Blubberbazooka 14-11-17 | 20:13

ok.. doei Renault... Ik rijd jaren naar volle tevredenheid Renault. Omdat ze eindelijk eens een beetje op hun oosterburen hebben gelet en tegenwoordig degelijke goed uitgeruste en mooie wagens maken. En dan gaan ze nu voor de groeimarkt en de winsten in China. begrijpelijk. Maar dit kan haast niet goed uitpakken voor de markt hier. Merk gaat hier aan appeal inleveren. Jammer.

Vogelbeest 14-11-17 | 22:39

onder het motto: "Die Franse rammelbakken raken we hier niet kwijt, maar in China en Rusland is alles vooruitgang"? Zoiets?

loze stijl 15-11-17 | 04:22

Zo ging het ook met MG/Rover. De merknaam MG bestaat nog maar is een schande qua design en gevoel sinds de bamikokers eigenaar zijn.

Rang 14-11-17 | 23:04

Je kunt ze in china prima kwijt in de meeste europese auto,s hangen ze binnen enele jaren een toyota motor.Deze zijn veel betrouwbaarder en goedkoper in onderhoud.

pedro300 15-11-17 | 09:12

eerder andersom .

adjudant 15-11-17 | 04:43

de Japanners kunnen prima kopiëren verder weinig te duchten van de Aziaten,

CynicalBastard 15-11-17 | 07:54

"We zullen die chinezen wel even laten zien wie er écht goed is in namaaktroep verkopen", dachten ze?

The Ugly 15-11-17 | 08:25

Hij doet ook zijn best er Chinees uit te zien lijkt het wel, Ghosn.

Reageer