Autobahn

Brabus pompt 900 pk in de S650 Maybach

De S-Klasse van Mercedes is onlangs bijgepunt en dat biedt Brabus de gelegenheid om hun tuningpakketten ook weer te updaten. De S63 4Matic en de S650 Maybach komen als Brabus B40-700 PowerXtra en Brabus 900 uit hun handen.

Een Mercedes-Maybach is een auto om gedistingeerd in tevoorschijn te komen terwijl je chauffeur voorin doet alsof hij er niet is. Achterin is het vooral de weelde en luxe van leder en schapenvacht die je moet helpen vergeten dat je in een automobiel zit en niet in een van de kamers van je mansion. Tenzij je je Maybach langs Brabus hebt gestuurd, want dan is het plotseling een heel ander beest geworden dat je bij elk stoplicht eraan herinnert dat je in een auto zit. Sprint en stop. De naar 6,3 liter geboorde V12 biturbo (die we hier eerder voorbij zagen komen) zorgt ervoor dat je niet in slaap zult vallen: 900 pk en 1.500 Nm geven de luxelimousine een topsnelheid heeft die ergens boven de 350 kilometer per uur ligt. Inderdaad, dat is sneller dan de net gepresenteerde Corvette ZR1.

Naast de Maybach S650 heeft Brabus ook de S63 AMG aangepakt. De software voor de vierliter V8 is herschreven zodat er nog meer kracht uit het systeem gehaald kon worden: 88 extra paarden en 100 Nm meer. In het totaal houdt de V8 nu 700 paarden verstopt en zitten er 950 Nm te wachten om losgelaten te worden. Dankzij de nieuwe chip is de topsnelheid van de S63 4Matic nu iets over de 300 kilometer per uur, maar dat is natuurlijk niet genoeg: Brabus ontwikkelt daarom ook een speciaal Vmax-pakket, maar dat komt later op de markt.

De tuners hebben zich zoals gewoonlijk niet alleen met de motoren bezig gehouden. Ook uiterlijk is er het nodige aan de wagens veranderd: er zijn allerlei onderdelen van kaal koolstofvezel te krijgen. Verf is immers zonde op het mooie, lichte en ontzettend stevige materiaal.

Om het geheel alsnog enorm ordinair te maken levert Brabus deze beide S-en ook met verlichting aan de onderkant. Officieel willen de Duitsers je daarmee helpen om te voorkomen in plassen of kuilen te stappen, maar we vragen ons echt af welke Maybach-eigenaar er op een terrein met kuilen en plassen komt.