Autobahn

Jongens en meisjes, word nou eens trucker

"Huilie, huilie, de MOE-landiërs pikken al onze banen in." Het citaat hiervoor blijkt helemaal niet waar te zijn, het ware probleem van de daling van het aantal Nederlandse chauffeurs: de MBO's leveren te weinig chauffeurs af.

Het gaat lekker met de economie en dat betekent dat er weer veel meer vrachtwagens over de weg rijden naast je in de file staan. Goed nieuws allemaal zou je zeggen. Maar volgens Transport en Logistiek Nederland is er een nakend probleem: er komen te weinig nieuwe chauffeurs bij. 

Via zij-instroom vonden transporteurs vorig jaar en dit jaar 2.600 nieuwe truckers, maar dat zijn er nog lang niet genoeg. Tot en met 2019 moeten er nog drieduizend gevonden worden. Probleem is dat de MBO's de laatste jaren allerlei pretopleidingen hebben bedacht waardoor de jongeren geen vak leren. Er is blijkbaar een MBO-opleiding Gaming. Klinkt allemaal heel leuk, maar je kunt geen vrachtvervoerder worden als je de hele dag computerspelletjes zit te spelen. De scholen leveren maar zes- à zevenhonderd opgeleide chauffeurs af, dus zoeken de vervoerders ook tussen de uitkeringstrekkers en zestigplussers. 

Blijkbaar is de stijging van het aantal chauffeurs uit het voormalige oostblok te wijten aan onze eigen luiheid. Hup mensen, kies voor een echte opleiding en leer een vak, dan heb je zo een baan.

Reacties

Koning Willy 13-11-17 | 11:31

De MOE-land truckers vormen wel een referentie qua salaris, dus als Nederlandse chauffeur ga je geen fatsoenlijk salaris verdienen. Zeg maar iets waarmee je je gezin (dat je nooit ziet) kunt onderhouden.

2voor12 13-11-17 | 11:33

Dit dus. Bedrijven hebben massaal chauffeurs op straat gezet eom er goedkope polen voor in dienst te nemen. En nu willen die bedrijven voor hetzelfde minimale salaris weer nederlanders aannemen.

Godwint 13-11-17 | 11:39

En dan wordt je na 10 jaar uitgefaseerd door een zelfrijdende vrachtwagen, waarop je te horen krijgt dat er verder weinig carriere mogelijkheden zijn als professioneel chauffeur.

KermitDeSticker 13-11-17 | 20:37

Los daarvan; als je de intelligentie hebt om een vrachtwagenchauffeur te worden (en da's meer dan alleen rijbewijs halen), dan kun je in NL ook een HBO halen. Die liggen qua niveau niet hoger. En met een HBO diploma op zak, zijn je carriereperspectieven toch aanmerkelijk beter.

KermitDeSticker 13-11-17 | 20:39

aanvullend: zelfs de juist gekozen WO opleiding (universiteit) is tegenwoordig niet moelijker dan het behalen van alle papieren voor internationaal chauffeur. Als jij bv. de capaciteiten hebt om zo'n chauffeur te worden, kun je ook universitair afstuderen in bv. bedrijfskunde. En reken maar dat je dan aardig wat meer gaat verdienen.

Roeieber 13-11-17 | 21:11

@KermitDeSticker
Als je niet al te slim bent lijkt zo'n opleiding heel moeilijk en denk je dat het HBO-niveau is. Ik heb ook wat van die certificaten en geloof me, zo moeilijk is het niet. Als het HBO-niveau is, waarom kijken de meeste truckers dan zo dom uit de ogen. Ja, ja belangrijk, zonder truckers staat alles stil, geloof dat maar, welterusten.

lightnix 13-11-17 | 11:39

Je bent gek als je als 16 jarige knaap besluit trucker te worden. Het enige wat je lees tin het nieuws is dat die dingen straks zelf gaan rijden. Het zal nog wel een jaar of 10 duren, maar dan sta je mooi op straat.

robert39 13-11-17 | 11:40

Veel uren slecht salaris = niet aantrekkelijk.

nooitgrappig 13-11-17 | 11:55

Respect voor de chauffeurs die het geduld kunnen opbrengen. Als je ziet wat voor achterlijke capriolen uitgehaald worden rond vrachtwagens in het verkeer... En dat dan dag in dag uit meemaken voor een hongerloontje.

Geef mijn portie maar aan Pjotr.

Ettore 13-11-17 | 11:55

Doe het niet. Je baan is over 10 jaar overgenomen door een computer.

Autobahn-fahrer 13-11-17 | 11:56

Bovenstaande klopt wel wat Oostblokchauffeurs betreft maar het zijn niet de ware schuldigen die moet je echt zoeken bij die malafide/criminele werkgevers die voor een duppie op de eerste rang willen zitten, als ze die eerst eens uitbannen dan schieten we al weer aardig, maar ja de regelgeving die ze in Brussel moeten ontwerpen en uitvoeren laat heel lang op zich wachten, zolang daar nog Roemenen en Bulgaren de dienst uitmaken zal er weinig van terecht komen.

KermitDeSticker 13-11-17 | 12:13

Omgekeerde wereld. Jarenlang zijn NL chauffeurs bescheten door de werkgevers en aan de kant gezet door goedkope buitenlandse krachten. En dan nu gaan zeggen dat er te weinig mensen chauffeur willen worden. Ja, raar he?

voldemort 13-11-17 | 12:49

Vroeger was konden vrachtwagens chauffeurs door uren te maken een redelijk salaris verdienen, ze waren toch onderweg. Dat mag allemaal niet meer van de regeltjes, ze mogen geen meter meer rijden als de tijd erop zit. Of het beter is of niet daar kan ik geen oordeel over geven, de chauffeurs waren er toen niet blij mee.

bees-t- 13-11-17 | 13:24

ik heb liever een trucker die staat te pitten en geen nagel heeft om de reet te krabben, dan een doorgesnoven, ik kan nog wel 20 uur rijden, idioot die iemand kapot rijdt.

TheEgg 13-11-17 | 13:43

Even een kleine correctie:
"Maar volgens Transport en Logistiek Nederland is er een nakend probleem: er komen te weinig nieuwe chauffeurs bij die voor het salaris van een Pool willen rijden".

Zo, nu klopt het weer.

2voor12 13-11-17 | 16:12

En zo gaat het in veel bedrijfstakken. Werkgevers die janken dat er geen hond bij ze wil werken maar het zelf dan ook verdommen een aantrekkelijk salaris te betalen.

Techtalent 13-11-17 | 18:33

De branche organisatie is degene die hier jankt, de werkgevers boeit het veel minder.. als jij geen beter werkt lever dan pjotr, waarom zou hij jou meer betalen? Je moet jezelf promoten waarom jij het beter kan, waarom ze jou moeten aannemen en niet gaan wijzen en janken dat pjotr te goedkoop is. Die weet niet beter.. de gemiddelde trucker in NL blijkbaar niet veel meer.

Pizzaproleet 13-11-17 | 14:10

Dat over die Polen klopt; het is van de zotte dat Nederlandse chauffeurs de laan uitgestuurd zijn voor die Polen.
Ze kunnen vaak niet rijden, geen Engels of Duits en hebben totaal geen inzicht mbt laden en lossen. En dan heb ik het nog niet over de manieren van deze chauffeurs.
De tijdwinst met een Nederlandse/Duitse/goede Poolse(niet veel, maar ze zijn er) chauffeur is zo groot TOV een slechte Oostblok chauffeur dat ik het raar vind dat ze überhaupt nog bestaan.
Klant is kennelijk geen koning meer.

little C 13-11-17 | 15:09

Vervoer wordt tegen vaste prijs afgesproken, zal de klant saucijs zijn wie er achter het stuur zit. Als het er maar komt op de afgesproken tijd. En of Pjotr vanaf Berlijn via Minsk naar Pisbroekendam gaat, of rechtstreeks, dat maakt geen flaus aus.

Pizzaproleet 13-11-17 | 15:17

Het maakt wel degelijk uit (uit ervaring) als je met Poolse chauffeurs iedere keer weer aan het kloten bent om de lading er in te krijgen(zet hem verkeerd neer, werkt niet mee etc etc) dan ben je daar gauw klaar mee en wil je andere chauffeurs, zoals de Nederlandse die wel gewoon kunnen communiceren en een beetje meedenken.

KermitDeSticker 13-11-17 | 20:36

Pizzaproleet: totdat de factuur van die Nederlandse wel meedenkende transporteur komt. Dan stapt men weer snel terug naar die polen die het allemaal fout doen. If you pay peanuts, you get monkeys.

Pizzaproleet 13-11-17 | 23:18

Nou, er werd hier gewoon betaald voor de kwaliteit en de flexibiliteit van de Nederlandse transporteur. Dat was nadat er een sommetje gemaakt was van de extra kosten van het langere laden, grotere risico en irritatie van de Poolse chauffeurs geen moeilijke beslissing. Voor een groot bedrijf is dat uurtje extra laden en lossen per week niet zo veel maar voor een klein bedrijfje dat veel doorverkoopt is dat wel significant.

Wekkertje 13-11-17 | 15:09

Om de tien jaar zelfde gezeur en daarna hoor je er niets meer over. Is er ook al een tekort aan IT-ers ?

Van_Gelre 13-11-17 | 20:53

Het probleem met de MOE-landers is niet van gisteren, maar van jaren geleden. Toen al was er veel te weinig instroom, toen al werden MOE-landers ingezet om de te transporteren goederen te vervoeren. En toen begon het dalen van de vrachtprijzen.

De Nederlandse transportsector had in 1990 al met zijn tijd mee moeten gaan. Een goed salaris en een 40 urige werkweek hadden de sector niet doen overspoelen met MOE-landers. Maar niemand die het wil horen.

robert39 13-11-17 | 22:42

Heb net een paar vacatures bekeken en de uitstekende betaling kwam uit op zo'n 12 Euro bruto per uur.
Moet je dan wel je rijbewijs C en code 95 voor meebrengen.

SmartJW 14-11-17 | 11:29

Hetzelfde als in de tuinbouw, onze jongens en meisjes willen dat werk wel doen maar dan wel voor een normaal salaris.
30 jaar geleden kon je in beide sectoren nog een normaal salaris verdienen.
Maar vind maar eens een gek die voor 200 euro in de maand in zijn truck gaat wonen.
Het zijn de werkgevers die de boel, in hun blinde jacht naar fortuin, verzieken.
Voor een normaal inkomen doet de huidige werkgever het immers niet meer.

Reageer