Autobahn

Let op, de bermkassa's flitsen er weer op los

De afgelopen jaren waren ze een stuk minder te vinden langs de wegen, maar helaas zijn ze weer op volle toeren: de flitsteam van de politie. Dat laat zich zien in het aantal boetes dat met bijna de helft steeg. Dit zijn de wegen waar je moet oppassen.

Door softwareproblemen had de politie de flitsers een tijdje binnen geparkeerd, maar helaas is dat feest afgelopen. De zwarte VW Transporters met foto-apparatuur zijn weer massaal de weg op gestuurd om iedereen die met de stroom mee rijdt van een boete te voorzien. 

Het AD vroeg de cijfers op en toont waar je beter op moet letten als je 83, 104, 123 of 135 kilometer per uur wilt rijden. Tussen mei en september vielen er 550.000 passanten in de prijzen met boetes die variëren van een paar tientjes tot en met €400. 

De krant keek verder naar de meldingen van flitsers die automobilisten in dezelfde periode maakten. Vooral tussen Rotterdam en Den Haag moet je beter opletten. De A13 is een flitshotspot: de drukke weg had in de periode van mei tot en met september maar liefst vijfhonderd verschillende flitsers te pakken. Wie de A13 ontwijkt moet vervolgens op de N209 opletten, daar stonden nooit camera's, maar nu plotseling wel. 

De A4 heeft tegenwoordig twee keer zo veel fototoestellen langs de kant staan als in de afgelopen periode. Terwijl ook de Amsterdamse ringweg A10, evenals de A6 en de A7 inmiddels regelmatig versierd worden door discoverlichting.

Uiteraard vindt de politie dat ze goed werk verrichten voor de veiligheid: "Auto’s zijn steeds stiller. Je hoort bijna niet meer hoe hard je rijdt. We rijden zomaar even tien kilometer te hard. [Dat kan precies] het verschil zijn tussen net geen of juist wel ernstig letsel" Dat zal allemaal best, maar waarom krijgen we dan ook al boetes als we drie kilometer te hard rijden?