Autobahn

VIDEO. Koenigsegg zet Bugatti weer voor paal

Afgelopen weekend huurde Koenigsegg een stuk snelweg in de Amerikaanse staat Nevada af om met een Agera RS buiten te spelen. Eerst verbraken ze het record van snelste productiewagen en daarna gingen ze voor 0-400-0 km/u.

Koenigsegg wil alle records in handen hebben. Onlangs verbraken de Zweden de snelste tijd op de versnelling van stilstand naar vierhonderd kilometer per uur en weer terug naar stilstand al, maar ze vonden dat het beter kon. Op de warme en plakkerige weg in Nevada herhaalden ze het trucje daarom. Met succes, ze schaafden weer tien procent van hun vorige tijd af. De Agera RS deed er nu 33,29 seconden over om even de vierhonderd aan te tikken en weer stil te gaan staan.

De Bugatti Chiron doet over hetzelfde kunstje 41,96 seconden. Al zouden de Fransozen/Duitsers misschien ook dezelfde weg in Nevada eens moeten proberen om het record op te zetten (in het kader van gelijke omstandigheden). Overigens denkt Koenigsegg dat het de tijd nog verder kunnen aanscherpen naar onder de halve minuut, maar dat betekent dat ze nog tien procent van hun eigen tijd af moeten snoepen.

Het recordwereldje is de laatste tijd goed in beweging, want ook Hennessey komt binnenkort met een wagen waarvan ze beweren dat hij alles beter kan de Bugatti Chiron.