Autobahn

Officieel winter: eerste strooiwagens uitgerukt

Gegroet, forens! Indien u niet voorzien bent van standkachel, carport danwel garage, was het vanmorgen wellicht krabben geblazen. Hiermee samenhangend: Rijkswaterstaat stuurde voor het eerst dit seizoen de strooiwagens op pad.

De winter, eigenlijk is er geen bal aan. Het is donker als u opstaat voor uw werkdag, en als u pech hebt is het daglicht ook alweer verdwenen bij het aanvaarden van de terugreis. De Vitamine D-toevoer staat op een laag pitje en corrosiegevoelige bolides gaan onder een doek tot de lente aanbreekt. Voor het legertje strooiers begint het seizoen nu pas: met de jaarlijkse ritjes om 's Heeren wegen stroef en berijdbaar te houden.

Deze vaak onbezongen helden van Nederland klommen vannacht voor het eerst sinds de wintermaanden in hun wagens om de eerste bevroren bruggen, op- en afritten met pekel te besproeien. Het biedt geen garantie dat u de glimmende kant boven houdt, maar het helpt zeker.

Social

Naarmate het seizoen vordert, de Rayonhoofden bijeen komen, en de stront in toenemende mate aan de spreekwoordelijke knikker is, komt de Firestorm wellicht ook nog uit de stalling, maar zo ver zijn we nog (lang) niet. Enfin, wat we zeggen willen: sterkte met het dagelijkse ruitenkrabritueel, en wees veilig. Vooral als u nog niet zo vertrouwd bent met achterwielaandrijving.

Reacties

2voor12 07-11-17 | 09:41 | 3

Wat is thuiswerken toch geweldig.

Hunebedbouwer 07-11-17 | 11:05

Ja leuk. Geld helaas alleen maar voor een beperkt deel van de werkenden. Kantoorklerken dus.
Chauffeurs, boeren, stratenmakers, bouwvakkers, winkelpersoneel, zorg, fabrieksarbeiders, nou ja, noem ze maar op. Voor de meesten is thuiswerken geen optie en zal dat ook nooit zijn.

Hunebedbouwer 07-11-17 | 11:08

"geldt"...

RideFreeOrDie 07-11-17 | 11:09

De boer dan weer wel hè. Of bedoelde je Frank de...

CamaroHans 07-11-17 | 14:31

Nou na 5 minuten stationair was alles keurig ontdooit, dus ik zie het problem niet zo.

Reageer