Autobahn

Kroegsnol Marchionne wil Alfa Romeo bij VW onderbrengen

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) liep al opzichtig een blauwtje bij General Motors en gedraagt zich nu als die dronken jongen die aan het eind van de avond in een bijna lege en naar zweet stinkende kroeg nog even probeert te scoren. "Iemand, neem me!"

Het Italiaanse opperhoofd Sergio Marchionne is op zoek naar een partner voor zijn matig presterende FCA. In eerste instantie dacht hij aan een fusie met General Motors, maar daar zaten de Amerikanen helemaal niet op te wachten. Nu blijkt dat hij niet al te kieskeurig is. Hij wil eigenlijk met iedereen wel het bed delen.

Vandaag liet de berekende Italiaan weten dat hij de Volkswagen Group, Toyota, en Ford als de overgebleven fusiekandidaten ziet. Ook in Hyundai ziet hij wel iets, maar "de Koreanen trouwen niet", zoals hij het zelf omschrijft. Marchionne was in Amsterdam (dat verklaart het kutweer) voor een aandeelhoudersvergadering en vertelde aan journalisten dat "de deur voor een fusie altijd open staat".

Alfa

Wij moeten er niet aan denken dat het klinische Volkswagen ook nog de macht krijgt over merken als Alfa Romeo en Fiat, maar de optie zou wel één van de weinige scenario's zijn waarbij we in de toekomst nog een kwalitatief goede Alfa mogen verwelkomen.

We verwachten alleen niet dat de strak georganiseerde Duitsers zitten te wachten op het Italiaanse zooitje ongeregeld. Alle merken binnen FCA lijken een zware periode door te maken en zelf opgelegde doelen worden consequent niet gehaald. Eén van de weinige positieve uitzondering is Ferrari, maar dat merk is ondertussen ondergebracht in een apart beursgenoteerde onderneming. Oh Ja, Jeep doet het ook wel oké, maar kan zeker niet compenseren voor de rest van de toko.

Grootste

Wij denken dat Sergio sowieso te hoog inzet. De drie grote ondernemingen zitten helemaal niet te wachten op de problemen van FCA. Het enige voordeel dat VW uit een fusie kan halen, is dat het met de extra merken verreweg het grootste autoconcern van de wereld wordt. Hiermee beslist het de strijd met Toyota in één klap in zijn voordeel. Of we dat moeten willen is nog maar de vraag. De laatste keer dat de Duitsers en Italianen samenwerkten met wereldheerschappij als ultiem doel, liep het niet zo goed af.

Reacties

H. Drievuldigheid 15-04-16 | 18:39

Nog een Golf erbij met een fractioneel ander blikvelletje... Bah, driewerf bah.

de_tyvus 15-04-16 | 19:26

Die samenwerking met Nissan liep ook al zo lekker in het verleden -_-;
Ze moeten niet zo miepen en weer eens wat leuks uitbrengen! Fiat is met een redelijk divers aanbod toch aardig bezig. Alfa blijft al even achter de feiten aanlopen.

EmilioEsteves 15-04-16 | 19:32

Italianen en Duitsers dat ging niet zo goed. De Duitsers moesten helpen met allesen daarna liepen de Italianen over. Wordt fiat eerst Duits en daarna gaan ze naar Ford. Zou toch wat zijn.

Min-of-meer 15-04-16 | 19:38

Als Marchionne slim is doet hij eerst eens iets aan de quality control binnen zijn firma. Chrysler staat al sinds de jaren 50 bekend van de matige kwaliteit, Fiat ook al eeuwen, om nog maar te zwijgen over de andere merken.

Ohja, en hij raakt nu natuurlijk in paniek door de stijgende olieprijzen, waarop FCA absoluut niet gerekend had, ze hebben geen nieuwe platformen meer en het enigste wat ze nog doen is al hun bestaande auto's Hellcatten.

Jelle. 15-04-16 | 19:54 | 1

Dat zou een verschikking zijn... :(

Bhagwan Sri Rajneesh 16-04-16 | 01:19

Ja. Veramente!

JaySteinhart 16-04-16 | 09:43

Wellicht heeft Mc Donalds interesse?

Een soort van happy meal voor volwassenen, met een Fiat of Alfa naar keuze.

Vogelbeest 16-04-16 | 10:13

Als ze gewoon eens een toyota kopen bij fiat, uit elkaar halen en kijken hoe ze die kwaliteit kunnen copiëeren is Alfa/Fiat over 10 jaar populairder dan Volkswagen. Met name Alfa's zijn veel mooier qua designe etc. Maar 1x een alfa 33 heeft mij geleerd dat als je een auto wilt die het ook echt doet je beter geen alfa kan nemen.

Peter Emile 16-04-16 | 13:59

Ik heb onder mijn vrienden en collega's aardig wat Alfa-rijders gehad. Gehád. Inmiddels rijden ze allemaal Duits (Golf, Passat), Japans (Mazda 5 en 6, Toyota Auris, Avensis) of Koreaans (Hyundai i30, ix35, Kia Rio, Cee'd, Sportage). Onder hen zijn nogal wat mensen die voor hun broodwinning afhankelijk zijn van betrouwbaar vervoer (vertegenwoordigers, journalisten, zowel in loondienst als free-lance). En ze hebben allemaal hun lessen geleerd: als je betrouwbaarheid verlangt van je automobiel, moet je hoe dan ook géén Alfa kopen. Een Alfa koop je met je onderbuik. Een Duitser, Japanner of Koreaan met je verstand. Alfa's zijn mooi om te zien en lekker om te rijden (als ze het doen), maar daar is ook alles mee gezegd.

Reageer