Autobahn

U kent de hulpjes in uw moderne auto maar matig

Nieuwe auto's worden steeds minder analoog: fabrikanten stoppen ze in toenemende mate vol met al dan niet nuttige technologische nieuwtjes. Alleen kan de moderne automobilist deze vernieuwing maar slecht bijbenen.

Even een quizje, waarvoor we een recent persbericht van Mercedes-Benz hebben gepakt. Kunt u vertellen wat we bedoelen met de termen ULTRA RANGE-grootlicht, ROAD SURFACE SCAN, DISTRONIC, of ACTIVE BODY CONTROL met CURVE-functie? Als u geen nieuwe Mercedes bezit waarschijnlijk niet, en als u dat wel doet is het nog maar de vraag of elk aanwezig snufje bekend is.

Dit schijnbare probleem wordt nu aan de kaak gesteld in een onderzoek van Connecting Mobility, in samenwerking met RAI Vereniging en Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Het doel is om 'bekendheid, gebruik en acceptatie' van alle rij-assistenten te vergroten. Wat wellicht een goed begin zou zijn is om één naam voor dezelfde functie te hanteren, in plaats van de eigen paarse broeken-termen die ons nu regelmatig om de oren vliegen.

Basisfuncties

Wanneer we naar de basis gaan is er eigenlijk niet zo'n probleem. Zaken als ESP, lane departure warning, automatische gordelaanspanners en Automatic Emergency Braking zijn allemaal helder. In de meeste gevallen werken ze automatisch, indien nodig, en vormen zo het meest basale veiligheidsvangnet voor de bestuurder. Maar veel gadgets die niet per definitie veiligheid-gerelateerd zijn hangen er vaak maar wat bij. 

De onderzoeker schakelde in het kader van gezaghebbendheid en professionaliteit een verkeerspsycholoog in, die de volgende bevindingen noteerde: “De ondervraagde automobilisten weten vaak niet met welke technologie hun auto is uitgerust, hebben de technologie niet bewust aangeschaft (de systemen zitten standaard in het pakket) of hebben onvoldoende instructies gehad. Tegelijkertijd blijkt dat de mensen die weten welke systemen er in hun auto zitten en er bekend mee zijn, deze eerder aanzetten en gebruiken.” Vooral die laatste zin blinkt uit in zijn 'no shit'-gehalte.

Verantwoordelijkheid bij dealer of consument?

Los van dat zou het in het kader van serviceverlening natuurlijk wel vriendelijk zijn als je dealer je een kleine instructie geeft over de extra's, wanneer je je nieuwe S500 van meer dan een ton komt oppikken. Of, wanneer de auto in een lagere prijsklasse zit en de extra tijd er niet af kan, in ieder geval verwijzen naar wat instructievideo's. 

Aan de andere kant: je kunt als klant ook zelf op onderzoek uitgaan. De consument is supermondig geworden, dan mag je ook een proactieve houding verwachten in plaats van een dealer die je alles voorkauwt. Lees de handleiding van je wagen eens, of check wat er allemaal in de standaarduitrusting zit. Speel eens met het menu van je infotainmentsysteem en kijk wat er allemaal in te vinden is. Boeit dit je allemaal niet zo, en wil je gewoon comfortabel van A naar B zonder een minuut aan extra tijd in je auto te steken? Ook goed, dan mis je waarschijnlijk weinig. Wat niet weet, wat niet deert.

Reacties

Espro 01-11-17 | 10:13 | 2

Hier oude volvo, moet mijn ramen zelfs nog opendraaien

bees-t- 01-11-17 | 11:06

Nog steeds fan is van de handslinger. Die heb ik nog nooit stuk gehad en van de elektische variant al diverse.

little C 01-11-17 | 14:56

bees-t- 01-11-17 | 11:06
a) niet zoveel mee spelen
b) zo moeilijk zijn die dingen niet te vervangen, en je moet slim zijn met je materialen sourcen; ik heb 't voor 20 euries zelf gedaan.

Johan_Voorhaar 01-11-17 | 11:03 | 1

Ja de handleiding, een vuistdik boek waar niet door te komen is.

Sjaak_Balboni 01-11-17 | 11:24

Daar hebben ze een inhoudsopgave voor verzonnen

2voor12 01-11-17 | 11:23

Dat "ACTIVE BODY CONTROL met CURVE-functie" is wel iets voor mijn vrouw

TP 1984 01-11-17 | 11:35

Allemaal kei leuk al die gadgets maar de auto moet altijd doen wat ik wil en niet wat de fabrikant denkt aan de hand van de statistieken wat het nog meer zou kunnen doen?

Ik ben leaserijder, maar potdomme wat verlang ik nog vaak terug naar een auto ergens uit de jaren 90 zonder al die overbodige toeters en bellen.
Dat is gewoon het contactje omdraaien en rijden maar. Nu is het contact omdraaien, alle zelf checks uit laten voeren en dan alle waarschuwingen weg drukken op de boordcomputer en dan pas wegrijden.
Ik heb een auto van 3 jaar oud. Maar wanneer er nog slechts 120km aan diesel in de tank zit, krijg ik een waarschuwing dat ik moet gaan tanken op de boordcomputer die met een knopje op de richtingaanwijzer weggedrukt moet worden . Op de navigatie een popup die moet worden weggeklikt.
En er brandt een klein lampje in de benzinemeter. (alleen die laatste was meer dan voldoende geweest) En dan heb ik het nog niet gehad over de misselijkmakende alarm geluiden.

Wanneer de deur open gaat en de sleutel zit in het contact dan moet er blijkbaar een alarm af gaan. Waarom? Het meerendeel vergeet de sleutel heus niet! Die enkeling die dat wel doet heeft pech gehad en moet gewoon beter opletten.

HA, BIER!1! 01-11-17 | 13:21

wat en onzin.
je hoeft toch ook niets van motortechniek te weten om een auto te rijden?
Laat al die fantastiche ssytemen hun werk maar gewoon doen en diegene die er wel mee wil spelen probeert toch zelf wel vanalles.
Ja leuk zo'n hotspot in je auto, maar wat moet je ermee als je net zoals ik alleen van huis naar werk rijdt?

Raider Twix 01-11-17 | 14:12

Gelukkig heeft mijn auto niets van die shit. Als de fabrikant de auto wil besturen, koopt ie er zelf mar en.

Raider Twix 01-11-17 | 14:19

Van het benzine op alarm van een Seat Ibiza 2004 kreeg je een hartverzakking.
En verkeersborden zijn er om genegeerd te worden.
Die hulpjes zorgen er voor dat ik in mijn laatste nieuwe auto rijd, als het an mij ligt.

Raider Twix 01-11-17 | 14:29

Van het benzine op alarm van een Seat Ibiza 2004 kreeg je een hartverzakking.
En verkeersborden zijn er om genegeerd te worden.
Die hulpjes zorgen er voor dat ik in mijn laatste nieuwe auto rijd, als het an mij ligt.

loze stijl 02-11-17 | 03:53

Wel grappig dat hiet Mercedes als voorbeeld wordt genomen.
Mijn grootmoeder zaliger ( die inmiddels al een jaar of 30 een tuintje op haar buik heeft) was visionair.
'Met Enkele Rijlessen Controleert Elke Dwaas Een Slagschip' was een van haar vele wijsheden.

Reageer