Autobahn

VIDEO: in zes minuten zien hoe Max Verstappen Mexico wint

Het was gisteravond feest in Mexico Stad, waar Max Verstappen de Grand Prix won. Alles ging goed voor Max terwijl het bij Sebastian Vettel en Lewis Hamilton mis ging. In zes minuten ben je volledig op de hoogte en blijf wat langer voor de interviews.

Reacties

Gerf 30-10-17 | 10:53 | 1

Ergerlojk weer hoe janker Vettel zeurt over "nose ahead" bij Massa, terwijl hij zelf na de start eerst Max naast de track duwt, terwijl Max duidelijk een "nose ahead" heeft, en hij vervolgens inrijdt op Lewis.

KermitDeSticker 30-10-17 | 16:47

Vettel had bestraft moeten worden voor die start. Eerst probeert hij Max een lekke achterband te rijden (de eerste stukken van z'n neusvleugen gingen eraan op Max' achterband, en daarna rijdt ie Hamilton een lekke band.

Ik vraag mij zelfs zeer sterk af of dat van begin af aan geen plan cq. opzet is geweest. Als hij op die manier in het begin van een race een neus offert om Max en Hamilton eruit te krijgen (een lekke band in de 1e bocht is vaak exit race, omdat je de pit niet haalt), kan hij daarna vanaf plek 7-8 (als ie terugkomt uit de pit) de race in handen nemen. En dan zou Hamilton weg zijn en kan hij de punten pakken.

Het zou mij niets verbazen, als dit de tactiek is geweest, indien hij na de eerste bocht niet vooraan zou rijden. Dat dit gewoon zo bedacht en afgesproken is. 90% van de keren dat iemand met z'n neus het loopvlak van je banden raakt, heb je een puncture.

Reageer