Autobahn

Max Verstappen kwalificeert als tweede in Mexico

Het zag er lange tijd naar uit dat Max Verstappen zijn eerste pole position zou pakken in de kwalificatie voor de GP van Mexico. In de laatste ronde rijdt Sebastian Vettel echter 86 duizendsten sneller dan de Nederlander. Hamilton start op de derde plaats.

Bekijk hieronder het slot van de kwali:

De Red Bulls zijn snel op het circuit Hermanos Rodríguez dus een pole position voor Max Verstappen of Daniel Ricciardo hangt in de lucht. Pierre Gasly lijkt niet mee te gaan doen met de kwalificatie, hij moest een nieuwe MGU-H  monteren en zal waarschijnlijk toch helemaal achteraan starten.

In de eerste sessie laten de McLarens zien dat ze steeds meer snelheid in huis hebben. Uiteindelijk gaat de snelste tijd in de eerste ronde naar Hamilton, gevolgd door Bottas en Verstappen. De twee kwalificatieronde is een prooi voor Max Verstappen, die een verschroeiende tijd zet in een baanrecord. Vettel rijdt een tweede tijd, maar hij is meer dan drie tienden minder snel dan Max.

Ook in de derde sessie is de Limburger ontzettend snel. Zijn tijd is bijna een kwartier onaantastbaar, maar in de laatste ronde rijdt Sebastian Vettel een paar duizendsten sneller. Lewis Hamilton komt er niet aan toe en moet morgen genoegen nemen met een plaats op de tweede startrij.

Voor een uitgebreide voorbeschouwing op de Grand Prix van Mexico klik hier.

Q1: Hamilton is snel

Onder luid gejuich van het publiek rijdt local boy Sergio "Checo" Perez door het stadiongedeelte van het circuit. Gasly is er aanvankelijk niet bij door een motorprobleem. Fernando Alonso mag sowieso ergens over de evenaar van start, maar rijdt in zijn eerste stint van Q1 een vijfde tijd op maar twee tienden achter Hamilton. Lewis heeft uiteraard de snelste tijd gezet, gevolgd door zijn ploegmaat Bottas. Verstappen rijdt een derde tijd en parkeert zijn wagen weer in de pit omdat dit wel genoeg moet zijn om de volgende sessie te halen. Sainz is aanvankelijk sneller dan Hulkenberg, maar de Duitser pakt zijn teammaat terug. Daarnaast is het opvallend dat Ricciardo maar een achtste tijd zet, uiteraard ruim voldoende om de tweede ronde te halen, maar toch niet helemaal wat je verwacht.

Op het vallen van de vlag zijn de twee McLarens buiten om hun tijd te verbeteren. Vandoorne doet dat en zet een dertiende tijd, terwijl Alonso zich nog dichter bij de top nestelt op 0,192 seconde van Hamilton. Gasly rijdt inderdaad niet en zal, net als de Haas'en en de Saubers, niet meer te zien zijn in de volgende sessie.

Out: ERI, WEG, MAG, GRO, GAS

Social

Q2: Max gaat als een raket

Bottas en Hamilton rijden zoals altijd als eerste naar buiten in de tweede sessie. De Fin zet eerst een 1:17,161 terwijl zijn landgenoot Raikkonen zich op ruim drie tiende erachter nestelt. Hamilton heeft een beetje rustig aan gedaan in de eerste ronde: hij is negen seconden langzamer. Vettel komt intussen voorbij in een ronderecord 1:17,058, maar Hamilton knalt er meteen 23 duizendsten onderdoor. Op het moment dat Max Verstappen aan zijn eerste snelle ronde bezig is geeft de motor van Brendon Hartleys Toro Rosso de geest. Iedereen moet dus van zijn gas, maar Max rijdt een ronde later een geweldig snelle tijd door een halve seconde onder de tijd van Lewis Hamilton (en Vettel) te rijden in een 1:16,524. De eerste stint van Q2 zit er nu op en iedereen heeft tot nu toe zijn tijd gezet op een Ultrasoftband. Wederom is Daniel Ricciardo niet te vinden in de buurt van de top, de Australiër staat nu op een zesde plaats.

In de tweede run verbetert Hamilton zijn tijd nauwelijks, maar Sebastian Vettel doet dat beter: de Duitser passeert Lewis. De Duitser staat echter nog steeds 0,346 seconde achter Max. De twee McLarens laten het nu liggen en vallen uit, maar dat maakt voor hun start morgen toch niet uit in verband met hun gridstraffen. De twee Williamsen rijden ook niet mee voor de eerste vijf startrijen van morgen.

Out: MAS, STR, HAR, ALO, VAN

Social

Q3: Top 10 shoot-out

De toptien wordt vandaag uitgemaakt door de auto's van Mercedes, Ferrari, Red Bull, Renault en Force India. Max Verstappen kiest ervoor om twee opwarmrondes te rijden voordat hij zijn auto de sporen geeft voor een supersnelle ronde. Hamilton zet een tijd van 1:16,934. Vettel is een tiende sneller maar dan komt Max met een toptijd die nog 0,259 seconde sneller is. Ricciardo heeft voorlopig een vierde tijd, terwijl nu vooral opvalt dat Kimi een achtste tijd heeft, gevolgd door Hulkenberg. Na hun eerste stint kiezen alle rijders ervoor om even de pitbox in te rijden, maar Bottas heeft voorlopig nog geen tijd gezet.

Max rijdt als eerste naar buiten voor de tweede sessie en het is afwachten of de Mercedes van Hamilton nog meer power heeft voor een rondje Hammertime. Max rijdt wederom een extra opwarmronde waarbij hij alleen in de eerste sector zijn auto hard laat gaan. Terwijl hij langzaam rijdt komt vlak voor het stadiongedeelte Bottas voorbij en die claimt last te hebben van Verstappen die een paar centimeter verder naar binnen had kunnen rijden. Het incident wordt na de sessie door de Stewards onderzocht. Met een beetje pech krijgt Verstappen alweer straf van de scheidsrechters van de autobond.

Sebastian Vettel zet intussen zijn auto voor Max Verstappen in een 1:16,488. Helaas voor de Verstappenfans krijgt Max zijn auto niet meer sneller de Ferrari en daarom moet hij genoegen nemen met de tweede startplaats. Op de tweede startij treffen ze morgen de twee auto's van Mercedes, terwijl de derde rij door Raikkonen en Ocon wordt gevuld. Pas daarna treffen we Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg, die zich net voor zijn nieuwe teamgenootje Carlos Sainz heeft gekwalificeerd.

Social

Reacties

Goldenduckie 28-10-17 | 21:08 | 2

Morgen weer een lekkere sandwich dus

Lovin Spoonful 28-10-17 | 21:32

En het is de schuld van Max uiteraard.

Joffri 29-10-17 | 13:16

Er is voor Vettel niets meer te halen en hij gunt een ander niets, maar Max nog minder. Ik hoop en denk dat Max zich realiseert dat Seb waarschijnlijk weer vol kamikaze op hem gaat zodat hij uit kan stappen.

Het gejank komt bij Ferrari al jaren niet meer uit de motoren.

Onderbuik 28-10-17 | 21:11 | 4

Jammer dat redbull nog geen kwalificatie knopje heeft.

Tapioca pudding 28-10-17 | 21:19

Maar in de wedstrijd moet hij Vettel kunnen kloppen.

adjudant 29-10-17 | 04:17

het vermeende kwalificatieknopje is en fabel,

Prof. Yakko 29-10-17 | 09:32

Het is inderdaad geen knopje, maar een instelling waarbij de motor tijdelijk zwaarder belast kan worden. Renault heeft deze mogelijkheid (nog) niet, Mercedes en Ferrari wel.

Tapioca pudding 29-10-17 | 11:19

Ondanks dat heeft Max toch twee keer die hele snelle tijd weten neer te zetten en Vettel maar 1 keer. Was genoeg voor Vettel om de pole te verkrijgen maar zowel het ontbreken van de extra power als dat Max zich vaardiger heeft getoond op deze baan maakt het vanavond heel interessant. Hopen dat alles heel blijft dat dan wel. Anders wordt het weet de bekende huid van de bekende beer.

Onderbuik 28-10-17 | 21:20

Ja wedstrijd snelheid is goed, kan leuk worden morgen.

XaleX_2 28-10-17 | 21:38

Klopt niet, Max krijgt vast nog een gridstraf van de mafFIA.

bpv 28-10-17 | 21:39

Maar wel minder investigation vanwege iets met Bottas......

bpv 28-10-17 | 21:39

under investigation

voldemort 28-10-17 | 21:41

Weer naast Vettel, dat is een vorige keer ook niet zo goed bevallen.

Guus Muisarm 28-10-17 | 21:42 | 4

Als max 2e blijft is het wachtten op de kortsluiting in vettels hersenen bij de start, hij MOET tenslotte winnen.

adjudant 29-10-17 | 03:59

Verstappen mag gerust de wedstrijd winnen,

Prof. Yakko 29-10-17 | 09:55

Fijn dat Verstappen nu uw toestemming heeft om te winnen. Dat was alles wat hij nog nodig had.

adjudant 29-10-17 | 11:39

Vettel is tevreden met behaalde resultaten 2017, gunt anderen ook een feestje

KermitDeSticker 29-10-17 | 14:43

adjudant: dikke bullshit. Vettel zit er vanavond vol op voor het WC, hij wil zal en moet winnen. En wordt dan gewoon verslagen door Verstappen. Ik begrijp wel dat je jezelf alvast aan het indekken bent, maar we trappen er niet in, ventje.

Onderbuik 28-10-17 | 21:51

Ja de Investigation is traag dit keer. Hopelijk geen strafje.

goedverstaander 28-10-17 | 21:54

Max gaat morgen vlammen. Hij heeft niet alles laten zien. Hij oogt zeer zelfverzekerd. Dat wordt een mooie race morgen op een circuit dat hem zeker ligt. Vettel is een goede starter maar zal voorzichtig zijn uiteraard. Max kan vrijuit rammen.

KermitDeSticker 28-10-17 | 22:05 | 1

Oef. Dit kan bij de start wel eens totaal verkeerd aflopen. De ferrari's starten goed, dus Max zal er achter blijven, en dan teveel risico in de 1e bocht nemen, wat Vettel weer niet kan hebben..

Vettel heeft weinig reden om voorzichtig te zijn. Het WC is ie echt wel kwijt, daar hoef ie echt niet meer over na te denken. Hij zal er echt vól voor gaan.

adjudant 29-10-17 | 11:46

Ferrari kan niet sneller .... WC is weken geleden al beslist.....

hans123 28-10-17 | 22:16 | 4

Verschil met Riciardo is wel erg groot vandaag

loze stijl 28-10-17 | 22:39

Ric zou vanaf nu toch ook met de motor upgrade rijden?

adjudant 29-10-17 | 04:06

Ricciardo heeft al voldoende punten en maakt zich de laatste wedstrijden niet meer druk,

hans123 29-10-17 | 09:35

Rare instelling voor een topsporter dan....

Prof. Yakko 29-10-17 | 09:41

Hij is er ook erg laconiek onder:
“Mystified Ricciardo felt helpless in qualifying.”, kopt Formule1.com

Tapioca pudding 28-10-17 | 22:20 | 4

Nog steeds het een uitslag te vinden ivm het Botten incident

Tapioca pudding 28-10-17 | 22:21

Geen

KermitDeSticker 28-10-17 | 22:29

Had Vettel achter Max gekwalificeerd, was die straf er wel gekomen. Nu is het niet nodig, want Ferrari staat al vooraan.

adjudant 29-10-17 | 04:04

het eeuwige gejank over Ferrari/Vettel lijkt een Nederlandse ziekte, de F1 zonder Ferrari is en gemis en F1 zonder Red Bull en verademing ,

Prof. Yakko 29-10-17 | 09:53

Bernie Ecclestone heeft het idee dat er redenen zijn om op Ferrari te fitten wel weer behoorlijk aangewakkerd. Zie ook elders op deze site: Bernie Ecclestone: FIA = Ferrari International Assistance

Gielneus23 28-10-17 | 22:40

Hij kan nog wel eens eerste worden ook.

Tapioca pudding 28-10-17 | 22:48

Eindelijk geen straf nu bekend.

hier openen 28-10-17 | 22:50 | 4

Er wordt nu geroddeld dat Vettel z'n DRS buiten de zone gebruikt zou hebben.

H.Teeuwen 29-10-17 | 02:03

Mocht dat waar zijn krijgt Max met terugwerkende kracht alsnog de pole over pak m beet 3 maanden.

Gerf 29-10-17 | 02:04

Waar op het circuit heb je voordeel van DRS, behalve op het rechte stuk?

adjudant 29-10-17 | 04:09

hier openen
roddelen/suggereren is het werk van O.Mol/Ziggo

Prof. Yakko 29-10-17 | 09:37

Dit verhaal komt bij het Duitse RTL vandaan, en niet bij Olav Mol en/of Ziggo. Als ik de onboard beelden vande ronde van Vettel terugkijk, zie ik trouwens niet waar de Duitsers dat op baseerden.

2Alabama 29-10-17 | 01:49

los pollos hermanos!

Gerf 29-10-17 | 02:02 | 5

Het lijkt toch steeds weer dat Max net niet die mazzel aan zijn kont heeft die een echte kampioen meestal wel heeft. Zie Vettel, maar ook Schumacher had dat.
Ik hoop dat dat toch nog gaat komen.

derksje 29-10-17 | 08:20

Wat voor mazzel bedoel je? Snel met een F1 rijden heeft niets met mazzel te maken.

Gerf 29-10-17 | 08:32

dat je bandenWEK mewerken in de ronde in Q3 waar het er om gaat, of steeds je team maat zien uitvallen en zelf door kunnen riden, of wegrijden van P2 bij de start zonder dat je in e sandwich wordt genomen door P1 en P4, en zo zijn er nog veel meer voorvalletjes.

Gerf 29-10-17 | 08:33

*banden WEL meewerken*

Tapioca pudding 29-10-17 | 11:14

Als je van pole start en je hebt de snelheid voor te blijven loop je al heel wat pechmogelijkheden mis.

Gerf 29-10-17 | 12:58

Max dus niet, zie zijn front row start waar hij gesandwiched werd door de 2 Ferraris. Zoiets heb ik echt nog nooit eerder gezien. Max overkomt het wel. Ik hoop dat een geluksengeltje zijn pechduiveltje kan verjagen.

Watching the Wheels 29-10-17 | 19:24

Maxico ... Max iiiiii iiii co .... is dat aftelklokje rechts in de war door de zomertijd? 20 uur?

Reageer