Autobahn

Rijtest: Volkswagen T-Roc

Iedereen moet of wil aan de SUV, vandaar dat alle fabrikanten als een gek allerlei van die auto's uitspugen. Volkswagen was vroeg bij het feest met de Touareg en de Tiguan en is nu begonnen met het invullen van de gaten met cross-overs als de T-Roc.

Deze week beloofden we nog dat het merendeel van de reviews over SUV's zou gaan en we houden woord: hier is de kleine cross-over SUV van Volkswagen: T-Roc. De auto is een soort liefdesbaby van de Tiguan en de onlangs uitgezwaaide Scirocco. Volgens VW heeft de auto een coupé-vorm, al lijken de Duitsers een andere definitie van dat woord te gebruiken en vier deuren geen bezwaar te vinden voor de geknipte versie. Heel hip en trendy staat de auto hoger op zijn poten, zonder dat het meteen een echte terreinwagen is geworden. Dankzij de vierwielaandrijving die leverbaar is op de modellen met een grotere motor kan de auto wel overweg naast de straat.

Daarom nam Volkswagen ons mee naar Portugal om de kronkelige wegen tussen Cascais, Sintra en Lissabon te ontdekken. Uiteraard wilden ze ook wijzen op de off-roadcapaciteiten van de nieuwe Roc, reden om een stuk onverharde weg in het programma te gooien. Inderdaad, het lukte om er te komen zonder vast te lopen, dus de auto slaagt voor die test. Desondanks verwachten we niet dat veel T-Roc-kopers echt veel van het gebaande pad zullen rijden en daarom gaan kiezen voor een versie met alleen voorwielaandrijving. Helaas konden we niet op pad met de 1.0 TSI, 1.5 TSI of de 1.6 TDI, simpelweg omdat Volkswagen alleen de twee grootste motoren had meegenomen uit de Portugese fabriek waar de T-Roc nu van de band rolt.

Ook op de weg rijdt de 2.0 TSI, die 190 pk levert, prima. De automatische DSG-bak schakelt vloeiend en bijna onvoelbaar, maar reageert verschrikkelijk traag op een trap op het gaspedaal. De auto lijkt je een paar seconden bedenktijd te geven voordat er van enige versnelling sprake is. Ook de sportstand biedt geen oplossing voor de slome schakeltijd. Dat is jammer, want het kronkelparcours door de bergen rondom Cascais nodigt best uit tot wat sportief rijden. Nu is de T-Roc niet bedoeld om records te breken, al moet de auto volgens Volkswagen in 7,3 seconden van nul naar honderd kunnen sprinten. Gelukkig is de besturing wel precies en daardoor rijdt de auto op flinke snelheid door de haarspeldbochten. Daarbij valt op dat het stuur wel erg licht is afgesteld, er zou best wat minder bekrachtiging op kunnen. Het doet nu denken aan een Fiat die de City-stand aan heeft staan.

De sterkste diesel die net als zijn benzinebroertje 190 pk levert is nog niet beschikbaar, maar Volkswagen heeft dezelfde tweelitermotor ook in een variant die 150 pk uitspuugt. Die motor voldoet prima, maar hij is ook duidelijk aanwezig als achtergrondmuziek. Het is niet storend, maar je hoort dat er een diesel aan de gang is. Verder is de testauto met dieselmotor hetzelfde uitgerust als de 2.0 TSI.

Beide gereden modellen hebben de 4Motion vierwielaandrijving met vier rijstanden. Street is de standaard waarin de auto vanzelf staat als hij net is gestart. Snow selecteer je uiteraard als de weg vol met het witte hemelgoud ligt en er zijn twee standen voor off roadwerk. De eerste heet Offroad en gebruikt automatisch de handigste instellingen voor het rijden op onverharde weg, de tweede heet Offroad Individual, waarbij je zelf kunt instellen wat de auto allemaal moet doen.

Uiterlijk doet de T-Roc wat denken aan de Audi Q2, die ook op hetzelfde platform wordt gebouwd. De Volkswagen heeft er echter voor gekozen om niet alleen de C-stijl een afwijkende kleur te geven: je kunt het hele dak in een andere verf laten spuiten dan de rest van de auto. Het is een van de modekeuzes die hoort bij deze vorm van SUV's. Ook de Seat Arona heeft een soortgelijke kleurspoeling gekregen van de kapper. In totaal zijn er vierentwintig kleurcombinaties mogelijk op de T-Roc, en met de interieurkeuzes erbij kan de auto op 86 verschillende manier worden aangekleed.

Net als in de nieuwe Polo kan je ervoor kiezen om de metertjes in het dashboard te vervangen door een 11,7 inch scherm. Daarop worden de meters digitaal geprojecteerd, maar je kunt er ook voor kiezen om de navigatiekaart geheel of gedeeltelijk midden voor je weer te geven. In het midden zit standaard een 6,5 inch scherm, maar wie meer luxe bestelt krijgt een 8 inch versie om mee te spelen. Verder heeft de auto uiteraard een hoop assistentiemiddelen aan boord die het rijden veiliger zouden moeten maken. Echt handig (voor mensen met een recente smartphone) is de inductielader die Volkswagen in steeds meer modellen verstopt.

Reacties

BarendBotje 29-10-17 | 15:15

Q5 maar dan net iets anders

AMD 29-10-17 | 15:22 | 3

Wat hebben ze met die turbo gedaan dan? 190 PK uit een 2.0 Turbo? Mazda CX-5 2.0 zonder turbo doet al 165 of 170 op 98 octaan?

CamaroHans 29-10-17 | 16:51

Ben even gaan kijken voor je. Die Mazda heeft dan ook maar 210 Nm koppel ipv 320 en wat nog veel belangrijker is, de VW levert zijn maximum koppel al bij 1500 toeren, de Mazda pas bij 4000. Daar heb je wel wat aan als je bijvoorbeeld een sleurhut mee wil nemen. En zonder sleurhut doet de VW van 0-100 in 7.2 ipv 9.7 sec.... dat merk je wel zeg maar.

AMD 29-10-17 | 17:00

Can't argue with that :-)

Faecesbook 29-10-17 | 18:40

Mag ik even zeiken? Het is een CX-3 concurrent, maar die is met z'n 150 pk 2-liter motor wel 150 kg lichter maar nog steeds een stuk trager in acceleratie. Net zoals de topversie van de CX-5 (=Tiguan concurrent) met 194 pk. De T-Roc is dus een auto voor mensen met een sleurhut(je), de CX-3 is daarvoor net te hip, en da's ook wat waard.

2voor12 29-10-17 | 15:51

De auto's worden steeds groter en de parkeerplaatsen steeds kleiner.

FeddeSonnema 29-10-17 | 15:54 | 1

Echt zelf gereden?
Of toch weer plak- en knipwerk... http://www.9tro.com/media/features/new-cars/volkswagen-t-roc-roc-n-roll

M.Goes 31-10-17 | 11:16

Jup, zelfgereden (en gefotografeerd FYI)

DinkyToy 29-10-17 | 16:26 | 1

Reclame wordt gedicteerd Fedde.
Vage bak overigens, oldskool VW.

CamaroHans 29-10-17 | 17:26

Oldskool VW? Dat zijn alleen de luchtgekoelde modellen...

vanFleppensteijn 29-10-17 | 18:15

Geinig karretje, maar zo'n diesel uitvoering zou ik niet kopen. Daar mag je over een paar jaar nergens meer mee rijden, dankzij die milieu maffia.
Ik snap sowieso niet dat een auto die toegelaten is tot de Nederlandse wegen (want kenteken!) opeens niet meer op sommige wegen mag rijden omdat een lagere overheid dat meent te mogen bepalen. Hogere overheid gaat toch altijd boven lagere en dus mag een APV nooit in strijd zijn met de geldende Nederlandse Wet?
Een gemeente mag ook niet zelf verkeersborden bedenken en mensen een boete geven wanneer zij in strijdt met zo'n zelfbedacht bord zouden handelen...

Dr. Vigilante 29-10-17 | 20:06

Mooie bak. Het is dat ik niet zo van de SUV's ben, maar anders zou hij wel op m'n shortlist staan.

nieuwe_Deen 29-10-17 | 22:33

T-Roc? Wat een afgrijselijke naam!

Reageer