Autobahn

BREEK: Max Verstappen verlengt contract Red Bull t/m 2020

Alle speculatie omtrent de toekomst van Max Verstappen kan vanaf nu de prullenbak in, zojuist maakte Red Bull bekend dat onze landgenoot tot aan het einde van het 2020-seizoen heeft bijgetekend.

Update: check alles over de GP van Amerika in de Autobahn F1 Show 

Over de duur van Verstappens vorige contract bij Red Bull was enige onduidelijkheid. Het vermoeden is dat hij tot en met 2019 vastlag, maar wel via een clausule een jaar eerder weg kon bij het team. Onduidelijkheid bij Red Bull over de motorleverancier na 2018 was geen beletsel voor Verstappen om bij te tekenen. Op de achtergrond zal meegespeeld hebben dat Vettel de komende drie jaar bij Ferrari vastligt en de kans dat Hamilton langer bijtekent voor Mercedes ook groot is. In dat geval hebben de andere topteams al een eerste rijder, een positie die Max ook als niet-onderhandelbare voorwaarde ambieert.

Bij Red Bull kan Max - mocht Ricciardo na volgend jaar vertrekken - zijn eigen team om hem heen opbouwen. Als Dani blijft is het ook geen ramp: de twee coureurs kunnen goed met elkaar overweg. Met Verstappen weet Red Bull een toekomstige wereldkampioen aan zich te binden en bovendien hebben ze de meest gewilde coureur van de markt geplukt. Een slimme zet.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt, doch we vermoeden dat Red Bull flink in de buidel heeft moeten tasten.

Social

Reacties

afgeklovenhamsterkut 20-10-17 | 16:51

Waarom van team wisselen als je bij een geweldig team zit waar ondanks alles ook nog plek is voor een geintje !!

Tsux 20-10-17 | 16:56

Omdat je geen auto hebt waarmee je wereldkampioen kan worden?

Op dit moment dan. Ik denk dat ze volgend jaar al een veel betere kans maken. Alleen ja... Als Red Bull dan in in 2019 over gaat stappen op Honda, dan houd ik wel mijn hart vast...

slopertje 20-10-17 | 16:56

Inderdaad, las vanmorgen ergens dat hij en RBR een hele goed klik hebben en dat naast Vet en Ham voor hem geen optie was want wil geen 2de rijder zijn. Mocht Ric volgend jaar weggaan dan kan Max een heel team om zichzelf bouwen.

slopertje 20-10-17 | 16:57

Excuus, 2019 natuurlijk.

Neviathan 20-10-17 | 17:23

Toch denk ik niet dat een team als Redbull in 2019 ineens met een matige Honda motor gaat rijden. Er moet iets in de pijplijn zitten waarmee ze weer wereldkampioen kunnen worden anders tekent Max echt niet bij voor een paar jaar.

Harry Turtle 20-10-17 | 17:39

Tuurlijk weet Max meer, waarom anders nu al bijtekenen.

KermitDeSticker 20-10-17 | 23:21

Dat hele verhaal van overstappen op Honda of dat het contract met Renault beëindigt zou zijn, is een hoax. RB heeft honda achter de hand, dus geld op twee paarden. Het contract met Renault loopt af na 2019 maar er kan gewoon een nieuw contract komen.

Liroy 20-10-17 | 16:58

Zonde zonde, zou hem toch heel graag bij Mercedes willen zien. Stuk grotere kans om kampioen te worden... Je kan als coureur wel eisen gaan stellen dat er geen 1e rijder mag zijn, maar voor je 't weet is ie jaren ouder voordat de situatie zich voordoet dat er geen 1e rijder is (eg: Hamilton en Vettel blijven nog rustig 5 jaar hangen) en dan wil niemand hem nog hebben bijvoorbeeld omdat er een nieuw talent is. Ik hoop dat Red Bull hem dan ook wel een extreem goede auto gaat geven ipv de probleemauto van dit jaar... Dan wordt ie hopelijk een keer kampioen, want die potentie heeft ie absoluut!

CamaroHans 20-10-17 | 18:33

Heb je het stuk goed gelezen? Bij Mercedes en Ferrari heeft ie bijna geen kans om kampioen te worden daar de beide teams een duidelijk nr.1 coureur hebben. Max zal dus altijd op het tweede plan staan daar. Nee dit is een goede zet, financiele zekerheid voor de toekomst (je weet nooit wat er gebeurd) en elk jaar is het weer nieuwe ronde nieuwe kansen!

netniet 20-10-17 | 18:07

Wat een oeverloos domme zet, als je binnen bent bij Ferrari of Mercedes, dan rijdt je gewoon harder en wordt je vanzelf eerste rijder. Alsof Hamiltin en Vettel daar de dienst uitmaken.

slopertje 20-10-17 | 18:12

Ja want Mercedes of Ferrari hebben nooit mindere jaren gehad na hun topjaren. Max heeft in mijn ogen gewoon een goede zet gedaan en hij weet meer dan wij toetsenbordridders.

KidPur 20-10-17 | 18:42

Net niet, verander je naam is nooit. Dit is et beste wat F1 kan overkomen. 3 topteams, met 3 nr1 rijders. Schumacher heeft Benneton ook 'groot' gemaakt met z'n team. Daarna namen ze Ferrari over, komt tijd, komt Max. Op tijd.. *Zwart wit geblokte vlag.

1.

Dubz 20-10-17 | 18:13

Goed dat ie bijgetekend heeft. Zelfs als Ric dat ook heeft gedaan, staat Red Bull wel strijd toe en hoeft hij niet perse altijd in dienst van een ander te rijden. Dat er af en toe keuzes gemaakt zullen worden die voor het team beter zijn dan voor Max neemt hij dan voor lief.

MulataLov0r 20-10-17 | 18:59

Ik vind het wel slim dat hij bijtekent. Hij is nu 20 jaar, dan kan je in de F1 nog wel zo'n 16-18 jaar mee. Hij hoeft niet perse nu al te wisselen. RB is er weer redelijk bij en hebben het qua chassis gewoon weer goed voor elkaar. Daar zitten gewoon goede mensen. Daarnaast, RB heeft vroeg in hem geïnvesteerd, loyaliteit is dan ook op z'n plek. Ookal gaat ie ooit naar een ander team, dan is het alleen maar prettig als dat op een goede manier gaat. Horner staat altijd 100% achter Max en Ricciardo is een goede vent om ernaast te hebben, weinig onrust om zich zo verder te kunnen ontwikkelen. Als Max over 2/3 op z'n top zit kan ie elk team kiezen wat hij wilt én als eerste rijder.

exqueeseme 20-10-17 | 19:13

Goeie verstandige zet. Meest sympathieke team op de grid. Ook tekenend voor zijn volwassenheid. Hier krijgt hij alle ruimte en tijd om zich te ontwikkelen en elkaar sterker te maken.

adjudant 20-10-17 | 19:18

Heeft Max geen vertrouwen dat hij Hamilton bij Mercedes kan verslaan? Rosberg heeft Hamilton ook als vermeend 2de coureur verslagen, wil je de beste zijn moet je geen concurrentie uit de weg gaan lijkt me, heb Ricciardo ook nooit horen zeggen dat Max bij Red Bull 1de coureur is geworden, stalorders gebruikt Red Bull net als elk team regelmatig,

Sonja26 20-10-17 | 19:35

Iets met twee honden en vechten om een been...
... behalve dat deze twee gasten heel goed kunnen rekenen, en razendsnel zien wat nuttig is en wat niet. Daarom geloof ik niet dat er daadwerkelijk ferme stalorders noodzakelijk waren om de neuzen dezelfde kant te zetten.

wayan beruang 20-10-17 | 23:00

Mooi om te zien dat adjudant nu ook het talent van Max herkent en op het moment dat Max zou willen hij meteen naar Mercedes kan.

adjudant 21-10-17 | 04:18

ben overtuigt dat iedere coureur talent heeft, blijkt dat de grote teams geen Verstappen nodig hebben en Max alleen Red Bull ter beschikking heeft,

TuurlijkNiet 21-10-17 | 04:47

Kans is groot dat Daniel vertrekt.. Bij Toro Rosso heb je nu twee courreurs waarvan de een net komt kijken en de ander net niet helemaal uit de gratie ligt. Als Red Bull kun je je dan niet verloorloven om dan ook Max kwijt te raken. Dus wat doet Red Bull? Het legt bij Max een grote zak geld op tafel. Overigens hoop ik wel dat Daniel ook bij RB blijft, want Max en Daniel gaan eerder met elkaar om als broers dan als collega's.. Daarnaast heeft Daniel al vaker aangegeven dat Max hem beter heeft gemaakt omdat Daniel elke race zichzelf moet bewijzen. Stapt ie over naar Mercedes of Ferrari, dan zal hij tweede rijder worden en dan is er minder druk om je te bewijzen..

KermitDeSticker 21-10-17 | 21:53

adjudant 21-10-17 | 04:18 :ben overtuigt dat iedere coureur talent heeft, blijkt dat de grote teams geen Verstappen nodig hebben en Max alleen Red Bull ter beschikking heeft,
.
Wat weer een dom gezwets van jou. Voor de goede orde; Ferrari is het DERDE team in de F1. De afgelopen 10 jaar (!!) heeft Ferrari exact 1 kampioen geleverd. Mercedes 5, RedBull 4, Ferrari 1. Dus max ZIT bij een groot en topteam. BEter dan Ferrari qua statistieken.

Wekkertje 20-10-17 | 19:26

Hij heeft er blijkbaar vertrouwen in. Gaat RB niet vanaf 2019 met Honda motoren rijden ?

SP-B 20-10-17 | 23:05

Ga er maar niet vanuit. Renault wil graag vooraan meedoen en het fabrieksteam weet weinig te presteren. Als die verhouding volgend jaar min of meer zo blijft, dan gaat Renault echt dat contract niet opzeggen. RBR kan dan kiezen wat ze doen.
Voorlopig hebben ze het in ieder geval veel beter voor elkaar dan Renault.

CharlyGT 20-10-17 | 20:18

Goede keus naar mijn idee. Denk ook dat we een zelfde soort verhaallijn gaan zien als destijds met Vettel bij RB. De combinatie team-driver is er, nu de auto nog. Ik denk dat Max volgend seizoen meedoet voor een gooi naar het kampioenschap. Word in ieder geval een spannend topseizoen met Hamilton, Vettel en Max die gaan strijden om de titel. Ben benieuwd.

Wees_eens_creatief 20-10-17 | 21:23

Max heeft een veel volwassener contract getekend met allerhande prestatieafhankelijke clausules. Die zaten niet in z’n vorige contract, dat was “dichtgetimmerd”.
*
Daarbij zal Honda in 2019 een top-motor leveren, echter kon McLaren zich het gewoonweg niet permitteren tav grote sponsors ook in 2018 middenmoot te rijden, dus ging voor “safe”. STR heeft dat probleem niet daar RB grootste geldschieter is.... daarbij bouwt RB sinds jaar en dag de beste chassis

bofkont_ 20-10-17 | 22:24

Nu maar hopen voor Lucky Max dat de echt goede coureurs weer uitvallen en hij kan winnen ;)

Vogelbeest 20-10-17 | 22:53

Jij zoekt aandacht of zo? Trol.

Nuchternederland 20-10-17 | 23:20

Beste Zwitsal, we hebben al een huistrol, adjudant mk II is niet nodig.

bofkont_ 21-10-17 | 10:53

Fanboy allert, kom niet aan maxi, over Zwitsal gesproken, lol.

exqueeseme 21-10-17 | 11:07

Dat je niet voor max bent is wel duidelijk bofkont. Alleen je bijdrage komt wel heel kinderachtig over. Wordt geen tweede adjudant. Heeft niets met fanboy te maken.

Nuchternederland 21-10-17 | 11:16

Red Bull zorgt er voor dat Max niet beschikbaar is wanneer er plekken vrijkomen bij Mercedes en Ferrari. Heel slim.

Reageer