Autobahn

F1 & chill: Formule 1 praat met Netflix

Sinds Liberty Media de F1 runt wordt de sport langzaam naar het moderne tijdperk gebracht. Het bedrijf maakt eindelijk gebruik van social media en Youtube en schijnt nu ook in gesprek te zijn met Netflix. Alle races voortaan altijd bij de hand?

Al in het begin van het seizoen werd duidelijk dat Liberty Media een video-on-demand service wil opzetten, zodat fans alle races op hun gemak kunnen terugkijken zonder afhankelijk te zijn van de herhalingen op televisie. 

Nu blijkt dat Liberty Media onderhandelt met Netflix wordt al snel de link met deze on-demand-service gelegd. Officieel laten de partijen alleen nog niets los over de besprekingen. "We spreken momenteel met Netflix over een samenwerking in 2018. We zijn nog in de beginfase", zo laat Liberty's marketingchef Sean Bratches weten. 

Live

Het is dus nog onduidelijk wat deze besprekingen gaan opleveren. Kunnen we volgend jaar de races terugkijken via Netflix? Of gaat Netflix het zelfs live uitzenden? Dat laatste zou leuk zijn, maar wellicht te ambitieus. Om dat te regelen, zou Liberty Media de contracten met alle televisiezenders die de F1 uitzenden moeten openbreken. Het blijft nog even afwachten dus, maar het geeft in ieder geval aan dat de sport een goede ontwikkeling doormaakt in de handen van Liberty. 

Reacties

Elmauro 20-10-17 | 20:08

Mijn oudste zoon doet niets anders dan races terugkijken op YouTube. Die van vorige week en die van 20 jaar geleden.

loze stijl 21-10-17 | 13:03

Heb je een linkje? ik kom dergelijke links wel een tegen maar geen van alleen stabiel en betrouwbaar...

Liroy 20-10-17 | 21:42

Dit zou geweldig zijn, zolang het maar de stream van SkyF1 is die dan wordt uitgezonden en/of gepubliceerd. 't liefst standaard met Croft en Brundle.

dahwildeniewetehjong 21-10-17 | 11:52

+1

owikzegmaarwat 22-10-17 | 01:38

Dat zou wel fijn zijn als ik via youtube kan kijken, oprotten met die flikkers bij zigga die alles achter betaalzender gooien. Lekker via duitsland kijken, fuck dat achterbakse gedoe en dealtjes waar niemand behalve ziggo beter van word.

KermitDeSticker 22-10-17 | 19:28

Hoe eerder ze dit doen, hoe beter. De streaming services van ziggo (oa. ziggogo) zijn volstrekt kut.

Reageer