Autobahn

Mercedes-AMG G 65 Final Edition zwaait krachtpatser uit

Het einde is in zicht voor de sterkste G-Klasse en daarmee krachtigste offroader op de markt. De Mercedes-AMG G 65 gaat uit productie, maar krijgt nog een bescheiden afscheid met deze gelimiteerde Final Edition.

Mercedes zet flink het mes in het assortiment extreme offroaders. Eerder deze maand hoorden we dat de Duitsers gaan stoppen met de G 500 4x4² en nu moet ook de bizar krachtige G 65 het veld ruimen. Dat terwijl de eveneens bizarre G 63 6x6 en G 650 Landaulet al zijn uitverkocht. Zo blijft er maar weinig keuze over voor de liefhebbers van compleet onzinnige offroaders. 

Het merk wil voor de laatste keer de spotlight op de G 65 zetten met de Final Edition. Deze gelimiteerde uitvoering krijgt helaas geen extra vermogen, want de riante 6.0 biturbo V12 levert nog steeds 630 pk en 1.000 Nm. Ruimschoots meer vermogen dan dat je ooit nodig zult hebben in deze rijdende zeecontainer en al je het echt niet genoeg vindt, dan kan je altijd nog een bezoekje brengen aan Brabus

Het verschil met de normale G 65 zit hem in de aankleding. De Final Editon is volgehangen met details in matbrons. Onder meer delen van de bumper, de bodembescherming, de spiegels en de 21 inch velgen zijn in deze kleur gespoten. In het interieur is dit thema doorgevoerd met bronskleurige stiksels op de stoelen, het dashboard en de vloermatten. Verder is de binnenruimte een oase van carbonfiber, leer en luxe. 

Van de G 65 Final Edition bouwt Mercedes-AMG slechts 65 (hoe toepasselijk) exemplaren wereldwijd. De kopers moeten wel diep in hun buidel tasten, want de auto's zijn niet goedkoop. Het speciale model krijgt een basisprijs van 310.233 euro. Let wel, daar komen alle belastingen nog bij, dus in Nederland ben je dankzij de CO2-brakende V12 ruim vier ton kwijt aan deze auto. 

Nieuwe G

Dit afscheid betekent overigens niet dat Mercedes helemaal klaar is met dikke G's. Het merk is vooral aan het afbouwen omdat er een nieuwe generatie van de G-Klasse voor deur staat. Dit nieuwe model is weliswaar compleet opnieuw ontworpen, maar zal zijn karakteristieke vierkante uiterlijk behouden. Wel wordt het design moderner, waardoor de Geländewagen weer een aantal jaar vooruit kan. Hopelijk kan AMG ook op basis van deze nieuweling een paar bizarre modellen creëren. 

Reacties

two ball cane 19-10-17 | 16:56

"matbrons gespoten". Sorry hoor, maar voor zo'n auto zou je toch niet genoegen nemen met alles minder dan marmer? Of graniet? Of een ander massief gesteente?

Xirdalan 19-10-17 | 17:25

Jammer, de G-Klasse is toch wel de ultieme 'foute' bak vind ik.

alufoliegroothandel 19-10-17 | 18:47

Je moet het positief zien. De prijzen van tweedehands G-klasses zullen als de nieuwe een paar jaar uit is kelderen als een baksteen. De reden dat die dingen nu zo goed hun waarde behouden ligt mede aan het feit dat het model niet zoveel veranderd is sinds de introductie. Effe wachten en sla je slag.

HA, BIER!1! 20-10-17 | 08:55

of de klassieke modellen zullen in prijs omhoog schieten.

ZwartedeZwarth 19-10-17 | 19:23

Hebbon!

loze stijl 20-10-17 | 01:06

We schrijven 1988... ik kom net uit militaire dienstplicht en mijn eerste baan is kok bij een bistro..
Ik op rare tijden aan het werk tegen een beloning die we gerust een belediging mogen noemen.
De twee eigenaren reden echter wel beide Mercedes. De ene een over de top luxe 'E' en de andere dus een 'G'
In mijn herinnering was alleen de kleur anders maar verder is er toch weinig aan veranderd geloof ik.
Dit idee kan uiteraard ook worden gevoed door het feit dat ik niets heb met Mercedes..

Reageer