Autobahn

BMW: nooit M-model met voorwielaandrijving

De huistuners van de Duitse merken zijn de afgelopen jaren aardig aan het uitbreiden. BMW's M-modellen zijn niet meer op twee handen te tellen en zelfs SUV's dragen het bekende M-logo. Maar het merk stelt wel een belangrijke grens.

BMW heeft met de 2 Serie Gran Tourer ook de eerste stappen gezet in de wereld van voorwielaangedreven auto's en daar zal het niet bij blijven. Je zou bijna denken dat het een kwestie van tijd is voordat het eerste M-model verschijnt met voorwielaandrijving. Een apocalyptisch toekomstbeeld voor menig BMW-fanaat.

M's vicepresident Dirk Hacker stelt de fanboys nu gerust. Nein, er komt geen voorwielaangedreven BMW M. Beloofd! Pinky swear! "Je moet de auto kunnen voelen door de besturing en de pedalen. Momenteel is daar nog geen oplossing voor met voorwielaandrijving." Gelukkig maar. 

Pookpaniek

Hacker brengt echter niet alleen goed nieuws. De liefhebbers van schakelen met een pookje gaan het zwaar krijgen in de toekomst. De BMW-baas moet toegeven dat de M2 het boven verwachting goed doet en dat in dit model de handbak een populaire optie is. "De M2 scoort ongeveer 40-50 procent boven verwachting op het gebied van verkoop, waarbij bijna de helft van de kopers een handbak aanvinkt." Toch is dat een klein lichtpuntje in de verder duistere toekomst van het zelf schakelen. De M2 is waarschijnlijk het laatste M-model dat een handbak krijgt. "Ik hou heel veel van handgeschakelde versnellingsbakken, maar de interesse van kopers in andere auto's dan de M2 blijft dalen. Het is een feit dat de automaat met dubbele koppeling betere prestaties en minder verbruik oplevert."

Die andere hit onder fans, achterwielaandrijving, blijft voorlopig nog wel gehandhaafd in meerdere modellen. De nieuwe M5 is weliswaar overgestapt op het verdelen van het vermogen over vier wielen, maar dat wil niet zeggen dat de M3/M4 zullen volgen. "We zullen het vermogen van deze modellen opvoeren, maar we willen niet het gewicht laten stijgen." 

Reacties

Plukvandepetteflat 19-10-17 | 20:07

Tja, er zou ook nooit een Porsche met een diesel komen.
Ik vertrouw die Duitsers niet meer, die verkopen hun bloedeigen tienerdochter nog aan een Bulgaarse pooier voor een paar luizige euroos.

adjudant 20-10-17 | 07:27

lijken net Nederlanders de Duitsers, het verkopen van je eigen moeder/kinderen is de veel geprezen en gemiste VOC mentaliteit ,

wayan beruang 20-10-17 | 07:41

LOL, Een Duitser die over het verleden praat en dan de VOC aanhaalt.

L_avvocato 19-10-17 | 20:49

Renault en Ford laten zien wat er met voorwielaandrijving allemaal mogelijk is. Ik denk dus eerder dat het een brevet van onvermogen is van BMW dat er nooit een voorwielaangedreven M-model op de markt komt (die er uiteindelijk gewoon zal komen natuurlijk).

adjudant 20-10-17 | 07:37

BMW is autorijden met plezier kan je van Renault en Ford zeker niet zeggen, denk niet dat BMW het M-model met saaie voorwielaandrijving gaat uitrusten om slome Hollanders te vervoeren,

L_avvocato 20-10-17 | 10:45

Dan heb jij zeker nooit in een Renault RS of Ford ST/RS gereden. Zelfs een normale Focus 1.0T ligt al heerlijk op de weg en kan je een lekker potje mee sturen.

issieookweer 19-10-17 | 21:40

L_avvocato 19-10-17 | 20:49
Je hebt waarschijnlijk nog nooit in een slip op een natte weg gezeten en alleen maar braaf rondgetoerd. Zolang je dat doet en bovendien door alle hulpjes nooit erachter gekomen bent dat je niet meer van autorijden afweet dan jouw kroost op de achterbank, is voorwielaandrijving goed genoeg. Maar in de VS werd nog jarenlang alleen voor de politie achterwielaandrijving doorgebouwd omdat een goede chauffeur daar heel wat meer mee kan doen. Alleen toen die wagens op andere gebieden hopeloos technisch ouderwets (Uh? technisch ouderwets in de VS?!) en door hun relatief kleine produktie-aantallen werkelijk veel te duur werden, zijn ze op voorwielaandrijving overgegaan.

L_avvocato 20-10-17 | 10:48

Ik zei niet dat voorwielaandrijving beter is, ik zei dat je tegenwoordig met voorwielaandrijving een hoop lol kan hebben.

HA, BIER!1! 20-10-17 | 08:52

Dat vinkje van die handbak is ook alleen maar omdat dat knaken scheelt. Die verdwaalde purist die denkt voordeel te halen uit zelf schakelen(en ook dat verschil kan maken) zijn op een paar handen te tellen.

OG_Cracker 20-10-17 | 11:12

Het is een stukje beleving een handbak en als je wel eens wilt driften is een koppelingspedaal ook wel handig. Tevens is volgens mij ( weet ik niet helemaal zeker ), in dit soort wagens tegenwoordig handgeschakeld prijziger dan de automaten.

Dwergmaster 20-10-17 | 12:50

Ah, die uitspraken kennen we. Over 10 jaar dus het eerste FWD M model.

Reageer