Autobahn

De toekomst van Mazda: elektrische auto met wacky wankelmotor

De liefde van Mazda voor wankelmotoren is ongekend, het bedrijf wil zelfs zijn eerste elektrische auto nog uitvoeren met de maffe motor. Om het helemaal mooi af te maken denken de Japanners ook over een nieuwe sportwagen met de rotatiemotor.

Precies vijftig jaar nadat Mazda voor het eerst een auto met een Wankelmotor presenteerde is het bedrijf nog steeds verliefd op het principe. Er blijven de komende jaren Mazda's komen waar zo'n krachtbron in zit. Blijkbaar hebben de ontwikkelaars onlangs grote stappen gemaakt, want het bedrijf gaf niet lang gelede nog aan dat ze er moeite mee hadden om hun sportieve wankelmotor aan de emissie-eisen te laten voldoen.

Blijkbaar is dat inmiddels wel gelukt, want het bedrijf zegt dat technologie nu niet de oorzaak is van vertraging van de nieuwe sportwagen met wankelmotor. Wat de auto wel tegenhoudt is onduidelijk, misschien is het niets en kunnen we binnenkort toch een nieuw soort RX verwachten.

Een andere auto waar de wankelmotor zijn opwachting kan gaan maken is de elektrische auto van Mazda. Naast een volledige stekkergedreven versie komt er ook een model met een range-extender. Inderdaad die verbrandingsmotor kan wel eens uit het schap van de wankelmotoren bij Mazda getrokken gaan worden. In 2013 toonde Mazda al een studiemodel van een elektrische auto met een rotatie-range-extender. Daar zat een motor met een enkele rotor in met een inhoud van 33 cl (net zoveel als een blikje cola), waarmee de auto 180 km verder kon komen.

Gelukkig betekent de opkomst van de elektrische auto nog niet dat daarmee alle ontwikkelingen van verbrandingsmotoren helemaal stil zijn komen te staan. En nu een beetje doorwerken aan die nieuwe sportcoupé, Mazda. En, hint, denk eens aan Le Mans, want we zien graag een nieuwe 787B.

Reacties

spoilerfreak 16-10-17 | 14:16

Het is wachten tot ze eindelijk de spoiler hebben uitgewerkt.

Dima Beeline 16-10-17 | 15:59

Een nieuwe 787B komt er nooit zolang de ACO (organisatoren van Le Mans) het blok blijven verbieden.

TP 1984 16-10-17 | 16:27

@ redactie, misschien leuk om eens een topic te wijden aan de Mazda Furai en diens tragische levende crematie.
Dat verklaard wellicht waarom Mazda nu haar tijd neemt voor deze nieuw soort RX.
Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Mazda_Furai

KermitDeSticker 16-10-17 | 21:07

De wankelmotor is op zichzelf een schitterend stukje techniek, maar de geometrie ervan is gewoon te complex. Olielekken, onderhoud, enzovoort. Ze bestaan ook in een uitvoering voor de modelbouw (methanol) en als je één keer met zo'n wankel gespeeld hebt, begrijp je meteen waarom een idee wat op papier op zichzelf heel mooi goed en slim is, in de praktijk niet altijd goed werkt.

dolffie 17-10-17 | 14:21

begreep de term maffe wankelmotor ook niet. Vroeger reden wij thuis een nsu ro80. Zeer fraaie auto voor die tijd. Hoog verbruik dat wel en met de oliecrises en de extra bonnen omdat wij de auto nodig hadden voor de zaak hebben wij gered omdat de auto vaak bij de garage stond. Maar wel een mooi principe.

Reageer