Autobahn

Tesla ontslaat honderden bouwers van de Model 3

Terwijl de productie van de Model 3 maar moeizaam op gang komt, blijkt dat Tesla afgelopen week een paar honderd werknemers op straat heeft gezet. Zelf zeggen ze dat het normaal is. Wat is er aan de hand bij de stekkerautofabriek?

Niemand weet precies hoeveel arbeiders er deze week bij Tesla uit zijn gevlogen, maar een van de slachtoffers denkt dat met hem een stuk of vierhonderd man de zak hebben gekregen. Fortune spreekt zelfs van tussen de vierhonderd en zevenhonder man. De overtallige werknemers zijn niet alleen de lagere jongens en meisjes, er blijken ook veel teamleiders en toezichthouders tussen te zitten.

Wat is er aan de hand? Terwijl Elon Musk mooi weer speelt en filmpjes post van werkende robots, blijken er ook maar 260 exemplaren van de Model 3 te zijn gebouwd. The Wall Street Journal berichtte vorige week dat het erop lijkt dat de auto's nog steeds volledig met de hand in elkaar worden gezet. Dat bericht echter stevig ontkend door de woordvoerders van Tesla. 

Over de ontslagronde gaat het bedrijf ook volledig Mohammed Saïd al-Sahaf (there are no bombs on Bagdad [klaboem]): er is niets aan de hand, bedrijven ontslaan gewoon mensen. "Zoals bij elk bedrijf, en zeker bij een bedrijf met 33.000 werknemers, zorgen evaluaties soms ook voor het vertrek van een werknemer. Tesla blijft groeien en nieuwe werknemers aantrekken." Ja, een werknemer, maar vierhonderd 'een werknemers' tegelijk is toch best weel veel. We hebben het dan over een tot twee procent van het totaal.

Reacties

maaktgeenbaIout 14-10-17 | 12:29 | 4

Daarom vind ik het zo vreemd dat ze in Tilburg iets geopend hebben, als er ergens veel werkeloze luie kunstenaars e.d. zitten dan is het Tilburg.

razwanzel 14-10-17 | 12:36

achter de schermen heel veel subsidie krijgen,aftrekposten en weet ik wat voor voordelen, alles binnenslurpen en dan de zaak dichtgooien want niet rendabel...

*lloyd* 14-10-17 | 14:34

Jou bouwgrond 300-400 euro p/m2, hun bouwgrond, geld toe. Europeesche subsidies, provinciale subsidies, belasting voordeel en ga zo maar door. Zeker voor de 'iconen' worden uitzonderingen gemaakt.

maaktgeenbaIout 15-10-17 | 09:25

Maar dan nóg zou ik eerder iets in Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, van mij apart Moerdijk beginnen. Tilburgers zijn van huis uit aartslui. In Almere zou ik ook niet gauw zoiets beginnen.

neosyndrome 16-10-17 | 11:26

Hebben jullie nooit geleerd niet te generaliseren?

Johan_Voorhaar 14-10-17 | 13:21

Het heeft wel een Spijker tintje...!

Salutis Humanae 14-10-17 | 13:53

Wellicht op voorhand ingecalculeerd? Heel veel mensen aannemen zodat je weet dat er genoeg goede mensen tussen zitten

MasterGully 14-10-17 | 14:27 | 2

De weg effenen voor elektrisch rijden, uiteindelijk aan het eigen success kapot gaan en de grote automakers gaan ermee vandoor. Het lot van Tesla.

*lloyd* 14-10-17 | 14:39

succes is relatief. Als er te weinig gevraagd wordt voor een auto tov de productiekosten kan je wel lekker aantallen verkopen, echter stort het geheel als een ponzi uit eindelijk in elkaar. Meneer tesla verkoopt lekker door de subsidies en kortingen die overal gelden voor de luxe golfkar klasse, daardoor blijven de fabrieken draaien. Moest iedereen de werkelijke prijs gaan betalen, ging het een heel stuk minder met meneer tesla.

flatlander 14-10-17 | 18:55

Als je je zou inlezen in Musk of Tesla, dan had je geweten dat dat precies altijd zijn opzet is geweest.

Trutkip 14-10-17 | 16:01 | 8

Het wordt pas echt lachen als de aanbetalers hun geld terug gaan eisen.

derksje 14-10-17 | 17:09

er moeten ook in Nederland mensen zijn die zo'n Model3 hebben besteld. Interessant om te weten wat er precies in die contracten staat mbt annuleren bij late levering (of wat de Nederlandse wet hierover zegt).

flatlander 14-10-17 | 18:54

Gast, "er moeten ook in Nederland mensen zijn..."? Ik heb samen met honderden mensen in één vestiging van Tesla gestaan om een Model 3 te bestellen. Er zijn duizenden "verkocht" in Nederland. De meeste mensen die ik heb gezien bestelden er NB twee! Er is geen levertijd en ook geen "contract", je hebt gewoon door middel van een aanbetaling een productieplaats gekocht. En je kan ook anytime annuleren en je geld terugkrijgen. "Wat de Nederlandse wet zegt"? Iets met de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.

derksje 14-10-17 | 19:05

Dus je doet een aanbetaling zonder overeenkomst of contract? Ik had een zo'n idee dat Tesla rijders een beetje dom zijn, nu weet ik het zeker.

derksje 14-10-17 | 19:11

Flatlander, geef even de link waar staat de je ieder moment je geld terug kan krijgen?

issieookweer 14-10-17 | 22:42

Ik woon in een land waar ze niet hysterisch zijn over elektrische auto's., dus vergeef mij mijn onwetendheid. Eeen aanbetaling van, naar ik vermoed, duizenden Euro's op een auto zonder een koopcontract? En dan nog trots op je eigen geestelijk vermogen?

flatlander 15-10-17 | 14:22

Begrijpend lezen is blijkbaar moeilijk voor vele mensen. Er is geen koopcontract omdat je niks hebt gekocht als je een Model 3 hebt "besteld". Je hebt een reservering gedaan, zonder verplichting tot koop, en daarvoor €1.000 "aanbetaald". Blijkbaar is ook dat bedrag aan iedereen voorbij gegaan, want ik heb geen krant/nieuwsblog/journaal gezien rond die periode die niet erover berichtte dat 400.000 mensen een reservering hadden gedaan en dat Tesla daarmee 400 miljoen had opgehaald, dan is het geen lastige rekensom om te weten hoeveel je moest "aanbetalen". En omdat Google blijkbaar ook heel lastig te vinden is vwb de vraag hoe je terug krijgt: www.tesla.com/nl_NL/support/model-3-r...

flatlander 15-10-17 | 14:38

Het is toch elke keer weer verrassend hoe mensen reageren als het over Tesla gaat, blijkbaar heeft niemand hier ooit een bank gekocht bij de IKEA met 6 weken levertijd, of een keuken gekocht die je vooraf moet betalen, of bij de BCC/MediaMarkt/Coolblue een iPhone/Galaxy/Wasmachine/flatscreen heeft besteld. Je betaalt vooraf, en hopelijk krijg je dan je spullen binnen. In het geval van de Model3 betaal je een klein bedrag voor de productieplaats. Als ik de artikelen (hier) lees over de hypercars met kleine oplages mogen de kopers het volledige bedrag vooruit betalen. En daar piept niemand over.

derksje 15-10-17 | 15:22

Als ik bijvoorbeeld een keuken/TV koop dan spreek ik af (staat op de factuur);
- de prijs
- de levertermijn
- garantie bepalingen etc..

Zoals je zelf aangeeft is het geen aankoop (er is geen overeenkomst).

Bij zo'n reservering weet je niets

T2000 14-10-17 | 16:24

Goh, zou Trump met een subsidie over de brug komen zoals de staat California er al een 3 tot 6 miljard Dollar in gestoken heeft?

Ulle Ruttelflut 14-10-17 | 23:52 | 1

Wat wel weer bewonderenswaardig is, is dat Tesla het langer volhoudt dan Fiskar (al weer enkele jaren geleden failliet gegaan). Toen stond heel "groentech" minnend Nederland, waaronder die vervelende Ruurd Koornstra, kwijlend op te pijpen over zo'n Fiskar. Wagen heeft mooi carrosserie, maar combinatie Ford 2.0 motor in combinatie met range extender was het ff niet.

flatlander 15-10-17 | 14:26

De (*FiskEr) Karma heeft een 2 liter Ford motor en een range extender? Knap dat daar dan nog accu's bij passen.

Reageer