Autobahn

Volkswagen stopt met de Scirocco. RIP de Roc

Het stoerdere broertje van Volkswagen Golf is nu definitief uitgestorven. In Nederland kon je de auto al jaren niet meer krijgen, maar in Duitsland was de Scirocco nog steeds te koop, tot nu.

Net als de VW Corrado in de jaren negentig had deze generatie van de Scirocco het moeilijk op de markt. Een sportieve coupé is leuk om naar te kijken, maar het is blijkbaar niet leuk genoeg om er een te kopen. In Nederland kochten zo weinig mensen de Scirocco die in 2009 op de markt kwam dat hij al na een paar jaar van de prijslijsten verdween. De auto werd echter nog steeds gemaakt voor verkoop in onze buurlanden en kreeg in 2014 een facelift die de Nederlandse markt helemaal niet te zien kreeg. 

Het is jammer dat er nu geen leuke coupé meer uit de fabrieken van VW rolt, maar dat deze Scirocco zijn langste tijd heeft gehad was wel logisch. De auto was nog gebaseerd op de Golf V terwijl we inmiddels bij de Golf VII (die alweer gefacelift is) zijn. 

Het ziet er niet naar uit dat er binnen afzienbare tijd een nieuwe Scirocco op de markt gaat komen. Als gevolg daarvan is de Arteon nu de enige Volkswagen die de typering Coupé meekrijgt. En dan is die auto niet eens echt een coupé aangezien hij vier deuren heeft. Laten we wel hopen dat Volkswagen niet net zo lang wacht als ze deden tussen de Corrado en de Scirocco. Het duurde toen dertien jaar voordat VW het weer aandurfde om met een sportcoupé te komen.

Reacties

Dezenaamhier 13-10-17 | 21:01

De concurrent is met de volvo c30 ook al jaren uit productie, dus het zal over een tijdje als modeverschijnsel wel weer terugkomen.

wasman 13-10-17 | 21:02 | 1

over 20 jaar is dit een klassieker. Als je er eentje hebt, gewoon bewaren

Halal gehaktbal 14-10-17 | 10:24

Over 20 jaar... is het verboden om met zo'n auto op de weg te komen.

maardeze isooklekker 13-10-17 | 22:25

Misschien werd hij wel niet verkocht omdat een snelle golf aantrekkelijker is of de verwende nederlanders liever in zo'n hok met 4 ringen rijden. Het was in ieder geval een spuuglelijke auto. Dit in tegenstelling tot de Corrado. Die zag er echt beter uit dan de golf.

L_avvocato 13-10-17 | 23:05

De Scirocco was dan ook een bijzonder lelijke auto. Ze hadden 'm beter door de ontwerper van het origineel (Giugiaro) kunnen laten ontwerpen. Dan had er misschien ook niet zo'n vreselijk ouderwets dashboard ingezeten.

Plukvandepetteflat 13-10-17 | 23:34

De stekker is dus uit de enige leuke VW, niet zo raar dat het geen succes geworden is.
VAG kopers houden immers niet van leuk, die willen zaadloos saai.

maaktgeenbaIout 14-10-17 | 09:21

Ik dacht dat er juist een elektrische zou komen, maar schijnbaar vergis ik me

Risingson 14-10-17 | 11:37

"RIP de Roc"? Meestal is er een link tussen titel en inhoud...

Ulle Ruttelflut 14-10-17 | 13:29

Volkswagen heeft de naam nogal tegen. Bij het horen van de naam verwacht je vierkante koekblikken op wielen, waar Volkswagen dan ook weer goed in is.

Onderbuik 15-10-17 | 08:17

Ik vond het een leuke auto.

Reageer