Autobahn

Aston Martins eliteclubje vraagt 2,2 miljoen euro entreegeld

Leuk natuurlijk zo'n Aston Martin DB11, Vantage of Rapide, maar als je echt tot de elite van het merk wil horen moet je iets specialers aanschaffen. Nee, we hebben het niet over een Vantage GT12 of een Vulcan, maar over een one-off. 

Ferrari en Rolls-Royce kunnen je het al vertellen: de allerrijkste petrolheads willen iets unieks. Iets dat op maat gemaakt is en waar ze geen tweede van tegenkomen. Steeds meer merken starten daarom aparte programma's voor hun meest loyale klanten om in deze vraag te voorzien. Kost je een paar miljoen, maar dan heb je ook wat.

Aston Martin is ook zijn eigen afdeling begonnen onder de naam Prototype Operation. Hoewel we de meeste resultaten niet te zien krijgen, bouwt deze afdeling ieder jaar twee unieke Astons compleet naar wens van de koper. De prijs om ook bij dit exclusieve clubje kopers te horen? Twee miljoen Britse ponden (2,2 miljoen euro). 

Voorbeelden

Voor dat geld kan je wel je droom-Aston samenstellen. Twee projecten van Prototype Operations kennen we al en dat geeft een goed beeld van de mogelijkheden. Ten eerste is er de CC110 Speedster Concept (hoofdfoto), een concept car waar Aston op verzoek van klanten twee werkende exemplaren van heeft gebouwd. Daarnaast verscheen vorig jaar de GT12 Roadster. Een 600 pk sterke open versie van de GT12 Coupe. 

Mocht je nu geïnteresseerd zijn en je hebt nog een paar miljoen in een oude sok liggen, dan kan je nog niet meteen aan de slag. Zoals eerder gemeld bouwt Aston slechts twee unieke auto's per jaar en volgens CEO Andy Palmer zijn de komende vier slots al gevuld. De eerste volgende klant kan dus pas in 2020 bij de Britten terecht voor een one-off. Heb je tenminste wel alle tijd om te bedenken hoe je droomauto eruit gaat zien. 

Reacties

Liroy 12-10-17 | 21:54

Hoe komen die dingen door een crashtest heen dan?

TheEgg 13-10-17 | 10:07

Er zijn speciale regels voor one-offs, kit-cars en zelfbouw.

En in de praktijk zal het helaas allemaal niks uitmaken, want of de auto verdwijnt ergens in een garage, of wordt op een dusdanige manier kort gereden door een oliesheik dat 20 NCAP sterren nog niet zou helpen.

Reageer