Autobahn

Shell koopt zich in laadpalenmarkt met NewMotion

Oliemaatschappij Shell onderkent langzamerhand dat hun businessmodel wel eens aan zijn einde kan gaan komen. Met de overname van NewMotion zijn ze meteen een van Europa's grootste aanbieders van laadpalen voor elektrische auto's.

Fastned kan zijn borst nat gaan maken: 's Lands oliereus is wakkergeworden en heeft zijn protemonnee geopend. Niet om aandelen in hun desolate laadstations te kopen, maar door NewMotion over te nemen. Dat bedrijf is een van de grootsten in Europa en ze bieden laadpalen aan die bij huizen en in parkeergarages hangen. Eigenlijk zijn dat vooral palen die op particuliere terreinen staan.

Shell zegt dat de overname vooral is ingegeven voor het gemak van klanten, ze kunnen dan alle producten bij een leverancier halen. Tuurlijk, want de elektrische rijder heeft ook regelmatig benzine nodig, maar niet heus (tenzij hij een PHEV rijdt uiteraard). We gaan ervan uit dat Shell ook begrijpt dat na 2030 steeds minder mensen benzine bij hun stations komen halen.

Met de overname heeft Shell, naast de palen die ze al hadden staan bij sommige tankstations, ineens 30.000 nieuwe oplaadpunten erbij.  Daarnaast kopen ze honderdduizend klanten die NewMotion al had.

Reacties

maaktgeenbaIout 12-10-17 | 18:01

Als ze nou gewoon samenwerken met DAF, Connexxion enz en een wisselbaar accusysteem maken voor vrachtwagentrailers en bussen, dan hoeft het grid niet overal aangepast te worden, enkel in industriegebieden en laten industriegebieden nou nagenoeg allemaal één ding gemeen hebben, alle grote bedrijven zitten bij elkaar en de daken zijn ideaal voor zonnepanelen.
Met andere woorden, als deze partijen samenwerken kan Nederland in no time op groene stroom doorgaan. Accu's worden dubbel benut, vrachtwagens laden sneller op dan ooit tevoren, gewone auto's kunnen ook superchargen, of zelfs mega chargen enz.

Verkantekeert 12-10-17 | 18:10

If you can't beat them, buy them!

W_F 12-10-17 | 21:58

Eerst maar eens zien hoe lang Shell met Fastnet wil concurreren. Shell heeft hun zonnepaneel fabrieken ook al lang weer van de hand gedaan.

CamaroHans 14-10-17 | 10:26

Alle raffinadeijen in de Europoort investeren miljarden in upgrades en nieuwe fabrieken, dat doen ze natuurlijk omdat ze het einde van hun business zien naderen.

Reageer