Autobahn

Officieel. Audi RS6 Avant is de voetballersauto

De Audi RS6 Avant heeft de titel plofkraakauto van het jaar van zich afgeschud en kroont zich nu tot ultieme voetballersauto. Van alle Audi's kozen de meeste voetballers voor deze krachtpatser met ruimte voor het hele gezin.

Voetballen bij Bayern München is sowieso al geen slechte baan, maar de sponsor maakt het helemaal de moeite waard. Dat is namelijk Audi en dat betekent dat alle spelers een auto van de zaak mogen uitzoeken. Een dagje gratis winkelen bij de Audi-dealer lijkt ons een uitstekend secondaire arbeidsvoorwaarde.

De auto's worden tijdens een perspresentatie uitgedeeld aan de spelers en dat is een mooi moment om te zien wie wat rijdt. Het mag geen verrassing zijn dat de meeste spelers kiezen voor een dikke bak pk's. De Audi RS6 Avant is het populairst, want liefst vijf spelers kozen voor de rappe stationwagen, waaronder Mats Hummels, Jérôme Boateng en Thiago Alcántara. Snelle auto's met veel laadruimte zijn überhaupt een populaire keuze, want meerdere spelers, waaronder Thomas Müller en Franck Ribéry gingen voor de SQ7 TDI.

De coach krijgt een SQ5 en verder zien we nog een Audi S5 cabriolet en een A3 Sportback op de parkeerplaats van Bayern verschijnen. Verschil moet er zijn tenslotte. Opvallend is de afwezigheid van de Audi R8, wat ons doet vermoeden dat dit model niet op de keuzelijst stond voor de voetballers. 

g-tron

Omdat Audi tijdens zijn PR-momentje toch liever iets milieuvriendelijker beeld uitstraalt, is de groepsfoto genomen met een hele brave A5 g-tron en een nieuwe A8. Leuk natuurlijk die idealen, maar uit de presentatie blijkt dat als er ongelimiteerde keus is, de meeste mannen voor de milieuverslindende pk-kanonnen gaan. We hadden ook niets anders verwacht.

Reacties

lucasenjenniegoerree 12-10-17 | 16:43

Laat de Nederlandse voetballers de komende jaren maar in een Canta rijden. Hebben ze lekker veel tijd om eens na te denken waar het nou precies fout ging.

N3uk33nd 13-10-17 | 03:49

Dat ligt niet aan de voetballers maar aan de kneuzen die daar naar kijken, en daar teveel geld voor over hebben.
Als iedereen stopt met voetbal kijken, zullen ze vanzelf op het salaris niveau komen van een korfbal-speler, en gaan ze wellicht nog iets nuttigs doen.

lucasenjenniegoerree 13-10-17 | 12:05

Het is dus de schuld van anderen? Okay Mo, ik snap 'm

FireFox1 12-10-17 | 17:19

Audi SS?

ploert 13-10-17 | 08:50

Ik heb hier toevallig een paar weken geleden naar gevraagd tijdens een rondleiding. R8 mag sowieso niet. Verder krijgen de auto’s toegekend op basis van een salarisschaal. Het is dus niet gek dat de beter betaalde voetballers een dikkere auto krijgen.

kloopindeslootjijook 13-10-17 | 18:16

Oei, is dat wel goed het imago van Audi?

MoamaGP 13-10-17 | 20:19

Past mooi bij al die tattoos.

Reageer