Autobahn

Tesla neemt EINDELIJK afscheid van de grille

De grille is passé. Misschien leuk om je satéstokjes op te bakken in de zomer, maar nutteloos in de moderne auto. Alleen fossiele brandstof drinkend antiek heeft nog een rooster in de neus nodig. Tesla weet het en schrapt de grille.

De Model X en de kersverse Model 3 doen al niet meer aan deze vorm van neusvernieling en nu gaat ook de Model S een grilleloze toekomst tegemoet. Toegegeven, de luchtinlaten op de S waren al minimaal, maar met een zwart stuk bodywork werd toch de illusie van een grille gewekt. Door het model een dergelijke relikwie van een conventionele brandstofauto mee te geven, liet Tesla het publiek langzaam wennen aan een nieuwe wereld vol futuristische auto's zonder grille. Slim.

Nu vier jaar later heeft de elektrische pionier zich gevestigd in het straatbeeld en kan de voorzichtigheid uit het raam. De rest van de range heeft de grille al gedumpt en nu is het ook tijd dat de S deze neusversiering laat vallen. In de wandelgangen wordt er gesproken over een facelift voor de S die waarschijnlijk deze week wordt onthuld. Een gelekte foto toont al een Model S met het gezichtje van de Model X. Dat betekent een grotendeels gesloten bumper met een kleine stip bovenop waarin het logo is verwerkt. Ook de lampen krijgen een update met de moderne LED-techniek uit de X en 3.

Groter bereik

Zoals gebruikelijk met de Apple onder de automerken draait de geruchtenmolen op volle toeren. Tesla zou de de facelift van de S aangrijpen om de batterijen te vernieuwen, waardoor de actieradius toeneemt. Een Model S 100D zou hiervoor aan het assortiment worden toegevoegd, die zoals de naam al doet vermoeden over een accupack van 100 kWh beschikt.

We moeten nog even geduld hebben voordat we weten wat Elon Musk uit zijn mouw tovert. Een ding is zeker, een grille zal het zeker niet zijn.

Update

En daar is de gefacelifte Tesla Model S. Nu zonder grille en met sterkere lader voor een kortere laadtijd. Voor het interieur zijn er een paar nieuwe designopties en de koper kan de "bioweapon defense mode" aanvinken op de optielijst. Hiermee wordt  via overdruk in de cabine lucht van buiten geweerd en gaat alles dat de inzittenden inademen eerst door een sterk filter. Op een eventuele Model S 100D moeten we blijkbaar nog even wachten.

Reacties

Joris von Loghausen 12-04-16 | 15:37 | 4

Meh. Alhoewel ik een redelijke tesla-fanboi ben, vind ik dit een vrij fantasieloze oplossing. Doet me denken aan de mond van deadpool/spiderman/neo, zo smooth. i.imgur.com/ficCMoY.gif

deluiegriek 12-04-16 | 15:51

dat is geen deadpool, maar neo uit de matrix.

New 12-04-16 | 16:12

Ik liep vandaag nog voorbij een Tesla, en ik vind hem na 4 jaar nog steeds modern eruit zien. Dat is dus inclusief de zwarte 'grille'.

Ik denk dat deze esthetische verandering meer bedoeld is om verkopen te stuwen. Er zullen Tesla eigenaren zijn die na 4 jaar een nieuw model willen, maar er zijn ook genoeg mensen die hierdoor over de streep getrokken worden, omdat ze zich hiermee kunnen onderscheiden ('ik heb de nieuwste').

Desalniettemin vind ik dit ook mooi. Ik ben erg benieuwd welke veranderingen we in de toekomst nog zullen gaan zien, gegeven het feit dat een elektrisch platform meer designvrijheden biedt.

Persoonlijk ben ik meer benieuwd naar de andere aspecten in de geruchtenmolen, zoals een mogelijke 100kWh accu en een verbetering van het interieur.

plint eastwood 12-04-16 | 16:48

@ deluiegriek, zo lui als jij kom je de zelden tegen, halverwege de zin ophouden met lezen.

[email protected] 12-04-16 | 16:59

Smaken verschillen.. Maar als je dan naar de andere foto kijkt is de witte toch wel weer eentje met een mooi neusje.

fart majeur 12-04-16 | 16:53 | 3

Ik dacht dat dit een auto-blog was.

Joris von Loghausen 13-04-16 | 14:31

Wat goed van jou.

fart majeur 13-04-16 | 17:45

Vraag die andere 34 bezoekers ook even wat ze er van vinden.

Alexander des Burgus 14-04-16 | 04:15

Het heeft vier wielen en een stuur dus hoort het thuis op deze site.

NeeBeterHe 12-04-16 | 18:32 | 1

De nieuwe neus is vanaf nu te bewonderen in de configurator op de website van Tesla!

www.teslamotors.com/models/design?sou...

NeeBeterHe 12-04-16 | 18:33

en de nieuwe koplampen, etc

Jelle. 12-04-16 | 19:01

Apple onder de auto's? Ik vind Tesla anders behoorlijk innovatief!

TuurlijkNiet 12-04-16 | 19:07 | 1

100KWh is helaas nog steeds te weinig. Althans het voegt te weinig toe aan de bestaande 85 en 90Kwh accu's. Het bereik wordt dus minimaal groter gemaakt. Ik moet regelmatig van DC naar New York en de Tesla welke ik had (P85+) kon zonder opladen niet op en neer. Daarbij rijdt je in de VS een Tesla ook een stuk goedkoper dan in NL en krijg je daarnaast veel meer voordelen. Niet alleen bespaar je aardig op de brandstof kosten (hoewel er hier mensen zijn welke klagen over de hoge brandstof prijzen (nu ongeveer 2,40 dollar per gallon (premium, regular zit tegen de 2 dollar)) valt de besparing mee, maar energie kost hier geen klap. Ik betaal 1,6 dollarcent per Kwh (INCLUSIEF belasting). Maar je kunt op veel plaatsen ook gratis parkeren, je mag zelfs als je alleen in de auto zit over de carpoolstroke (HOV lane) en ook op sommige tolwegen hoef je geen tol te betalen. En daarnaast zijn de groenlinks gekkies (die heb je overal) ook blij als ze een Tesla zien. Maar ik heb hem toch twee jaar geleden weggedaan omdat hij het niet voldoet. Pas bij een 120Kwh accu ga ik weer denken aan een Tesla voor mijzelf. Echter voor mijn Vriendin Fiona ga ik waarschijnlijk wel de Model 3 bestellen. Daarnaast is de catalogusprijs momenteel 30.000-35.000 dollar, maar met alle subsidies (verschillen per staat en zelfs per county) en voordelen is de effectieve prijs ongeveer de helft. Echter verwacht ik wel dat als de Model 3 uitkomt, dat veel van die voordeeltjes geschrapt zullen zijn want zal onbetaal zijn als volledig elektrische auto's voor de massa betaalbaar is..

Echter het overschot van de brandstof zal dan wel weer een benzine prijzen doen dalen. Daarnaast moet ik wel zeggen dat de oude grill wel wat weg had van een Aston Martin en gaf het een sportief uiterlijk..

[email protected] 13-04-16 | 10:40

Leuk verhaal maar je het natuurlijk typisch dat je het vertikt om even een kleine aanpassing te maken. Je moet natuurlijk een 328km aan 1 stuk rijden. Stel je voor dat je even een bakje koffie gaat drinken bij de snellader. En die zijn er zat in de US.In een half uur is ie al weer bijna vol.

Dubz 12-04-16 | 19:25

@ TuurlijkNiet 12-apr | 19:07
Uit interesse, hoeveel KM is dat voor die route? DC/NY?

Tapu 12-04-16 | 20:21 | 1

En heb je geen grille plus radiator(tje) nodig om de warmte van de airco af te voeren?

Alexander des Burgus 14-04-16 | 04:18

Mensen met Tesla's gebruiken dat toch niet, want dan is de accu zo snel leeg.

Schno009 12-04-16 | 22:16

Lekker juichen met z'n allen; maar in mijn BMW met 65 liter benzinetank neem ik toch lekker bijna 600 kWh aan energie mee... Weegt ook nog eens minder dan zo'n 100 kWh accu. Laat zo'n Tesla een rendement van 65% hebben en mijn dinosaurus een rendement van 30%... En die kiloWattuurtjes elektriciteit moeten ook nog opgewekt worden... Ik verbouw later wel een veldje biomassa voor Ethanol...

ristretto 13-04-16 | 06:53

Ik vind de grille mooier dan de nieuwe neus. Mooie auto's , Blijft een stomme hype, subsidiëren voor de helft terwijl de energie toch echt opgewekt wordt in kolencentrales en kerncentrales.

Super Grover 13-04-16 | 07:00

Lijkt Apple wel. Kleine cosmetische verandering maar blijft het oude(re) product.

flatlander 13-04-16 | 09:02

Wat zou het toch mooi zijn als alle "kolencentrale" zeurders nou eens snappen dat het gaat om de Well-to-wheel uitstoot, niet het verbruik/uitstoot van alleen rijden.... Blijkbaar vragen erg weinig mensen zich af hoeveel energie wordt gebruikt of hoeveel CO2 wordt uitgestoot om die litertjes Euro95 of diesel uit dat vulpistool te laten komen. Oppompen uit de achtertuin van een Arabier of de prachtige Niger-delta waar al die aardige mensen wonen, opslaan, transporteren, raffineren, weer opslaan, weer transporteren, enz. Dan heb ik het alleen over uitstoot, nog niet over de politieke en diplomatieke kwesties zoals afhankelijk zijn van diezelfde regio's, de grote olie maatschappijen, en het spekken van de staatskas want de overheid is totaal verslaafd aan al dat gratis geld dat ze binnen krijgen middels accijnzen, opcenten en kwartjesvankok.

Reageer