Autobahn

Honda: Renault bijna ingehaald met onze F1-motor

Na een meer dan dramatische seizoensstart heeft de Hondamotor de weg omhoog absoluut ingeslagen, zo veel is duidelijk. De Japanners blaken inmiddels van vertrouwen en stellen concurrent Renault op de hielen te zitten.

Honda beleefde dit jaar een sterke terugval in zowel vermogen als betrouwbaarheid. Het leidde tot dramatische taferelen bij McLaren, waar een luid vloekende Alonso ondanks goed bochtenwerk op de rechte stukken werd voorbijgestoken alsof hij stilstond. En stilstaan deed de McLaren regelmatig, nog voor de volle raceafstand verreden was of de race überhaupt begonnen was.

De Japanners deden nog verwoede pogingen het partnerschap met McLaren te lijmen, maar sinds een paar races is de breuk tussen beide partijen definitief: McLaren doet iets dat experts lange tijd voor onmogelijk hielden, het wisselt naar Renaultmotoren. Honda verkast naar Toro Rosso en mogelijk een jaar later ook naar Red Bull, dat eind 2018 Renault ziet vertrekken als motorleverancier. Motorsportbaas Yusuke Hasegawa ziet Honda's toekomst zonnig in, volgens hem zit zijn bedrijf bijna op Renault-niveau. De onuitgesproken verwachting is nu natuurlijk dat Honda erop en erover gaat. Hasegawa, in gesprek met Autosport:

"From the beginning of the season, we have been improving the power unit - not only in terms of performance but also reliability. Since we introduced spec 3.5 engine (in Spa, red.), I think that level of performance is very close to the Renault."

Om te voorkomen dat Honda in dezelfde valkuil stapt als dit jaar wordt ervoor gekozen geen grote wijzigingen in het blok aan te brengen, maar het huidige concept te laten evolueren: "There is no doubt in this current concept. We're choosing a very similar concept to Renault, Ferrari and Mercedes. There is no reason we can't achieve the same level of performance with the current concept."

2018: Red Bull-Renault en Toro Rosso-Honda

We sluiten niet uit dat Hasegewa's uitspraken een stukje rancune en Schadenfreude richting McLaren herbergen, zo van 'was je nou toch maar bij ons gebleven'. Allicht, maar tegelijkertijd zit Renault ook niet stil natuurlijk. Ook al doet Honda het momenteel stukken beter dan voorheen en is het halen van Q3 weer binnen handbereik: één zwaluw maakt nog geen zomer. 

We zijn echter wel benieuwd naar hoe Renault en Honda komend seizoen uit de startblokken komen: als de Honda inderdaad de overhand heeft moet Red Bull nog oppassen dat de kleine broer Toro Rosso ze niet voorbijsteekt. Iets soortgelijks zagen we in 2015, toen Max Verstappen net bij Toro Rosso kwam en het satellietteam in de kwalificatie soms sneller was dan de Red Bulls. Deze zetten het op race pace dan doorgaans wel weer recht overigens, maar toch. Honda heeft dit seizoen nog vier races om vormbehoud te tonen 

Reacties

Harry Turtle 11-10-17 | 14:55

Illmor was nu toch ook aan dat ding aan het sleutelen? Kan me ook niet voorstellen dat RB niet nog wat aanvullende eisen had wat betreft externe hulp om een blamage te voorkomen. Stilletjes natuurlijk, om de Japanse trots niet te krenken.
.
Zou wel tekenend zijn voor Alonso's carriereverloop mocht dat Honda blok straks alles en iedereen zoek rijden.

netniet 11-10-17 | 14:59

Eerst maar eens zien, hoe heet welke soep gegeten wordt in het volgende seizoen. Alsof men bij Renault stilzit. Het simpele feit dat Renault het contract per eind 2018 opzegt, betekent heus niet dat RB in 2019 niet met Renault motoren kan rijden. RB heeft de boel gewoon goed onder druk gezet en Renault pareert correct. Als het echt water en vuur was geweest dan van Sainz ook niet overgestapt.

Piet-Bundy 11-10-17 | 15:20
-weggejorist-
Plukvandepetteflat 12-10-17 | 01:22

Ik durf de voorspelling wel aan dat we in 2019 Redbull Honda zien strijden om de titel.
Of Honda doet dan beide teams of Torro Rosso krijgt de Renault terug.
Zelf houd ik het op 2 teams, dit levert immers meer data op en data is ontwikkeling.

The Ugly 12-10-17 | 13:22

Met de huidige motorenregels zullen alleen mensen in een Mercedes of Ferrari kampioen worden (Vettel of Hamilton dus). Die voorsprong wat betreft motorvermogen en betrouwbaarheid geven ze nooit meer uit handen.

Reageer