Autobahn

Eindelijk! Er is een 'Netflix van de dikke wagens'

Bent u van het type dat de 'kriebelziekte' krijgt als u niet regelmatig van auto wisselt? Dan is een auto-abonnement het overwegen waard. Porsche biedt twee opties, met een uiteenlopende vloot aan auto's om uit te kiezen.

De moderne automobilist is naar van alles op zoek: comfort, degelijkheid, betrouwbaarheid, design, lage kosten, enzovoort enzodoor. Wat de prioriteit krijgt is sterk afhankelijk van het segment waarin gewinkeld wordt, maar een vrij universele wens is flexibiliteit: we willen allemaal het liefst een alleskunner, maar zo'n auto bestaat niet, anders reed iedereen er wel in.

Porsche begint in de VS met een concept dat inspeelt op verschillende wensen voor verschillende toepassingen (weekend weg met je vriendin vergt een andere auto dan een weekend kamperen met je gezin), in een vorm die sterk op private lease lijkt, maar dan met een hele vloot aan auto's in plaats van gebonden te zijn aan één model. Het mikt - vanzelfsprekend - op de bovenlaag van de samenleving, met maandelijkse kosten van respectievelijk $2.000 of $3.000. Bij het laatste abonnement krijg je iets ruimere keus aan (duurdere) modellen inbegrepen en is er geen beperking op het aantal te rijden kilometers. Klinkt niet onaardig, althans als je in de gelegenheid bent om per maand een modaal salaris aan leuke auto's weg te pissen.

White-glove delivery

Met het maandbedrag zijn alle gangbare kosten (onderhoud, verzekering, belasting) afgedekt, het beheer gebeurt via een app. Om niet zomaar iedereen toe te laten wordt er een eenmalig inschrijfgeld van $500 verlangd en uiteraard wordt de achtergrond van de aanvrager nagetrokken. De gebruiker krijgt white-glove delivery (de auto wordt bedrijfsklaar en netjes gepoetst afgeleverd, met de spreekwoordelijke butler-handschoentjes), een pilot start komende maand in Atlanta, GA. De keuze voor Atlanta is geen toevallige, in de miljoenenstad zijn al vergelijkbare diensten actief, zoals Clutch, dat zich ook op de luxemarkt richt en nu met Porsche een sterke copycat-concurrent krijgt.

Uiteraard is $24.000 of $36.000 per jaar aan een autoservice uitgeven niet voor iedereen weggelegd, maar het idee erachter is niet heel beroerd. Er worden diverse dingen geprobeerd op de autodeelmarkt, en als fabrikant klanten exclusief aan jouw merk binden via abonnementsdiensten is er één van. De keuzevrijheid is een belangrijke troef, die wordt gecompenseerd door hogere kosten en rompslomp voor de importeur/dealer. 

Voor zover ons bekend is een dergelijke abonnementsvorm in Nederland nog niet beschikbaar. Wel werken merken als Audi al enige tijd op zeer lokale basis met vergelijkbare initiatieven. Stel dat een Volkswagen, Opel of Renault hier een soortgelijk initiatief in de markt zou zetten, zou u het dan overwegen?

Reacties

Harry Turtle 11-10-17 | 14:01

Wel handig als er elke week een andere neef van je trouwt.

Joffri 11-10-17 | 15:27

Als dit ook kan voor 750 tot 1000 per maand met wat leuke (niet te gek) bmw's lijkt me dat best leuk... Probleem is natuurlijk wel dat iedereen op een zonnig weekend die 2/3 serie cabrio wil hebben. En in de voorjaarsvakantie een x5 met awd.

Joffri 11-10-17 | 15:31 | 2

Dit gezegd hebbende wordt het toch tijd dat we niet het bezit maar het gebruik van een auto gaan belasten. Dan kun je er tenminste voor kiezen om een voertuig te hebben om allerlei rotzooi te vervoeren, een daily driver en iets om te toeren. Nu staat dat allemaal op stoep, erf of in de garage geld te verbranden.

mygfisbrazilian 11-10-17 | 15:54

Inderdaad. Het gebruik belasten is iets minder oneerlijk dan het bezit belasten. Neemt niet weg dat belastingheffing gewoon afpersing is en de BPM en accijnzen in dit land schandalig hoog zijn. En het wordt altijd alleen maar erger, dus wees alsjeblieft niet zo naïef te denken dat de gemiddelde Nederlander er veel op vooruit zal gaan, wat er ook verandert of hervormd wordt. Wist je dat er tot 1969 bijvoorbeeld helemaal geen BTW bestond? Nul, niks, nakkes, nada. BTW is in 1969 ingevoerd op 4 en 12% lol!
youtube.com/watch?v=PGMQZEIXBMs

CamaroHans 11-10-17 | 16:25

Precies! Het gebruik belasten ipv het bezit. Dus geen houderschapsbelasting meer en geen BPM maar een eerlijke belasting die oploopt als je een grote zware auto onzuinige auto koopt. Zoiets is het makkelijkst te doen door een opslag op de brandstof. O wacht....

mygfisbrazilian 11-10-17 | 15:55

*veranderd

Reageer