Autobahn

Droeftoeter (21) steelt ambulance en faalt jammerlijk

Wie een auto steelt is sowieso niet goed bij zijn hoofd, maar als je dan toch iets meeneemt, zorg er dan voor dat het een beetje snel is. Een ambulance is niet echt een handig te manoeuvreren wagen, maar heeft zwaailichten. Aanzetten dus.

In films stelen de good guys vaak ambulances om te ontkomen aan the baddies. Dat wil echter niet zeggen dat het in werkelijkheid ook een goed idee is om er met een ambulance vandoor te gaan. Eric Preston, een 21-jarige inwoner van Detroit, vond het wel grappig om na een bezoekje aan het ziekenhuis de voor de deur geparkeerde ambulance mee te nemen.

De ziekenwagen stond bij het plaatselijke hospitaal geparkeerd, terwijl de bijbehorende broeders een patiënt aan het afleveren waren. Preston kwam uit het ziekenhuis en nam het gevaarte mee. Een groot succes werd het echter niet, want de politie zat hem snel op de hielen. Volgende keer je zwaailichten en sirenes aanzetten, Eric. Heb je een kans in je leven om die toeters en bellen te gebruiken en dan vergeet je dat. Faal.