Autobahn

BMW M2 vermoordt grote broer M4

Dikker is niet altijd beter, zo bewijst de nieuwe BMW M2. De kleinste van de M-divisie blijkt gehakt te maken van de grotere en duurdere M4.

Dikke pech als je een BMW M4 hebt gekocht. Dan heb je nu een duurdere versie van de M2 die net zo hard gaat en minder leuk is om te rijden. Het lijkt erop dat BMW zich met de M2 in de voet heeft geschoten. Het kleine kanon wordt alom geprezen vanwege zijn uitstekende rijkwaliteiten en dat is natuurlijk fijn. Maar hiermee wordt ook de nadruk gelegd op de tekortkomingen van de M4. Deze grote broer zou het M-gefühl missen dat de compactere nieuweling heeft hervonden.


Ja, het gaat hier niet om het aantal cilinders, het vermogen of het formaat van het dashboardkastje, maar om een gevoel. Het gaat om vlijmscherp kunnen insturen, om de algehele controle over de auto behouden en over het vermogen om een enorme grijns op je gezicht te tekenen. Dat gevoel beheerst de M2 beter dan alle andere recente leden van de M-familie en dat is best pijnlijk als je grote broer ook probeert te shinen in de showroom. De onderstaande video van Motor Trend brengt de gevoelige familiefittie briljant in beeld.

Reacties

Vogelbeest 12-04-16 | 15:03 | 1

Als je enige roeping in het leven is om zo hard mogelijk te rijden is een klein autootje beter. Als het extra gewicht van de grotere auto maakt het lastiger. Dit is dus niet heel verbazingwekkend.

G.Hoevenaars 12-04-16 | 15:27

Opvallend genoeg is de M4 maar 20 kilo zwaarder dan de M2. Dus dat gaat niet helemaal op.

kloopindeslootjijook 12-04-16 | 19:11

Jammer genoeg heb je er in de file niet veel aan. Of ergens anders in Nederland. Of is er ergens een mooie track op prive-terrein waar je als particulier je lekker kunt uitleven zonder gezeur?

TP 1984 12-04-16 | 20:36 | 1

Dit is weer typisch zo'n auto die over tig jaar best nog eens wat kan opleveren.

de_tyvus 13-04-16 | 01:02

Denk dat over tig jaar de BDP sensor stuk en niet meer leverbaar is en daarom de ontsteking niet meer vrijgegeven wordt..

Reageer