Autobahn

Regeerakkoord: kilometerheffing, meer asfalt, minder onzinboetes

We hebben lang moeten wachten, maar we eindelijk een nieuw kabinet met een bijbehorend regeerakkoord. Rutte III presenteert 54 pagina's aan grotendeels uitgelekte plannen en we vatten de veranderingen voor automobilisten even samen.

Het kabinet heeft een uitgebreid deel van het akkoord (pdf) gewijd aan de mobiliteit. Emissieloos rijden (lees: elektrisch) is het magische woord en het kabinet streeft ernaar dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe auto's emissieloos zijn. De gemeentes blijven de mogelijkheid houden om milieuzones en lagere parkeertarieven voor milieuvriendelijke auto's in te voeren, maar de regering wil één systeem met eenduidige categorieën en borden voor milieuzones invoeren om het wel een beetje duidelijk te houden.

Investeren

Het nieuwe kabinet steekt de komende drie jaar twee miljard euro in infrastructuur. Bij de wegen gaat dat geld onder meer naar het oplossen van de grootste knelpunten. Specifiek gaat het om A4, A7, A15 in de Randstad en de verkeersaders van en naar het zuiden, oosten en noorden (A1, A2, A12, A28 en A58). Naast het verbeteren van bestaande wegen staan er ook een paar nieuwe lappen asfalt op het programma. De verlengde A15, de A13-A16, de Blankenburgverbinding en de Ring Utrecht worden allen doorgezet.

In een poging de files te bestrijden gaan spitsstroken vaker open indien het milieu en de veiligheid dat toelaten. Die verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp voor de regering. Het aantal verkeersdoden moet weer dalen en om dat te bereiken worden notoire overtreders harder aangepakt. "Het boetesysteem wordt gewijzigd, zodat voor overtredingen met veel gevaarzetting of herhaalde overtredingen de boetes worden verhoogd en de boetes voor kleine overtredingen kunnen worden verlaagd", zo valt er te lezen in het akkoord. Specifieke voorbeelden worden nog niet genoemd.

Het vorige kabinet deed op veel snelwegen het licht uit om energie en geld te besparen, maar dat draait dit kabinet weer terug. Op trajecten waar verlichting bijdraagt aan de veiligheid gaan de lampen weer gewoon branden 's nachts.

Kilometerheffing

Duurzaamheid is een van de pijlers van dit nieuwe kabinet. De meeste maatregelen, zoals meer windparken op zee en het sluiten van een kolencentrale heeft geen enkel effect op het verkeer, maar de kilometerheffing wel. Wees niet bang, deze geldt alleen voor vrachtverkeer en moet gelijk zijn aan de kilometerheffing voor vrachtverkeer in onze buurlanden. De regering wil voor deze heffing dezelfde apparatuur gebruiken als in België en Duitsland zodat vrachtwagens geen extra apparatuur voor hoeven te installeren.

Het rekeningrijden voor automobilisten gaat weliswaar niet door, maar de regering zit niet stil. Er komen pilots om ervaringen op te doen met alternatieve vormen van vervoer en betaling. 

Reacties

Johan_Voorhaar 10-10-17 | 14:40

KM heffing voor vrachtverkeer, dus eindelijk worden de buitenlandse truckers hier ook aangeslagen.
Kan ik alleen maar toejuichen.

Harry Turtle 10-10-17 | 15:08

Mooie pilot, en straks hangt alle apparatuur er al om in 1 klap personenauto's ook te gaan belasten.
Meer EU, meer belasting op u woning en uiteindelijk kilometerheffing. Als de VVD het straks nog een keer presteert om de grootste te worden heb ik echt alle vertrouwen in de mensheid verloren.

Harrstein 10-10-17 | 15:19

En zoals in belgie en duitsland zullen een hoop bedrijven overstappen naar bakwagenbusjes die 3499 kg max gewicht hebben

jack and friends 10-10-17 | 15:31

Ze betalen al. Maar trutjes 3 wil meer meer meer.

Abject 10-10-17 | 18:33

Auto's zijn straks met een enkele software-opdate gereed voor rekeningrijden zodra het eCall systeem onder dwang van Europa is ingebouwd in iedere auto. www.geenstijl.nl/3558951/the_car_once...

www.verkeersnet.nl/15309/e-call-verpl...

DK 10-10-17 | 16:17

Zo zo... de opbrengst van de wegenbelasting is 5,7 miljard per jaar maar het kabinet vindt het genoeg om daar maarliefst 0,7 miljard per jaar van in infrastructuur (dat is dus meer dan wegen alleen) te steken. Wat een grap!!

LesPaul 10-10-17 | 17:49

Voor wie het nog steeds niet weet, vrachtwagens worden al belast via het zogenaamde eurovignet.
1250 euries per jaar (als je wagen tussen euro3 en euro5 zit, anders meer), of 8 eurie per dag.
Dit geld voor zowel NL als buitenlandse wagens.

GrandTourFanaat 10-10-17 | 18:01

Ik vind het prima als ze dat rekeningrijden in willen voeren, maar dan moet de wegenbelasting verwerkt worden in de brandstof prijzen, win-win want zo stimuleer je ook elektrisch rijden, en dat vinden de bomen & ijskappen knuffelaars weer fijn, "milieu" is the key word in Den Haag.

Moneytron 10-10-17 | 18:04

Er moet gdvr de gdvr asfalt bij in Brabant, A-27 2 x 3 of beter 4 baans want toekomst. A58 idem dito.
Al zo lang ik op de weg zit, sinds 1986 door het land is te zien in vele periodes dat drukte toeneemt en anticipering gewenst is. Tijdig alvorens knelpunten ontstaan rijstroken toevoegen. Het kost klauwen met geld al die files en altijd is de overheid TE LAAT met aanpassing infrastructuur terwijl we er bakken voor betalen.
Bovendien is Brabant de economische motor van het land en loopt geheel vast in files.

Universiteit Groningen berekende ca 15 jaar terug al dat alle snelwegen uitbreiden met 1 baan slechts 9 km2 kost aan grondoppervlak. Dus ruimte is er genoeg.

Het heeft weinig gescheeld of we moesten km heffing betalen voor de auto. Want D66 en bijna ook GroenLinks in de regering en dan was dat doorgegaan. Ook in deze formatie wilde D66 dit graag invoeren.

Dezenaamhier 10-10-17 | 20:16

Kilometerheffing moet wel als ze het electrisch rijden willen gaan promoten/verplichten.
Want als de inkomsten uit brandstofaccijnzen wegvallen moet die 10 miljard per jaar ergens anders vandaan gehaald worden.

kwakindezak. 10-10-17 | 21:38

Iedereen heeft straks een nog grotere aars, wen er maar aan.

Reageer