Autobahn

Jolyon Palmer weg bij Renault, Daniil Kvyat terug bij Toro Rosso!

Moeders, houd uw F1-coureurs binnen. Daniil Kvyat maakt zijn rentree in de Formule 1, want Toro-Rosso-coureur Carlos Sainz stapt over naar Renault, waar ze zojuist Jolyon Palmer hebben weggebonjourd.

De stoelendans uitgelegd

Engelsman Jolyon Palmer (26) werd bij Renault F1 binnengehaald als groot talent. Immers, de jongeman werd tweede in de Formule 2 en zette drie jaar geleden het kampioenschap in de GP2-klasse op zijn naam. Helaas is de realiteit dat hij er in de Formule 1 geen reet van bakt. Ter vergelijking: teamgenoot Hulkenberg staat momenteel op 34 punten. Palmer: een schamele 8.

Na de Grand Prix van Japan (F1 Show HIER) wordt Palmer ontdaan van zijn gele overal + racestoeltje, die worden doorgegeven naar de Spaanse Toro Rosso-coureur Carlos Sainz jr. (23), de oud teamgenoot van Max Verstappen. 

Social

Toro Rosso laat in een statement weten: "It was previously announced that the Spaniard was due to join his new team for the 2018 season. However, circumstances have changed and therefore we are releasing him earlier than originally planned." Wát er precies is voorgevallen is ons niet bekend, maar ergens moet iets zijn geforceerd, waardoor de langverwachte stoelendans al vanaf de Grand Prix van Amerika wordt ingezet.

De race-zetels van Toro Rosso worden na de Grand Prix van Japan bezet door Pierre Gasly en Daniil Kvyat, die op wonderbaarlijke wijze een -vermoedelijk- allerlaatste kans in de koningsklasse krijgt. Hou 'm heel!

Jolyon Palmer in actie tijdens de vrije training in Japan

Jolyon Palmer in actie tijdens de vrije training in Japan

Reacties

Oeleflaffel 07-10-17 | 16:30 | 2

Ik heb nog nooit een Fransman zo accentloos Engels horen spreken.

TuurlijkNiet 07-10-17 | 20:33

Grosjean heeft ook vrijwel geen Frans accent. Overigens moet ik zeggen dat Vettel ook geen Duits Engels praat. Bij Max hoor je duidelijk het Nederlands door het Engels heen. Tis geen Van Gaal Engels, maar de harde Nederlandse klanken hoor je nog steeds in zijn Engels.

Ik heb dat af en toe ook nog weleens en ik woon inmiddels alweer 8 jaar in de VS.

fredflange 07-10-17 | 20:40

Harde Nederlandse klanken bij Max? Die jongen praat met een zachte G.

Spaanse Peetvader 07-10-17 | 16:52

De Torpedo is terug voor een allerlaatste destructieve aanslag (hopelijk op Vettel).

netniet 07-10-17 | 18:14 | 1

Dat opzeggen van het contract na 2018 door Renault bij RB is dus ook gewoon een wassen neus.

TuurlijkNiet 07-10-17 | 20:48

Niet helemaal. De motoren van Renault zijn net als die van Honda overigens gewoon niet goed genoeg om mee te doen in de absolute top. Daarover klaagt RB ook continue. Het is natuurlijk niet alleen de betrouwbaarheid, maar ook het vermogen laat te wensen over.

Renault heeft gewoon gezegd wij hebben een motor welke geschikt is voor de sub-top en wij verwachten dat wij in de nabije toekomst niet aan de verwachtingen van RB kunnen voldoen.

Toch ga ik het jammer vinden dat het koppel Max en Daniel in 2019 opgebroken zal worden. Beide zijn duidelijk aan elkaar gewaagd en tillen elkaar naar een hoger niveau. De manier waarom Daniel Max vorige week na de race aan het plagen was, geeft denk ik goed de zweer aan bij het team van RB. Bij Mercedes waren ze bezorgd over de performance van Bottas en ook Kimi ligt bij Ferrari onder een vergrootglas.

Renault en Toro Rosso rijden met precies dezelfde motor als Red Bull, maar weten niet dezelfde performance als Red Bull uit hun auto's te krijgen. En dat zal ook de voornaamste reden zijn waarom Mercedes en Ferrari geen motor aan Red Bull willen geven. Want het kan natuurlijk niet zo zijn dat een klant-team wint van een fabrieksteam. Hoewel een Mercedes natuurlijk ook zou kunnen claimen dat Red Bull races wint vanwege de Mercedes motor die erin ligt. En die concurrentie kan trouwens ook het fabrieksteam zelf naar een hoger niveau tillen.. Althans dat is dan mijn mening..

KapiteinKlein 07-10-17 | 19:58

Begrijpelijk dat hij weggestuurd is, wel jammer dat hij er niet zo veel van bakte imo, vind het wel een sympathieke kerel.

Guus Muisarm 07-10-17 | 20:51

>Engelsman Jolyon Palmer (26) werd bij Renault F1 binnengehaald als groot talent.

Nee, ze probeerden 10 anderen die niet wilden komen en als laatste optie zei Hulkenberg "ja" waardoor ze met 1 stoeltje zaten zonder rijder en dus Palmer maar gehouden hebben. Hulkenberg was niet eens bij hun eerste 2 keuzes.

XaleX_2 07-10-17 | 21:42 | 3

Zowel Saintz als Kvyat zijn niet de toekomst van de F1. Ocon, Vandoorne, Max en misschien wel een Stroll en
Pierre Gasly zijn de toekomst van de F1.

XaleX_2 07-10-17 | 21:43

En nog meer van dat soort jonge mannetjes die staan te popelen om in een F1 stoeltje te zitten!

Neviathan 07-10-17 | 22:28

Ik denk dat je Sainz onderschat, hij is misschien niet zo goed als Max maar zeker wel een solide coureur. Met 48 punten is hij na de Force India rijders de beste, zeker niet slecht in een Toro Rosso om boven rijders van McLaren, Renault en Williams te staan. Als Mercedes/Ferrari zijnde had ik liever Sainz dan Bottas/Kimi maarja, die houden een plekje vrij voor Max

XaleX_2 07-10-17 | 22:36

Saintz doet het best aardig, maar dat komt ook omdat hij niet de druk heeft zoals hij dat had met Max als teammaatje. Daarnaast mist hij toch wat marketing value in vergelijking met een jong felle Ocon of onze Max die het gewoon beter doen in de media en het F1 publiek.

C-Bear 08-10-17 | 09:00

Het is geen geheim dat Sainz de route die Verstappen succesvol heeft afgelegd voor zichzelf ook bedacht heeft. Al Jaren heeft Sainz gebouwd aan een team rondom hem heen (race engineers, persoonlijke begeleiders e.d.) dat dat mogelijk moet maken. Nu het allemaal niet zo snel gaat (Sainz presteert helemaal niet beneden het verwachte niveau, er is gewoon geen stoeltje hogerop) gaat dat team morren. We zagen dat eerder dit jaar toen plots verscheen dat Verstappen snel naar een ander team wil. Dat verhaal bleek uit de entourage van Sainz te komen. Ik kan me voorstellen dat er genoeg jong vlees rondloopt dat volgend jaar in een Toro Rosso plaats wilt nemen die niet iedere dag aan Helmut Marko's kop zeurt.

buhjaaahh 08-10-17 | 09:56 | 1

ben niet kapot van saintz, zie resultaat van vandaag.... brokkenpiloot.

slopertje 08-10-17 | 10:32

Nog even 2x STR op kosten jagen door tijdens training en race een auto af te schrijven...

buhjaaahh 08-10-17 | 10:04

minus T

maaktgeenbaIout 08-10-17 | 13:42

Toro Rosso, zo heb je twee super coureurs, zo heb je twee prutsers

Liroy 08-10-17 | 15:37

Dit was niet onverwacht toch? Kvyat eruit zodat Gasly even een race of 2 kan oefenen. Het was al bekend dat Sainz naar Renault zou gaan voordat het seizoen over was namelijk. Dat is echt al weken bekend. Toro Rosso grijpt de mogelijkheid echter aan om wel politiek te spelen en Kvyat even een enorm pak rammel te geven voor z'n kak prestaties en hem te laten schrikken, maar ook hij zal vast wel hebben geweten dat Sainz al voor het seizoen om was ging vertrekken naar Renault (hij vertrekt trouwens niet, Toro Rosso leent hem uit!) en dus in ieder geval nog een paar races terug zou mogen komen. Wie volgend jaar zijn stoeltje heeft is weer een ander verhaal... Denk niet dat Kvyat's carriere nog lang doorgaat.

SanderVreibik 08-10-17 | 20:30

Het is niet ondenkbaar dat de situatie Kvyat vs Sainz onhoudbaar was. Kvyat is een gevoelige kerel en Sainz is een zeer manipulatief mannetje.

jarretelli 08-10-17 | 21:33

Hulkenberg is beter dan Sainz.

Wees_eens_creatief 08-10-17 | 23:33

Torro Rosso begint wellicht met de voorbereidingen en gesprekken met Honda tav nieuwe seizoen. Daar wil STR (of beter Marko), geen onbetrouwbaar sujet als Sainz bij. Renault zal immers volgend jaar gaan knokken met STR

Reageer