Autobahn

Wegopeisende wielrenners EINDELIJK aangepakt

De meest gehate weggebruikers na blindbejaarden en kleefklootzakken zijn wielrenners. Denkend dat ze midden in de Tour zitten en regels voor hun niet opgaan. Goed om te horen dat de politie deze strakke broekjes nu gaat aanpakken.

Aangezien het Limburgse landschap het dichts bij een bergetappe komt, trekken de wielrenners naar de provincie als koopjesjagers naar een V&D-opheffingsuitverkoop. Dit leverde talloze klachten op van de Limburgers zelf, en nadat deze klachten waren vertaald, besloot de politie er eens wat aan te doen.

Dus nu controleert de sterke arm der wet de wielrenners op alles behalve doping. Hele pelotons buitenblad stoempende recreatietrappers worden langs de kant gezet door ome agent. Die checkt of ze wel voldoende respect tonen voor de medeweggebruikers, het verkeer en het milieu.

Waarschuwing

Wij hadden verwacht dat van de renners die niet door de controle komen de fiets wordt afgepakt en dat ze drie maanden verplicht op bloedtransfusietraining in Kazachstan worden gestuurd, maar dat was te optimistisch gedacht. De wielrenners die niet alleen de automobilisten het bloed onder de nagels vandaan halen, maar ook het hele imago van de amateurfietsers naar de klote helpt, krijgen slechts een waarschuwing van de agenten. Een waarschuwing!

De politie heeft ook nog een stukje waardering voor de renners die zich wel aan de regels houden, want die krijgen groene ventieldopjes. Volgens de politie is dit het symbool van de vriendelijke fietser, maar wij zien het meer als het meest kansloze item sinds de Bob-sleutelhanger. Met zo'n softe aanpak komen we natuurlijk nooit van de aso-renners af.

Filmpje via Hart van Nederland

Social

Reacties

SausMaster 11-04-16 | 15:10 | 1

Walgelijk! Schande! De echte schoften zitten vaak tussen 4 wielen. Zoveel agressie, ja kan het soms niet geloven. Blijkbaar is dan de auto nog niet groot genoeg om het gebrek elders te compenseren.

bast8166 11-04-16 | 23:30

Als jij met die instelling op je fiets stapt begrijp ik wel waar het probleem zit.

Vogelbeest 11-04-16 | 15:16

Zal een keer tijd worden. Met zwermen van 30 man provinciale wegen blokkeren. Schijt hebben aan alle verkeersregels. Zich zodanig gedragen dat je ze haast wel móet raken en dan ook nog boos zijn als je ze bijna niet ontwijken kunt.

monteur 11-04-16 | 15:18 | 2

Er wil al niemand meer wonen in Limbabwe..
Als ze ook nog eens de Wielrenners gaan wegjagen blijven er weinig mensen over.

Bytemaster 11-04-16 | 20:49

Dat tij keert wel weer. Over 20 jaar is het Westen onbewoonbaar geworden voor de autochtoon. Waarschijnlijk al eerder. ben afgelopen weken weer een keer in de Randstad geweest, maar voor mij is dat geen Nederland meer.

peter39 12-04-16 | 10:25

Ben er zojuist heen verhuisd na 18 jaar Amsterdam, wat een heerlijkheid. Nu even lekker een stukje fietsen

Mubbenschonster 11-04-16 | 15:27

En gelijk even controleren of de fiets aan de regels van de WVR (Bel, verlichting, zijreflectie etc.). Zo niet -> fiets inleveren.

bintang 11-04-16 | 15:27

Als eerste graag controleren op een werkende fietsbel, zodat ze beleefd kunnen tingelen wanneer ze er langs willen, in plaats van te schreeuwen dat je aan de kant moet.

Dima Beeline 11-04-16 | 15:28

Dijk Monnickedam-Marken en dan ook het stukje naar Uitdam en Durgerdam. Op bepaalde delen geldt dat fietsverkeer delen van het jaar niet op de weg mag maar verplicht het fietspand moet gebruiken. En toch rijden daar dan die tyfuskutwielrenners op de weg in plaats van het fietspad. Naast dat ze er om vragen te worden doodgereden door een bus vol toeristen worden ze ook nog eens vervelend als ik ze daar met mijn motorfiets met open pijpen van de weg blaas met 200 op de teller. Je geloof het gewoon niet. Ga op een circuit fietsen klootzakken of betaal wegenbelasting.

meneer Q 11-04-16 | 16:17

Deze renners, met hun malle helmpjes en strakke broekjes, zittend op harde impotentiezadeltjes dienen snel te verdwijnen van fietspaden en wegen levensgevaarlijk.
Motoren waar moddervette 50 plussers opzitten, die de lucht nog smeriger maken dat hij al is, dienen om dezelfde redenen te verdwijnen

kapotte_stofzuiger 11-04-16 | 16:25

Wie betaalt, bepaalt.
Automobilist: MRB, BPM, accijns, assurantiebelasting (over verplichte WA-verzekering), etc. etc.
Wielrenner: ...

CynicalBastard 11-04-16 | 16:39

Jaaaaa, sterph, mamils, sterph!! (Maar niet op mijn voorbumper door jullie onkundige gefiets alsjeblieft want daar krijg ik zelf weer gezeik van).
en.wikipedia.org/wiki/Mamil
www.bbc.com/news/magazine-10965608
www.nrc.nl/handelsblad/2016/02/27/haal...

TuurlijkNiet 11-04-16 | 16:39

Hier in Virginia kom ik eigenlijk nooit een wielrenner tegen. In DC zelf heb je wel een aantal fietsers, maar die durven echt niet ver van de stoep af te rijden. In New York Centrum staat het verkeer overdag eigenlijk stil, dus kunnen ze tussen de auto's door fietsen, maar dat is buiten NYC zeer, zeer gevaarlijk. Mountainbikers zie ik bij mij in Centerville wel erg veel, maar wij hebben ook erg veel bebost gebied waar je lekker kunt crossen. Ook (motor)bikers zie je hier wel ontzettend veel met als hoogte punt de Rolling Thunder op veteranen dag (29 mei)..

der Schmutz 11-04-16 | 16:55

Als ik mij in mijn personenauto of met mijn motor mij in het openbaar zo gedraag als wielrenners op het fietspad, is het 1e commentaar bij staande houding 'dat soort dingen doet u maar op het circuit' of 'het is hier geen racebaan'.
Wielrenners zouden alleen al vanwege hun snelheid buiten de beschermende regels voor fietsers moeten vallen. Kijken of ze dan nog zo stoer zijn met voorrang nemen en rijden waar het niet mag.

Peter Emile 11-04-16 | 18:10

Ik heb het altijd al eng gevonden. Die gladde, ingevette benen. Die schreeuwende suikergoed-kleurtjes. Die zeemleren sop-kruizen. Die strakke truitjes, gespannen over die iets te dikke buiken. Die strakke broekjes. Met zo'n aardappel erin.

SausMaster 11-04-16 | 22:48

Shit. 13 reacties. Ik kom steeds meer tot de conclusie dat ik één van de ca. 15 (geregistreerde) lezers van dit experimentje ben... tijd om het schip te verlaten...

ristretto 12-04-16 | 07:21

Kan mij best voorstellen dat er opgetreden dient te worden tegen de aso's.
Toch zijn het de automobilisten die bewust of onbewust snijden, kleven of je gewoon voor je flikker rijden. Kinderen en scholieren maakt ze niet uit. Wie betaalt, bepaalt. Ook wie wel of niet mag leven? Vaffanculo automobilisti!
Ga van het gas af luie donders.

John3203 12-04-16 | 09:05

Wel altijd erg makkelijk, dat gegeneraliseer.
Laten we het eens over voetballers hebben: die prutsers hebben altijd gesodemieter op het veld, zijn ook allemaal hetzelfde, stelletje gefrustreerde konijnen!!
En dan al die automobilisten/vrachtwagenchauffeurs die altijd nog net even ervoor moeten als je aan het inhalen bent of de rotonde oprijden terwijl ze bewust de andere kant opkijken (denken zeker allemaal dat ze van rechts komen, haha. Ze zijn allemaal hetzelfde, stelletje coureurs!!!

John3203 12-04-16 | 09:07

Heb overigens ook geen goed woord over voor dit soort renners, en kom ze ook wel eens tegen, maar ze zijn niet allemaal zo.

happen naar de baas 12-04-16 | 12:26

Een maat van me is, naja was, wielrenner.
Schelden wat hij deed op automobilisten, met de fietspomp op autodaken slaan en schoppen tegen elk deel van de auto wat hij raken kon.

Vervolgens zit je naast hem in de auto en wat een verandering ineens.
Plotseling zit hij te schelden op fietsers, probeert ze van de weg te drukken, afsnijden, je kunt het zo gek niet bedenken.

Hijzelf heeft de ironie van die tegenstelling overigens nooit ingezien.... bloedserieus als hij was.....

Henk de Vries2074 12-04-16 | 16:36

stuk voor stuk gestoorde idioten die wielrenners. Van mij mogen ze allemaal tegen een boom rijden.

Reageer