Autobahn

Boeing stapt in de autonome vliegende batterijtaxi's

Met de overname van Aurora stapt vliegtuigreus Boeing plotseling de wereld van het autonoom rijden binnen. Niet het rijden over de grond, maar rijden door de lucht: Aurora ontwikkelt voor Uber een zelfvliegende taxi. Ze vliegen op elektriciteit.

We kennen Boeing eigenlijk alleen van de reusachtige verkeersvliegtuigen, maar de Amerikanen kijken ook om zich heen en zien de wereld veranderen. Zelfrijdende auto's worden deelauto's en kunnen wellicht op den duur ook gaan vliegen. Als Uber daarop inzet dan is het handig om daar vast bij mee te liften, reden voor Boeing om Aurora Flight Sciences over te nemen

Aurora is door Uber ingehuurd om een elektrische zelfvliegende taxi te ontwikkelen. Waar autonoom autorijden nog in de kinderschoenen staat en eigenlijk afhankelijk is van veel te veel oncontroleerbare factoren (voetgangers en fietsers), is het autonoom vliegen al veel dichterbij dan je wellicht denkt. Vliegtuigen kunnen al zelf landen en opstijgen, en tijdens lange vluchten gebeurt eigenlijk alles al op de automatische piloot.

Het probleem bij het elektrische vliegen ligt momenteel eerder bij de accu's die nodig zijn: ze zijn groot en zwaar. Daarnaast is het bereik van een elektrisch vliegtuig nog niet erg groot. Vergeet ook niet dat de makers van elektrische auto's nu al moeite hebben met het vinden van genoeg accu's om in auto's te hangen.

Toch zit Boeing ook met vliegtuigen in het vaarwater van Tesla. De Seattlese vliegtuigbouwer stapt in Zunum Aero dat hybride vliegtuigen ontwikkelt. Het bedrijf plant de eerste vlucht van een batterijaangedreven passagiersvliegtuig in 2022. Dat vliegtuig moet twaalf passagiers kunnen vervoeren tegen een fractie van de prijs die vliegen nu kost, omdat elektrisch vliegen volgens Zunum veel goedkoper is dan vliegen op kerosinemotoren. Overigens hebben de Amerikanen nog een backup-plan: jetpacks.

Reacties

Sunabalk 08-10-17 | 18:17

Ik zou me aardig genaaid voelen als ik Uber was. Cancellen dat contract!

BIEEEEER 08-10-17 | 20:05 | 1

Kunnen we stoppen met "auto's worden deelauto's"? In de praktijk klopt hier nauwelijks wat van. Leuk dat Elon Musk het voorspelt heeft maar kunnen we niet alles wat uit zijn mond komt als heilig beschouwen?

Ze Germans 09-10-17 | 12:37

Dit. Ik voorspel een erg grote toekomst voor de fiets.

Jan-Joris-Jaap-Joop 08-10-17 | 22:52 | 1

Kijk dit is nou een stukje sciencefiction dicht bij de werkelijkheid. Mooi toch: Als je het kunt betalen dan bestel je binnenkort een luchttaxi die jou autonoom en klimaatneutraal naar je plaats van bestemming brengt. En als klap op de vuurpijl voorkom je daarmee ook nog dat iemand niet meer als slaaf in ruil voor salaris jou behoeft te vervoeren omdat jijzelf dat niet kan of wil.

Altijd de lul 09-10-17 | 09:24

Want elektriciteit is per definitie klimaatneutraal? En dan nog, max 100 mijl op de batterijen, daarna: "Current battery technology can only power the plane for about 100 miles so a gas-powered engine would be used to generate electricity to power the motors for additional range. " Als je s' avonds weer naar huis wilt, zul je een andere moeten nemen, want die waar je mee aangekomen bent moet wellicht nog een nachtje verder opladen.

Reageer