Autobahn

Pijnlijk. Koenigsegg verplettert record Bugatti Chiron

Hoewel de Bugatti Chiron nog geen nieuw snelheidsrecord heeft neergezet, waren ze er wel als de kippen bij om een andere record te claimen. De Chiron knalde in 42 seconden van 0 naar 400 km/u en weer terug naar 0. Het record bleef niet lang staan.

Wat waren ze trots bij Bugatti. Het 0-400-0-record werd gevierd als een echte overwinning. Niet alleen was daar het trotse persbericht, maar ook maakten de Fransen een speciale editie van de Chiron ter ere van de prestatie. Die auto draagt trots het nummer 42 in zijn grille als verwijzing naar de neergezette tijd en was het topstuk op de Bugatti-stand tijdens de afgelopen autoshow in Frankfurt. Daar kwam ook coureur Juan Pablo Montoya opdraven om aan de pers in geuren en kleuren te vertellen hoe hij tot deze fantastische prestaties kwam.

Zweden

Ondertussen dachten ze in Zweden: Dat kunnen wij ook! We hebben een hypercar, we hebben landingsbaan en we hebben een testcoureur. Hoe moeilijk kan het zijn? Kwestie van auto aan het begin van de baan zetten, gas geven, wachten tot de teller bij 400 km/u komt en dan hard op de rem trappen. 

Zo gezegd, zo gedaan en het resultaat is indrukwekkend. Koenigsegg verbreekt niet alleen het record, maar snoept ruim vijf seconden van de tijd af. Met een indrukwekkende 36,44 seconden neemt de Koenigsegg Agera RS de titel van Bugatti Chiron over.

Van die tijd ging 26,88 seconden op aan het optrekken richting de 400 km/u. Die was na het afleggen van 1.958 meter bereikt, waarna de rem vol ingetrapt werd. Het remmen duurde 9,56 seconden en 483 meter. In totaal duurde de rit 37,28 tellen, maar de Koenigsegg haalde daarbij een snelheid van 403 km/u. Als deze extra snelheid niet wordt meegerekend, kom je uit op 36,44 seconden. 

Klantenverzoek

Koenigsegg was eigenlijk helemaal niet van plan om de Agera RS dit trucje te laten doen. Het bedrijf wilde met de nieuwe Regera in de toekomst wel het sprintje uitvoeren, maar voor de Agera waren geen plannen. Een Agera RS-koper was echter bijzonder geïnteresseerd in de snelheid van zijn nieuwe speeltje ten opzichte van de concurrentie en met het record van Bugatti vers van de pers, was dit een kansje die de Zweden niet lieten liggen. Verwacht van Koenigsegg dus geen speciale recorduitvoering, want de prestatie werd neergezet met een klantenauto. Aangezien Koenigsegg voor de komende jaren is uitverkocht, heeft het merk de publiciteitshype rond het record ook helemaal niet nodig. Kijk Bugatti, zo kan het ook. 

Reacties

maaktgeenbaIout 05-10-17 | 18:38

Ik kan nog steeds niet wachten tot Max een keertje een rondje rijdt op Spa met een Koenigsegg

Spanko 05-10-17 | 18:45

Maar die kleuren..... Dat is geen reclame.

F. von Zeikhoven 05-10-17 | 19:15 | 1

Dempers van triplex? Dan is dat remmen helemaal knap!

spoilerfreak 06-10-17 | 05:23

Dat is gewoon wat tape om de schade van insecten die je met 400km/u tegen komt te beperken.

F. von Zeikhoven 05-10-17 | 19:17

Overigens doet het zien van het woord Koenigsegg me altijd meteen denken aan easteregg. En ben ik meteen benieuwd naar het verstopte grapje...

F. von Zeikhoven 05-10-17 | 19:19

En hij slaat wel meteen af door een noodstop. Ook lekker...

ZwartedeZwarth 05-10-17 | 20:33

Geestig, of roligt zoals de Zweden zeggen. De Nederlanders zeggen overigens kansje dat, niet kansje die. Ikzweer.

hellend_flak 05-10-17 | 21:25

"Die Chiron draagt trots het nummer 42 in zijn grille als verwijzing naar de neergezette tijd."
Op de laatste foto draagt die Koenigsegg ook het nummer 42 in zijn kentekenplaat. Grappig.

issieookweer 05-10-17 | 22:08

De klanten kopen dit soort auto's om heel af en toe met 50kmh door de stad te rijden, vooropgesteld dat ze tenminste dat ooit doen.

The Ugly 06-10-17 | 10:49 | 2

Vind het wel een verschil, die Chiron is een echte auto waar Montoya gewoon in zijn witte overhemd een rondje maakt. Die Konigsegg lijkt veel meer op zo'n DTM-wagen. Vind het toch anders. Zowiezo veel mooier ook die Chiron. Wel lullig dat dat 'wereldrecord' na een paar dagen al aan diggelen ligt.

Sr. Gerard 06-10-17 | 11:43

Snip van koenigsegg.com: "The car is equipped with Koenigsegg’s optional and removable rollcage. The roll cage adds weight but is recommended for extreme track driving and as the cage can be removed in a few hours by a layman, it’s possible to switch between an ‘extreme’ or a more ‘elegant’ setup with ease, if so desired."
Het lijkt een logische conclusie dat het zonder de kooi nog een klein beetje sneller zou kunnen. Dat ze het gekozen hebben om het mét te doen begrijpt ik op basis van het volgende snipseltje:
"The deteriorating condition of the 2800m track’s surface was evident during our tests there. The video above shows Niklas having to exert a fair amount of control over the steering as he responds to bumps and small potholes in the surface. Readers who are familiar with our 0-300-0 record in the One:1 will recall that our driver, Robert Serwanski, did that record with his hands removed from the steering wheel for most of the run, such is the extreme stability of a Koenigsegg on runs like this on a more typical test track surface."

The Ugly 06-10-17 | 14:02

Als je het doet doe het dan goed. Ik zie bij de Chiron iemand die autorijdt, bij de Koenigsegg zie ik een soort dragracer. Doet niets af aan het record. Hoewel: is deze koenigsegg nou street-legal of niet?

Reageer