Autobahn

Dit is de driewieler die je wil hebben

Twee- en vierwielers zien we in overvloed, maar de driewieler is een ondergewaardeerd kindje. Een stel Spaanse ontwerpers hebben hun potloden bij elkaar gestoken om een moderne driewieler te tekenen die je wil hebben en dat is gelukt.

De driewielerwereld is niet zo groot, maar levert wel altijd bijzondere creaties op. Morgan lanceerde een paar jaar terug een moderne interpretatie van zijn vooroorlogse driewieler en had daarmee een hit in handen. Ook Polaris probeert het met de Slingshot, wat een opvallend voertuig oplevert.

De Spaanse ontwerpers van Dechavesmotion hebben in opdracht van klant Carles de Vera ook een driewieler getekend en het resultaat is weer compleet anders dan de hierboven genoemde modellen. Onder de naam Mille Miglia Concept zien we een futuristische motor die ook duidelijk retro-trekjes heeft. 

De Mille Miglia is inderdaad vernoemd naar de bekende Italiaanse langeafstandsrace en heeft strak en hoekig design. De lange smalle body doet denken aan de sigaarvormige racers van voor de oorlog. De bestuurder krijgt een vrij simpele zitplek en moet zijn voeten plaatsen op steuntjes die net achter de voorwielen zijn gemonteerd. In de bochten leunt de driewieler mee als een motor. 

Bouwen

Zoals je misschien al verwacht in deze tijden, rijdt de Mille Miglia Concept op elektriciteit. Niet een baanbrekend concept, want Morgan heeft ook al een driewieler op stroom. Momenteel is de nieuwe driewieler nog een virtueel studiemodel, maar er zijn plannen om een fysieke concept car te maken met de aandrijflijn van een stekkermotor van Zero Motorcycles. We hopen dat het model daarna ook in productie gaat, want een dergelijke creatie maakt het straatbeeld alleen maar mooier. 

Reacties

NakedJehuty 21-09-17 | 19:25

Ziet er toch wel een stukje beter uit dan de Elio.

Sinclair 21-09-17 | 20:07

beetje een omgekeerde Carver.

rotorhead 21-09-17 | 20:22

Meer een chopperversie van de Piaggio MP3.

De Vanderhall Venice of Laguna zijn een stuk beter te pruimen: i.pinimg.com/originals/70/88/e4/7088e...

ZwartedeZwarth 21-09-17 | 20:49

Mooie kar. NB ... de driewieler die je wilT hebben.

KermitDeKrikker 22-09-17 | 00:57

"dit is de driewieler die je wilt hebben".. eh.. Nee? Ik wil geen driewieler? Geen enkele?

XaleX_2 22-09-17 | 02:44

Driewielers zijn nog nooit een succes geweest en dat zal altijd zo blijven.

Plofkonijn 22-09-17 | 07:36

Mooi ontwerp, maar waar plaats je de kentekenplaat?

voldemort 22-09-17 | 08:47

Gewoon, niet. Is een stuk voordeliger bij de struikrovers.

elfenstein 22-09-17 | 10:45

Ik rijd dus bakbrommer he? Gewoon niks te hard, simpel, enigszins opgevoerd 50cc zundappje eronder, doet max. 60km/h op een goeie dag met niet teveel lading.
Dat is ook gelijk het hardst wat je ooit met een 3 wieler zou moeten rijden.
Bij een brakbomber kan je, en moet je, meehangen gelijk de bakkenist bij ijsspeedway, doe je dat niet dan klapt ie om als een onbeheerd zeil in de wind. het is inherent gedrag van 3 wielers, met wat oefening kan je zo'n ding op 2 wielen rijden, gewoon omdat hij dat van nature al wil.
Het hierboven getoonde geeft 0 (nul) mogelijkheden om mee te hangen of zwaartepunt te beinvloeden, dus neem er een straf bochtje mee en you're fucked. Leuk dat de voorwielen meehellen bij het sturen maar het gaat je niet redden.

Satria 22-09-17 | 17:02

ik zie het bovenlichaam toch echt in de bocht hangen....

Reageer