Autobahn

De Ferrari FXX K Evoluzione klinkt goddelijk

We dachten dat we met de FXX K wel de meest extreme uitvoering van de LaFerrari hadden gezien, maar als het aan de Italianen ligt kan het altijd een tandje harder. Op Monza test Ferrari een nog wildere versie en het klinkt goed.

Het is eigenlijk een hele logische stap, want zowel van de 599 XX als de FXX verschenen al Evo-kits. Deze pakketten bestaan uit aerodynamische en technische updates waardoor de racemonsters nog harder over de baan knallen. Hierdoor krijgen de rijke klanten die deelnemen aan het XX-programma het gevoel dat er wat gebeurt met hun feedback, maar belangrijker is het feit dat Ferrari weer een paar honderdduizend euro kan vragen om de al verkochte auto's te upgraden. Ka-ching! 

Deze Ferrari FXX K valt vooral op door de nieuwe en enorme achtervleugel die ook deze camouflagewrap niet kan verbergen. Onderhuids zal er ook wel het nodige zijn aangepast, want de auto klinkt fantastisch. De testers op de het circuit van Monza houden zich niet in en dat levert mooie beelden op van gloeiend hete remschijven en vlammende uitlaten. Genieten!