Autobahn

Bottas tekent nieuw contract bij Mercedes

Feest in huize Bottas. De racende Fin heeft nog een jaar bijgetekend bij Mercedes en zal dus ook volgend jaar uitkomen naast teamgenoot Lewis Hamilton. Dat bevestigt het team vandaag aan de vooravond van de race in Singapore. 

Valtteri Bottas kreeg afgelopen winter plots het stoeltje bij Mercedes aangeboden toen regerend wereldkampioen Nico Rosberg onverwacht besloot de handdoek in de ring te gooien. De Fin tekende een contract voor slechts één seizoen en had dit jaar dus wat te bewijzen in de meest gewilde auto van het veld. Andere rijders staan tenslotte in de rij om hem bij tegenvallende resultaten direct te vervangen.

Mercedes is echter tevreden, want Bottas vervult zijn rol als tweede rijder met verve. Dit seizoen pakte hij al twee overwinningen, vier tweede plaatsen en drie derde plaatsen. Hij sprokkelt braaf zijn wk-punten binnen voor het team en kan toeslaan als Hamilton uit- of terugvalt. Misschien nog wel belangrijker is dat hij geen ruzie maakt met Hamilton en er zo geen onderlinge strijd binnen het team ontstaat. 

Verlenging

Zijn beloning daarvoor kwam vandaag in de vorm van een nieuw contract. Ook volgend jaar mag de 28-jarige Bottas de Mercedes-eer verdedigen. Heel veel zekerheid krijgt hij niet, want ook deze nieuwe overeenkomst geldt maar voor één seizoen. Eind 2019 lopen veel contracten van coureurs af en het lijkt erop dat Mercedes zijn opties open wil houden. Misschien wel om Max Verstappen binnen te halen? Bottas kan het waarschijnlijk weinig schelen. Hij heeft tenslotte een zitje voor volgend jaar waar menig rijder zijn moeder voor zou verkopen. 

Social

Reacties

Spaanse Peetvader 13-09-17 | 15:10

Tja toevallig wel net nadat Mercedes bij Red Bull definitief bevestiging kreeg dat Max voooor 2019 zeker niet beschikbaar is.

The Ugly 13-09-17 | 15:44

Als deze man enig gevoel voor eigenwaarde had zou hij Mercedes vertellen dat 1-jarige contract in een donker plekje te stoppen en op zoek te gaan naar een andere stoelwarmer. Aan de andere kant: als Hamilton ongelukkig van zijn jetski valt kan ie zo maar wereldkampioen worden. En armer zal hij er niet van worden..

CamaroHans 13-09-17 | 15:53

In dit geval ie iedereen er van overtuigt dat Bottas gewoon dezelfde auto heeft als Hamilton. Aan het begin van het volgende seizoen heeft ie weer alle kansen en als hij Lewis voor weet te blijven kan hij wereldkampioen worden. Dit seizoen zou het dom zijn om Lewis nog voor de voeten te rijden mocht dat lukken (onwaarschijnlijk maar goed).

The Ugly 13-09-17 | 16:08

Hmm, Bottas IMHO is gewoon niet van hetzelfde niveau als Hamilton, Vettel, Alonso, Ricciardo, wellicht Verstappen (moet zich ook nog steeds bewijzen maar heeft wel al meer laten zien dan Bottas die 9 jaar ouder is).

KermitDeKrikker 13-09-17 | 16:27

Nog 1 jaartje en dan wordt het stoeltje van Bottas eruit geschroefd, en het stoeltje van Max er in.

Joffri 13-09-17 | 19:45

Jezus hoezo is dit nu nog nieuws???

Joffri 13-09-17 | 19:54

Iemand had nog een stukje tekst staan en toen ze terugkwam van vakantie heeft ze het toch nog maar geplempt? Worden jullie per
Topic betaald of zo?

Reageer