Autobahn

Ricciardo: Ik ben weg als Red Bull geen stappen maakt

Na Max Verstappen is nu ook Daniel Ricciardo klaar met de matige prestaties van Red Bull Racing. De Australiër wil dolgraag een wereldtitel winnen, maar dat lijkt bij dit team maar niet te lukken en zijn geduld is niet eeuwig.

Ricciardo rijdt al sinds 2014 bij Red Bull Racing en begon meteen goed met drie overwinning in zijn eerste seizoen, waarmee hij boven zijn teamgenoot Sebastian Vettel in de WK-stand eindigde. Ondanks dat hij vorig jaar nog een overwinning pakte en dit jaar ook al een keer op de bovenste trede van het podium mocht staan, kan hij niet meestrijden om de wereldtitel. De Red Bull is in het hybride-tijdperk niet goed genoeg om het hele seizoen te vechten met Mercedes en Ferrari. 

De goedlachse schoendrinker is ondertussen al 28 jaar, dus het begint tijd te worden om beslissingen te nemen in zijn carrière. Zijn geduld met zijn huidige team begint in ieder geval op te raken. "I went through that impatient phase for sure, and I am still bordering that - because I don't want to leave F1 without a championship", geeft Ricciardo toe. 

Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij goed genoeg is om een wereldtitel binnen te slepen. "At least right now, I still believe I can do that, absolutely." Helaas zit dat er dit jaar niet meer in. "I thought we would be in with a really good shot this year, but it hasn't turned out like that."

Contract

Voor Ricciardo is 2017 dus een verloren jaar en volgend jaar moet het als het aan hem ligt echt beter gaan. "It really needs to happen with Red Bull next year - at least from my point of view. I've been here for quite a few years now and I think next year we need to make a bigger step next year than we did this year, to really convince me that I can win with them."

Eind 2018 loopt Daniels contract af en moet hij een besluiten of hij door wil met Red Bull Racing. "I've been with Red Bull since the start and it has been awesome. But it is up to them as well if they would want to continue, and then it is a decision where I think it will be best."

Reacties

Spaanse Peetvader 13-09-17 | 19:43

Tja ik ben toch bang dat hij de tweede keus is bij de topteams als Max ook vertrekt. Maar gelukkig komen er twee stoeltjes vrij na volgend seizoen dus hij kan dan aanschuiven bij de tweede keus van Max.

Memek 13-09-17 | 20:57

Dat is nog maar de vraag of Daniel de tweede keus is, Ricciardo presteert dit jaar veel beter dan Max .
En Max begin een beetje moeilijk te worden, rijdt zijn teamgenoot in Hongarije van de baan en zet zijn auto in Italië tegen de zijkant van Massa, dat is geen goede zaak. Zijn talent is veel waard, hij moet daar zuinig op zijn. Ricciardo daarentegen is veel meer "dedicated" en brengt de auto vaker heel over de streep en met punten. Laatste GP van Italië reed hij weer ijzersterk. Ik snap de reactie van Ricciardo wel, Max heeft er nu ook nog een concurrent bij op de toekomstige transfermarkt, slimme zet van Daniel. Ocon en Stroll laten ook heel volwassen dingen zien, het is niet alleen maar Max wat de klok slaat.

noadidi 13-09-17 | 21:22

wat een gezever weer zeg.is ocon een nederlander?is riciardo een nederlander?is stroll een nederlander?is het misschien enigzins voorstelbaar dat nederlanders max gaaf vinden omdat ie nederlander is en we daar trots op zijn , of moeten we ons daar ook weer voor schamen?flikker toch op man

The Ugly 14-09-17 | 10:01

Je kunt niet zeggen dat Ricciardo 'veel beter' presteert. Max kwalificeert dit jaar bijvoorbeeld beter dan Ricciardo. Dat telt. Dat betekent dat ie sneller is, en dat is waar de topteams in de eerste plaats naar kijken. Die DNF's doen natuurlijk alleen terzake voorzover het crashes zijn. Hongarije was duidelijk niet goed, Italie ook niet maar minder erg. Ricciardo is dit seizoen ook al gecrasht tijdens kwalificeren trouwens. Ik weet niet waar je vandaan haalt dat Ocon zo volwassen is maar wat Max in Hongarije gebeurde is Ocon dit seizoen ondertussen al een stuk of 4 keer gebeurd. Vraag even aan Perez wat ie ervan vindt. Stroll hoeven we het niet eens over te hebben. Zijn reeds gepensioneerde teammaat kwalificeert hem helemaal de moeder om het over crashes maar niet te hebben.

adjudant 14-09-17 | 13:39

The Ugly
het enige wat telt zijn de behaalde punten voor het team, Max is geen teamspeler is gebleken, Max heeft nog veel gebreken om een goede coureur te zijn,

artie 13-09-17 | 20:53

Volgens The Inside Line heeft max in 2019 een stoeltje bij Ferrari. Dus zal hij naar Mercedes gaan.

Atlantis-95 13-09-17 | 21:23

Max staat tot eind 2019 onder contract bij Red Bull.

adjudant 14-09-17 | 04:53

Het gejank van coureurs bij Red Bull is kinderachtig gedrag, heb begrepen dat Mercedes in E-races gaat stappen, niemand weet of F1 nog toekomst heeft met kinderdrijvers als vermaak,

I.P standing up 14-09-17 | 19:17

In de nabije toekomst worden benzine en diesel motoren verbannen en dan is het slimmer om te investeren in verdere doorontwikkeling van elektromotoren en accu's t.b.v. productontwikkeling voor de consumentenmarkt.

Reageer