Autobahn

Live! Ferrari Portofino vanuit alle hoeken

Ferrari grijpt zijn zeventigste verjaardag niet alleen aan voor veel feestjes, maar ook om de California ten grave te dragen. De nieuwe Portofino moet dit buitenbeentje snel doen vergeten en staat daarom in de spotlights op de autoshow in Frankfurt.

De 3,9 liter biturbo V8 perst er in de Portofino 600 pk uit en qua uiterlijk past de nieuweling beter in de Ferrari-familie. Het is vanuit sommige hoeken net een kleine versie van de 812 Superfast en dat is precies wat de kopers van deze goedkoopste Ferrari graag zien. Met een 0-100-sprint in 3,5 seconden en een topsnelheid van 320 km/h zijn ook de prestaties van de instapper Ferrari-waardig. 

De nieuweling toont ook aan hoe snel de ontwikkelingen gaan in de supercarwereld. Iets meer dan tien jaar geleden onthulde Ferrari een supercar met de motor voorin, 630 pk, 0-100 in 3,7 seconden en een top van 330 km/u. Dat was de 599 GTB Fiorano F1 die aan de top van de line-up stond en destijds bijna twee keer zoveel kostte als de Portofino nu. De italianen zitten duidelijk niet stil.

Ook leuk in het zilver...

Reacties

Anarcist 13-09-17 | 12:17

Wat kut. Ferrari's moeten ultieme sportauto's zijn waar je alleen van kan dromen. Ze gaan nu steeds meer op "gewone" auto's lijken

Wees_eens_creatief 13-09-17 | 14:16

Precies! Steeds meer "gewone" auto's hebben 600 pk!!'

CamaroHans 13-09-17 | 15:59

Je ziet tegenwoordig wel veel meer zgn. supercars gewoon op straat. Wie kent niet de jongensposters van de Lambo Countach? Dat was ook gelijk de enige mogenlijkheid om die te zien zien, op straat zag je ze nooit. Ferrari's, Lambo's, Astons, je komt ze regelmatig op de weg tegen. Alleen 911's zag je regelmatig, die waren dan meestal wit met rood en een groot nummer op de kofferklep.

Joffri 13-09-17 | 18:00

Toen ik die kont zag dacht ik meteen aan "testdrive" en de testarossa cabrio. Er zijn ook genoeg verschillen maar er gaat wat mij betreft hetzelfde gevoel van uit. Leuke bak.

Reageer