Autobahn

Code oranje! Laagvliegende boom plet auto

Nederland neemt vandaag definitief afscheid van de zomer met de eerste herfststorm van het jaar en dat zal het verkeer weten ook. De eerste bomen liggen al op de snelweg en flinke windstoten zullen ook de rest van de dag voor overlast zorgen.

Het nadeel van een herfststorm zo vroeg in het seizoen is dat de meeste bomen nog vol in hun blad zitten. Hierdoor vangen ze veel wind en donderen ze dus sneller om. Dat doen ze dan vaak op een weg met alle gevolgen van dien. 

De eerste homp hout donderde vandaag al op de A13 tussen Delft en Rotterdam. Een bestuurder had de pech om daar net te rijden op het moment dat de boom zich erbij neerlegde. Gelukkig kwam de automobilist met de schrik vrij, maar zijn vierwieler kan wel een garagebezoekje gebruiken. De berg toekomstige openhaardhout op de snelweg zorgde ervoor dat de A13 richting Rotterdam geheel is afgesloten, wat weer resulteert in de nodige files. 

Voorlopig zijn we nog niet van de overlast af, want het hoogtepunt van de storm dendert pas aan het eind van de ochtend over ons land. Rijkswaterstaat waarschuwt voor gevaarlijke rijomstandigheden en raadt af om met lege vrachtwagens, aanhangers of caravans het openbare asfalt te bezoeken. Dat niet iedereen daar naar luistert blijkt wel uit de omgevallen aanhanger op de A9. Dus succes als je vandaag de weg op moet en kijk uit voor rondvliegende bomen en trucks!

Social
Social

Reacties

two ball cane 13-09-17 | 11:20

Als je met alcohol op achter het stuur kruipt en een ongeluk krijgt zegt de verzekering "joh, dit heb je echt zelf veroorzaakt door zo dom te zijn om met alcohol op achter het stuur te kruipen. betaal het lekker zelf."
Kunnen we zo'n regeling niet ook voor de (economische) schade van pannekoeken die hun truck laten kieperen toepassen? Die gaan ook willens en wetens de weg op terwijl er letterlijk wordt afgeraden de weg op te gaan met een lege truck. (en dan wel ff 1-2tje met vakbond dat de rekening bij de baas komt als die een trucker dwingt de weg op te gaan)

Freert Gilders 13-09-17 | 12:02

Zeg Frits, denk jij dat die chauffeur 's ochtends opstaat met de wens om alles eens even lekker aan gort te rijden?

De marges in het transport zijn flinterdun en als je kijkt hoeveel vrachtwagens er op een dag als deze rondrijden zonder om te vallen, is het te kostbaar om de hele transportsector maar even stil te leggen voor een dag.

Ik denk dat een verzekeraar nu al kan zeggen dat ze niet gaan betalen, als je bewust de weg op gaat met zo'n lichtgewicht maut killer, zonder lading. Je had het tenslotte kunnen voorkomen. Daar kan je bij wijze van spreken nog een minimaal gewicht aan hangen bij dit soort stormachtige dagen.

Maar om nou te zeggen dat het pannenkoeken zijn die hun truck laten kieperen, dat is wel wat kort door de bocht.

Anarchist_Atheist 13-09-17 | 12:06

Wat een vergelijking van lik-m'n-reet. Voor je lol zuipen en daarna in een auto stappen vs. met harde wind je werk uit moeten voeren....

Ik ben geen trucker, nog fan van truckers, desondanks zijn ze erg waardevol voor onze economie. Ik mag toch hopen dat je de gevolgen van niet-rijdend vrachtverkeer begrijpt. "Ja, maar ik zei 'lege truck'!!!" Absoluut, maar met een volle truck volladen werkt een stuk makkelijker als je begint met een lege truck, denk je niet?

two ball cane 13-09-17 | 13:04

Ho, ho, ik raak een gevoelig punt. Tuurlijk rijden die truckers niet expres de boel in de prak. Maar er is nu geen enkel incentive om voor veiligheid te kiezen. De kans dat je truck omdondert en de (financiele) gevolgen zijn dermate klein dat men lak heeft aan de oproep niet (leeg) te gaan rijden.
Gewauwel over lage marges slaat nergens op. Dat komt door moordende concurrentie. Niet door regelgeving. Juist het gebrek aan regelgeving dwingt truckers toch de weg op te gaan omdat de concurrent dat ook doet.
En @ Anarchist_Atheist 13-09-17 | 12:06 je verdraait het aardig. Ik maak de vergelijking tussen iemand die zo stom is zat te gaan rijden en iemand die zo stom is met een mega-windvanger door een storm te rijden. Beiden zijn gewoon oliedom. En beiden kiezen ze ervoor het toch maar te doen, terwijl ze ongetwijfeld weten dat het dom is. Ze hopen alleen dat zij geluk hebben.
Daarnaast; je hoeft geen genie te zijn om te bedenken dat er oplossingen zijn om te voorkomen dat je met een lege truck rijdt. Een ballast pallet oid. Sure, dat is niet ideaal maar ook niet onmogelijk.
Nu geloof ik in vrijheid blijheid, dus iemand die z'n truck de gallemiezen in wil rijden moet dat lekker doen, maar als dan vervolgens de snelweg afgezet wordt waardoor duizenden mensen een uurtje lang staan te nietsen in de file heeft dat nogal wat invloed op de overige weggebruikers. Vandaar dat ik vind dat er iets harder opgetreden mag worden tegen jojo's die denken dat adviezen niet voor hen gelden.

wasman 13-09-17 | 14:22

"Maar er is nu geen enkel incentive om voor veiligheid te kiezen."
Nou, ik denk dat je bedrijf er sowieso verlies op maakt als een truck omwaait. Bovendien lijkt het mij als chauffeur ook niet fijn om met vrachtwagen en al om te waaien.

Reageer