Autobahn

Borgward Isabella is een slanke dame

Het ooit Duitse merk Borgward is met Chinees geld nieuw leven ingeblazen en heeft ons tot nu toe vooral vadsige SUV's gegeven. Het is dan ook een verademing dat de nieuwste concept car een slank modelletje is. Ze heet Isabella.

Isabella is geen nieuwe naam in de geschiedenis van Borgward. Eind jaren vijftig produceerden de Duitsers een model onder deze naam die nog relatief goed verkocht ook. Desondanks ging het merk failliet en verdween na zeven jaar de Isabella weer net zo snel als ze was gekomen.

Nu hebben de nieuwe eigenaren de modelnaam weer uit de mottenballen gehaald voor een concept car. De vierdeurs coupé heeft een gestroomlijnd uiterlijk en brede gespierde heupen. Opvallend is de aluminium zijlijst die boven langs de zijruiten loopt en vervolgens onder de voorruit zijn weg vervolgt. Die voorruit loopt door in een dak dat aan de achterzijde lijkt te zweven over de achterruit.

Schuifdeuren

Je moet goed kijken, maar deze vijf meter lange Isabella is echt een vierdeurs, waarbij de achterdeur tot ver boven het achterwiel doorloopt. Omdat het hier om een concept car gaat konden de ontwerpers helemaal losgaan en daarom is de auto voorzien van schuifdeuren die in tegengestelde richting openen. 

Ook het interieur is duidelijk een concept met zwevende stoelen, een lang dun dashboard, een overdosis aan beeldschermen en touchscreens en een apart gevormd stuurwiel. Het mag duidelijk zijn: dit gaat niet in productie.

Stekkertje

Zoals vrijwel iedere concept car tegenwoordig is ook deze Isabella een elektrisch model. Borgward heeft zijn ePROPULSION elektrische aandrijflijn onder de auto geschroefd. Deze aandrijving zagen we eerder ook al in de BXi7 Concept zitten. Volgens Borgward is die SUV al bijna klaar voor productie, maar over de toekomst van deze Isabella blijven ze nog stil. 

Reacties

Andersdenkend 12-09-17 | 22:15

Aparte verschijning, die hier en daar erg originele design keuzes laat zien.
Of het chroom rond (en met name onder de voorruit zo'n goede keuze is betwijfel ik. De zon kan hier heel vervelend in weerkaatsen.

issieookweer 12-09-17 | 22:51

"een slank modelletje" en "brede gespierde heupen" Haha; Hoevenaars, kwatsj neet zoeë.. Een blikmonster dat aan de lege-show-is-het-belangrijkst mentaliteit van tegenwoordig voldoet.

ZomaarEen 13-09-17 | 10:12

En bij de naam Isabella verwacht ik toch een stuk grotere koplampen

Zuigen kreng ! 12-09-17 | 23:20

Na bijna 50k km in een nieuwe BX-7 kan ik alleen maar zeggen, let op voor deze Chinezen. Ze bouwen verrekte goede auto's, door keihard werken.

owikzegmaarwat 12-09-17 | 23:30

Mooi, weer zon onbetaalbare snobbenbak voor de rijken onder ons, top.

warmeballen 13-09-17 | 05:25

Wat een kutfilmpje.
Je ziet luchtinlaten, F1 gebaseerde spoilers en vleugeltjes en dat ding rijdt gewoon 80 km'h op een binnenweggetje.
Durven ze niet harder of zo?
Het merk zelf is uiteraard legendarisch maar de wedergeboorte had wel wat beter gekund.

ristretto 13-09-17 | 06:54

Er is maar een Isabella. Dit is een protserige designoefening. Heeft geen connectie met de historie van het merk Borgward. s-media-cache-ak0.pinimg.com/original...

Vespucci 13-09-17 | 07:26

Tja en nu maar proberen om zoiets in het echt te maken en ook nog te zorgen dat het een beetje kan rijden.

Blubberbazooka 13-09-17 | 12:10

Toch al heel wat beter dan dat prutswerk wat Audi liet zien eerder deze week. Kijken we mee Audi?!?!

Reageer