Autobahn

Het dak is lava! Toyota toont C‑HR Hy‑Power

De Toyota C-HR ontsiert al een tijdje de Nederlandse wegen, maar het merk zet het model wederom in de spotlights met de C-HR Hy-Power Concept. De crossover valt op door een hybride aandrijving en een speciaal dak.

Toyota heeft een paar designers losgelaten op de C-HR en het resultaat is details in felle kleuren en een berg bullshit in het persbericht. De auto is eerst matzilver gespoten en daarna voorzien van de kleur "Burning Orange" op de spiegelkappen, onder de koplampen, in de onderste grille en op de A-stijlen. Vanaf die laatste plek loopt de kleur naar het dak waar het in een patroontje langzaam overgaat in zwart.

Nu denk je misschien dat daar iemand leuk heeft zitten knutselen met kleurtjes en patroontjes, maar dat is te simpel gedacht voor de ontwerpers. Die plempen het persbericht vol diepere betekenissen, waarvan we je de volgende (on)zin niet willen onthouden. "Designers vonden hun inspiratie in de natuurlijke krachten die koolstof in diamant doen veranderen en het gegeven dat zwart lavagesteente een kern van een soort vloeibaar vuur kan bevatten." Oftewel, het dak is lava! De ontwerpers hebben blijkbaar iets te fanatiek de laatste hypes van hun kinderen gevolgd. 

Nieuwe aandrijflijn!

Naast alle designeronzin is er gelukkig ook nog een goede reden om deze concept car te bouwen, want het model toont de nieuwste hybride aandrijflijn van het merk. Die levert meer vermogen dan de huidige 122 pk in de C-HR Hybrid. Goed nieuws dus, maar daar wil Toyota het blijkbaar niet over hebben. Alle details over deze nieuwe aandrijflijn volgen namelijk pas op een later moment. Blijkbaar vinden de Japanners het belangrijker dat je op de vrolijke kleurtjes op het dak let, dan dat je daadwerkelijk zinvolle informatie krijgt. 

Reacties

berkenboom 13-09-17 | 19:45

Ook wat kleur in het interieur, ik vind het mooi.

mark660 14-09-17 | 07:33

Is mooi design, gedurfd van Toyota , kunnen veel andere merken wat van leren.

Lt-Kol Kilgore 13-09-17 | 19:52

Behalve het lava dak dan smaakvoller dan die dure troep die ze voor voetballers en sjeiks in elkaar schroeven.

Faecesbook 13-09-17 | 20:28

Mooie auto en mooie uitvoering ook met mooi dakpatroon, mooi interieur met vooral ook mooie stoelen, mooi 2012 mat donker carbon zilver gespoten (BMW rekent daar al gauw 8 mille voor) en ook de koplampen zijn nu echt mooi. Alleen komt het voor mij wel mooi een mensengeneratie te laat.

Loell 14-09-17 | 04:46

Die hele auto ben je qua design in no-time spuugzat. Grote blij dat je hem uiteindelijk weer bij de leaseboer in mag leveren mits je hem niet al veel eerder uit pure wanhoop tegen een stevige boom hebt geparkeerd of zo.

MoamaGP 14-09-17 | 13:16

Ik vind het ook een mooie auto. Ik snap de negatieve toon van de schrijver dan ook niet.
Het is zeker geen Tesla?

Reageer