Autobahn

Samenwerking tussen Toyota en BMW loopt compleet uit de hand

Sinds een aantal jaar werken BMW en Toyota samen bij het ontwikkelen van de nieuwe Z4 en Supra. Hoogtechnologische combinaties zijn altijd goed voor de techniek, maar een Rolls-Royce Phantom met een Toyota Supra-motor uitrusten?

De 6,75 liter V12 van een Rolls-Royce vervangen door een drieliter zescilindertje klinkt als een partij heiligschennis met een hoofdletter H.  Enerzijds klopt dat wel, maar soms is het gewoon beter om voor Japans te kiezen. Zeker als je een 2JZ kunt gebruiken.

In dit geval had een Japanse Rolls-Royce-eigenaar het voor elkaar gekregen om de originele V12 te slopen. Vraag niet hoe, de man kreeg het gewoon voor elkaar. Hij besloot vervolgens niet naar Rolls-Royce te gaan voor een nieuw exemplaar, maar gebruikte de Phantom als een nieuw klusproject.

De 2JZ-motor van de Toyota Supra  werd niet gewoon overgelepeld, maar mocht eerst nog een uitgebreide powerkuur ondergaan. Het binnenwerk werd vervangen door smeedstalen HKS onderdelen en ze plakten een GReddy T78 turbo tegen de motor aan en omdat dat niet genoeg is haalden ze ook nog een supercharger bij HKS. Ondanks dat het een petieterig zes-in-lijntje is, levert de 2JZ na de behandeling meer dan 900 pk.

Bizar genoeg vonden de Japanners het nodig om een aantal ontzettend lelijke meters op het dashboard toe te voegen. Dat hadden ze vast mooier kunnen inbouwen. Verder is de Rollsrota helemaal af: "Two-jay-zee engine, no shit... This will decimate all." (Jesse, Fast and Furious)