Autobahn

Appen achter het stuur zorgt voor hogere verzekeringspremie

Achmea en Nationale Nederlanden willen de premies van hun autoverzekeringen verhogen omdat de automobilist maar niet begrijpt dat de smartphone gebruiken tijdens het rijden gevaar oplevert. Het aantal schades loopt hard op en dat moet betaald worden.

De directies van Achmea en Nationale Nederlanden presenteerden gisteren onafhankelijk van elkaar de cijfers over het eerste halfjaar van 2017. Opvallende overeenkomst: beide verzekeraars zien een grote toename van blik- en letselschade bij auto's. Ze wijzen collectief de smartphonende automobilist als schuldige aan voor de stijging van het aantal schadegevallen. Het kost de maatschappijen geld, en uiteraard mogen de klanten daarvoor betalen. Hoewel exacte cijfers over het verband tussen de toename van de schades en de smartphone niet bestaan, menen de verzekeraars daar de bron van alle kwaad te hebben gevonden.

Nationale Nederlanden gaat de premies vanaf oktober verhogen. Achmea weet het nog niet zeker, maar reken er vast op dat als één verzekeraar begint, de rest het ook doet. Bedank jezelf dus maar voor de verhoogde verzekeringspremie van je auto. Vrijwel iedereen is schuldig aan het appen achter het stuur: 89% van de automobilisten vindt zichzelf onoverwinnelijk en gebruik wel eens zijn telefoon achter het stuur. Achmea-baas Willem van Duin noemt het gedrag "zeer ongewenst voor de maatschappij".

Reacties

pip 18-08-17 | 11:26

helaas worden hier dus weer de onschuldigen de dupe van die in zichzelf verliefde paupers die van mening zijn dat de wet voor hen niet geldt. in plaats van verzekerings premies omhoog te gooien zou er meer controle op telefoongebruik aan het stuur moeten komen en zou dit zwaarder bestraft moeten worden (rij ontzeggingen, hogere boete, gevangenisstraf voor het vormen van een gevaar op de weg). ik heb het al duizend keer gezegd mensen die met hun telefoon zitten te klooien aan het stuur mogen wat mij betreft meteen een nekschot krijgen. als je wilt bellen doe je dat over de handsfree (nummer kiezen terwijl je kort parkeert daar waat het mag).

Gbeg 18-08-17 | 11:58

"Hoewel exacte gegevens over het aantal ongelukken dat wordt veroorzaakt door het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer niet voorhanden zijn, zien beide verzekeraars de claims van blik- en letselschade snel oplopen."

Tuig is het. Er is dus nul bewijs maar wel weer de premies verhogen. Autoverzekeringen kosten de verzekeraars geld (terwijl ze met de overige verzekeringen gewoon geld verdienen). Deels is dit de schuld van de verzekeringen zelf, die de letselafdelingen allemaal onderbezet hebben, waardoor de kosten voor rechtsbijstand oplopen omdat belangenbehartigers constant moeten rappelleren, dan wel moeten dreigen met procedures of deze procedures zelfs moeten aanspannen om enige reactie te verkrijgen van schadebehandelaars die door de bomen het bos niet meer zien. Als verzekeraars een efficiënte letselafdeling hebben dan kunnen deze kosten enorm omlaag en zijn premieverhogingen zeker niet nodig.

Daarnaast moet je tijdens het rijden gewoon op de weg letten anders ben je gewoon een potentiële moordenaar.

Wedstrijdkrokodil 18-08-17 | 12:31

Nee. Het probleem is dat er rijbewijzen worden verstrekt aan lieden die die verantwoordelijkheid niet aankunnen. De overheid is dus fout bezig.

hStripe 18-08-17 | 14:34

Ik zie het dagelijks en erger me groen en geel aan de lui die tijdens het rijden op hun smartphone zitten te loeren; misschien wordt het eens tijd dat we elkaar daar opmerkzaam op gaan maken in het verkeer (bijvoorbeeld door een dikke middelvinger naar de appende bestuurder ;) ).

Plukvandepetteflat 18-08-17 | 16:05

Deze verhoging zou dus afgewenteld moeten worden over de 30- automobilisten, dat zijn immers de sufkutten die append achter het stuur zitten.
Gisteravond in 1 straat al drie van die klootzakjes betrapt..., waar is oom agent als je hem nodig hebt..

D-Devil 18-08-17 | 16:58

Ik herinner mij dit nog : www.bright.nl/minder-auto-ongelukken-...

40% minder ongelukken door een netwerkstoring destijds bij BB, nu met het aantal smartphones, vrijwel iedereen? Ga ik ervan uit dat we het niet redden met veertig procent.

Reageer