Autobahn

BMW Z4 Concept: dit is hem

BMW werkt samen met Toyota aan een opvolger van de Z4/Supra. Lang was de vraag of de BMW-variant de Z4 of Z5-badge zou krijgen. Het werd het eerste. Kijk mee naar de conceptversie van BMW's nieuwe Roadster.

8 Serie-invloeden

De Z4 pakt diverse stijlelementen over van de onlangs onthulde 8 Serie Concept (waarvan we in november de productieversie verwachten), en ook de fotoshoot is in geheel dezelfde stijl geschoten: een moeilijk kijkende harige modieuze man die wat om de auto loopt te dolen.

Dan de looks: we zien een langgerekte cleane motorkap, met symmetrische vouwen aan de randen. De grille met de extra brede BMW-typische nieren kreeg een driedimensionaal patroon, hieronder zit een zwartgekleurde spoilerlip gevouwen, met een Z4-logo erin. De zilverkleurige steunberen achter de (verschillend gekleurde) voorstoelen verzinken in de carrosserie. De lampunits (ongetwijfeld OLED) zijn zeer scherp gesneden, vooral aan de achterzijde, waar ze zich om de carrosserie heen vouwen. De binnenzijde oogt clean, met veel digitale schermen maar ook nog steeds gewoon knoppen. BMW doet niet mee aan de volledig knoploze interieurs, en waarom zouden ze ook? Knoppen zijn fijn en beproefd.

De Z4 Concept (of Concept Z4) debuteert dit weekend op Pebble Beach, tegen die tijd zullen we van BMW meer informatie hebben ontvangen over hun oranje schoonheid. Nu eerst de foto's.