Autobahn

Icon bewijst dat het ook beschaafde auto's kan bouwen

De wagens die de Amerikanen van Icon afleveren zijn zonder uitzondering ontzettend bruut. Ze zijn ook allemaal heel erg zwart gepoedercoat. Op een na dan, deze Toyota Land Cruiser FJ is in een retro blauw gespoten.

We hadden al eens de beste versie van de beste auto ooit, maar wellicht is een exemplaar dat door Icon onder handen is genomen nog wel beter. Officieel is het dan geen Toyota Land Cruiser FJ40 meer, maar een Icon FJ. Komt ook omdat er niet zo heel veel originele onderdelen meer in de auto zitten als Icon ermee klaar is.

De auto is voorzien van een nieuw chassis, met daarop nieuw plaatmateriaal van aluminium. De Toyotamotor is vervangen door een GM LS3 E-rod. Hoewel dat een schitterende big block V8 is, zouden wij toch voor de originele motor van Toyota kiezen, al was het maar omdat die er al bij zat. De sperdifferentiëlen van Dynamat en de remmen van Brembo zijn uiteraard wel handig om het geweld van de 436 pk uit de 6,2 litermotor goed op het asfalt over te brengen.

Het meest bijzondere aan deze Icon FJ is echter zijn lichtblauwe kleur en het witte dak. De auto toont daardoor een stuk meer als een mooi onderhouden Land Cruiser dan een totaal gestoorde Icon. 

Social

Reacties

bisbisbis 12-08-17 | 19:40

www.landcruiserclub.nl
-
Voor 650 ECHTE Landcruisers.

BekiekUtMoar 12-08-17 | 23:46

Je kan van alles veranderen, maar de motor eruit halen om te vervangen door een Amerikaanse???

LonelyWanker 13-08-17 | 02:06

Maar die 6.2 is wel een dijk van een motor. Geen schande, gewoon erg lekker.

zbb 13-08-17 | 02:17

Een benzinemotor in een terreinwagen? Dat doe ja alleen maar om met die auto te showen, want echt terreinwerk zoals het origineel dat kan is er niet meer bij.. Maar ja, bij de VSers wordt achterlijke techniek wel vaak verheven tot showwerk, nietwaar?

LonelyWanker 13-08-17 | 10:37

Je hebt blijkbaar nog nooit een benzine 4x4 gehad. In Australie had ik een Landcruiser 3.4 V6 op benzine, zoals er daar heel veel van zijn, meer dan diesels en dat ging fantastisch in het terrein.

12pints 13-08-17 | 14:17

welke pauper rijdt er nou diesel?

Sketcher 14-08-17 | 10:33

Een oude diesel heeft een paar voordelen in het terrein, meer trekkracht onderin, simpeler, en minder gevoelig voor water (want minder electronica) en minder gevoelig voor slechtere diesel. Bij moderne dieselmotoren gelden veel van deze voordelen niet meer. Ze zijn net zo complex of complexer, hebben veel elektronica die ook niet nat of te stoffig mag worden en kwaliteit van diesel is heel kritisch dat terwijl de benzinemotoren ook steeds meer trekkracht onderin krijgen. Met een extra benzine filter en bescherming voor de electronica kun je op lange overland reizen of off road net zo goed met een benzine rijden.

delemming 14-08-17 | 10:53

Een goede chauffeur knalt je het licht uit de ogen met een vitara 1.6i 16v (benzine dus) op terrein

mr.Cam 13-08-17 | 08:27

Wat een onzin zbb. Ik heb een Unimog terreinwagen en die loopt toch echt sinds 1962 al op benzine (of lpg tegenwoordig). Werkt goed en kan met zijn 80 pk heel wat zwaarder terein aan dan dat speelgoed FJ-tje hierboven. Het gaat namelijk om de versnellingsbak en differentiëlen bij terreinrijden en niet om vermogen of trekkracht.

Celica1stgen 13-08-17 | 10:34

Ik heb verschillende stukken DynaMAT in mijn auto voor het dempen van weg- en motorgeluiden.
DynaTRAC is een heel ander iets...

xpresso172 13-08-17 | 12:38

Ik hoop inderdaad niet dat ze dynamat hebben gebruikt....:-)

CamaroHans 13-08-17 | 22:05

De LS3, in welke uitvoering dan ook is géén big block maar de 4e ( Gen-IV) versie van de beroemde chevy smallblock. De crate uitvoeringen waarvan de E-rod er eentje van is wordt in van alles en nog wat toegepast. De laatste big block van GM zat in 1976 in de Impala en was 7,4 liter.

Reageer

'De Formule 1 Grote Prijs van Nederland gaat naar Assen'

Sinds Max Verstappen succesvol is in de Formule 1 gaan er steeds meer stemmen op om de Grote Prijs van Nederland weer terug te laten keren op de kalender. Als het aan Lee van Dam ligt, wordt Assen de locatie voor het race-circus.

Lees verder