Autobahn

Claimcultuur: Porsche-eigenaars krijgen zonnebril

Only in the US of Ima sue yo ass krijgen Porsche-eigenaars een gratis zonnebril op kosten van de sportwagenfabrikant. Is een veiligheidsdingetje dat voortkomt uit de vorm van het dashboard in wagens die Porsche tussen 2007 en 2016 verkocht.

Als een Amerikaan ergens een hekel aan heeft dan is het wel nadenken. Dus als hij bij het kopen van een auto een foutje maakt bij het kiezen van de kleur, dan komt dat niet omdat hij zelf niet heeft nagedacht. Dat is uiteraard de schuld van iets externs en dat betekent: lekker procederen en geld eisen. 

Yanks die tussen 2007 en 2016 in de gelukkige omstandigheid waren om een Porsche te kunnen kopen of leasen, hebben weer een leuk dingetje om naar uit te kijken. Dankzij een stel overijverige claimers mogen ze een nieuwe zonnebril aanschaffen op kosten van de firma uit Zuffenhausen.

Reflecterend dashboard

De dashboards in de kleuren Cognac, Luxor Beige, Natural Brown, Platinum Grey en Sand Beige reflecteren namelijk zonlicht. Had niemand natuurlijk kunnen zien aankomen: lichte dashboards die licht weerkaatsen, waar is de natuurkunde die dat verklaart? Als Amerikaan ga je je niet zitten schamen voor je intense domheid, maar daag je de verkoper voor het gerecht met een of andere waanzinnige claim. Het reflecterende dashboard van de Porsches is een veiligheidsrisico en Porsche zou daar wat aan moeten doen.

Waarschijnlijk hebben de directieleden van Porsche zich ook even achter de oren gekrabt toen de dagvaarding overhandigd werd. Dit had een ellenlange procedure kunnen worden met een enorm welles nietes-gehalte. Reden voor Porsche om te kiezen voor een schikking: Mensen, als we jullie nou even een zonnebrilletje geven, houden jullie dan op met klagen?

Schaamteloos

Blijkbaar was het gebaar van de autoproducent genoeg om de inhalige claimanten te sussen. Het gevolg is dat alle eigenaars van een Porsche uit de jaren 2007 tot en met 2016 een factuur van $175 voor een nieuwe zonnebril mogen indienen bij Porsche. 

Toch moet je wel behoorlijk schaamteloos zijn om het bedrag te claimen terwijl er een wagen ter waarde van verschillende modale jaarsalarissen op je oprijlaan staat. Overigens is Porsche ook aan advocaatkosten van alle partijen nog een aantal jaarsalarissen kwijt: $840.000.

Bonnetjes inleveren kan nog tot 21 september via de speciale Dashboard Glare Action website. Veel succes.

Reacties

little C 12-08-17 | 18:32

Het ergste is dat, indien ze het voor de rechtbank uitgevochten hadden, die domme Yanks zeer hoogstwaarschijnlijk ook nog gelijk hadden gekregen. Want in the good old US of A you have the right to be stupid (zie ook hun huidige president).

sinar2 13-08-17 | 09:19

En al helemaal omdat Porsche niet-amerikaans is. Met de bevooroordeelde juryrechtspraak maak je als buitenlands bedrijf sowieso amper kans om het te winnen.

Cowboy Henkie 13-08-17 | 16:31

@sinar2 - Bij dit soort civiele zaken heb je normaal gesproken helemaal geen jury hoor, jullie kijken teveel films.

Als je toch in vooroordelen wilt blijven hangen: in Nederland lopen verkrachters na vier maanden weer buiten.

Blubberbazooka 12-08-17 | 21:26

175 dollar per auto is wel heel goedkoop afgekocht. Daar lachen ze zich toch helemaal rot om in Stuttgart! maar nu even serieus. Wie koopt er dan ook een Porsche met een dashboard in die kleuren. Een Porsche dashboard hoort gewoon zwart te zijn. Het liefst helemaal in gepakt in zwart alcantara.

Plukvandepetteflat 13-08-17 | 00:22

Zal vast een roze bril worden..

Reageer

'De Formule 1 Grote Prijs van Nederland gaat naar Assen'

Sinds Max Verstappen succesvol is in de Formule 1 gaan er steeds meer stemmen op om de Grote Prijs van Nederland weer terug te laten keren op de kalender. Als het aan Lee van Dam ligt, wordt Assen de locatie voor het race-circus.

Lees verder